Obnovili práce na developerskom projekte Nová Nitra

Developerský projekt Nová Nitra, ktorý pred časom pozastavila hospodárska kríza, sa opäť začína realizovať. Celková investícia projektu je zhruba 80 až 85 miliónov eur, z toho prvá etapa bude stáť 15 až 16 miliónov eur.

vyšlo aj v REG

NITRA 14. marca (SITA) – V areáli bývalého pivovaru v Nitre sa už čoskoro začne výstavba nových bytov. Developerský projekt Nová Nitra, ktorý pred časom pozastavila hospodárska kríza, sa opäť rozbieha. V rámci piatich etáp výstavby tu má podľa projektu vyrásť 550 bytov, administratívne budovy, obchody a štvorhviezdičkový hotel s 200 lôžkami. Dominantou 4,6-hektárového areálu má byť 16-poschodová výšková budova, teda najvyšší objekt v Nitre. Celková investícia projektu je zhruba 80 až 85 miliónov eur, z toho prvá etapa bude stáť 15 až 16 miliónov eur. Investorom je Prvý realitný fond š.p.f. IAD Investments, a. s. a WBA Holding Limited. Na výstavbu komplexu založili firmu NR Invest, a. s.

Ako pre agentúru SITA povedal predseda predstavenstva NR Invest Jozef Radošovský, v prvej etape má vyrásť päť bytových domov so 170 bytmi. Výstavba prvého bytového domu s 21 bytmi a spoločného traktu pre administratívne priestory a obchody sa začne v druhom alebo treťom kvartáli tohto roka a potrvá zhruba rok a pol. Tieto byty už dnes investor ponúka na predaj. Na celý projekt je vydané územné rozhodnutie a na prvú etapu aj stavebné povolenie. „Práce sa začali pred zhruba rokom a pol. Momentálne sú kompletne urobené rozvody elektriny, ďalej rozvod pitnej vody a dažďovej kanalizácie pre prvú etapu, rozpracovaná je stavba verejnej kanalizácie a v príprave sú rozvody plynu,“ informoval Radošovský.

Investor plánuje zachovať dva historické objekty pivovaru, ktorého história siaha do konca 19. storočia – administratívnu budovu a sladovňu. „Administratívna budova je momentálne v prevádzke, priestory v nej prenajímame. Uvažujeme aj o jej rekonštrukcii a rozšírení. Rovnako aj sladovňu by sme chceli revitalizovať a zrejme tiež prenajímať,“ skonštatoval Radošovský.

V druhej etape investor počíta s výstavbou ďalších bytových domov, tretia etapa zahŕňa výstavbu administratívnych priestorov vrátane bytov. Štvrtou etapou je revitalizácia sladovne a administratívnej budovy bývalého pivovaru, výstavba hotela s wellness centrom. V poslednej, piatej etape má vyrásť výšková budova. Termíny realizácie budú závisieť od toho, či sa podarí zohnať financie. „V súčasnosti hľadáme ďalšie zdroje a investorov, a to buď formou spoluinvestorstva alebo predajom pozemkov,“ konkretizoval Radošovský.

Súvisiace články

Aktuálne správy