SaS:Vláda nemala schváliť trvalý euroval, nemá na to mandát ani dôveru

Bratislava 1. februára (TASR) – Trvalý euroval nemal byť dnes slovenským vládnym kabinetom schválený. "Takáto zmluva, ktorá vťahuje Slovensko do vážnych finančných záväzkov, nemala byť schválená. Toto nesmie schvaľovať vláda, ktorá na to nemá mandát, nemá dôveru parlamentu," podotkol na dnešnom brífingu šéf SaS Richard Sulík.
"Mohlo to počkať, ostatné strany mohli povedať voličom: voľte nás a my potom schválime zmluvu, ktorá vás dostane do vazalstva," zdôraznil. Príspevok SR bude 659 miliónov eur, teda približne 1000 eur na každého Slováka. SR ako najchudobnejšia krajina eurozóny bude podľa neho platiť najviac. Má síce vyrokovanú výnimku, no po jej ukončení ju musí doplatiť.
Sulík upozornil aj na fakt, že vláda takúto dôležitú zmluvu nezverejnila, teda nepredložila do medzirezortného pripomienkového konania. "My tu zverejňujeme zmluvu na nákup toaletného papiera, ale nezverejňujeme zmluvu za 6 miliárd eur. Na jednej strane sa tvárime, akí sme transparentní, na druhej strane sa toto zatajuje," uzavrel.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.

Súvisiace články

Aktuálne správy