Firma Palmer Capital prevzala Middle Europe Investments

Spoločnosť Palmer Capital získala 100-percentný podiel v Middle Europe Investments. Ide o správcu fondu so sídlom v Holandsku s portfóliom spravovaného majetku v hodnote 232 mil. eur, prevažne komerčných nehnuteľností v Českej republike, ale aj na slovenskom, bulharskom, rumunskom a ruskom trhu. Má miestne pobočky v každej z uvedených krajín, s výnimkou Slovenska, ktoré je riadené z Prahy, ktoré sledujú miestne trhy a spravujú aktíva. Informovala o tom spoločnosť Palmer Capital.

Akvizícia Middle Europe Investments znamená pre spoločnosť Palmer Capital podstatnú expanziu svojej európskej pôsobnosti. Rozširuje existujúcu sieť pobočiek kancelárií Palmer Capital v Nemecku a Českej republike tiež na holandský, ruský, bulharský a rumunský trh. Tým zdôrazňuje dôkladné pokrytie Palmer Capital v regióne strednej a východnej Európy.

Spoločnosť Middle Europe Investments so sídlom v holandskom meste Deventer spravuje pre holandských investorov deväť samostatných fondov. Všetky sú zamerané na strednú a východnú Európu. Tieto fondy a 25 zamestnancov z Middle Europe Investments sa začlenia do skupiny Palmer Capital. „Táto akvizícia nám otvára nové zdroje financovania na dôležitom holandskom trhu, dáva nám skutočnú silu v rýchlo rastúcich ekonomikách strednej a východnej Európy a prináša ďalších veľmi kvalitných ľudí do nášho tímu,“ povedal generálny riaditeľ európskej Palmer Capital Guy Barker.

Spoločnosť Palmer Capital, založená v roku 1992, je súkromná firma so sídlom v Londýne a Mníchove, ktorá sa špecializuje na investície do majetku a jeho financovania tam, kde je možné zvýšiť jeho hodnotu. Spravuje sedem fondov zameraných na investície do nehnuteľností vo Veľkej Británii a kontinentálnej Európe. Všetky fondy spadajúce do Palmer Capital spravovali k januáru 2012 majetok presahujúci 1 mld. eur. Spoločnosť zároveň nedávno otvorila kanceláriu v Hong Kongu.

Súvisiace články

Aktuálne správy