Na medzinárodný veľtrh For Arch Slovakia príde 230 vystavovateľov

Banská Bystrica 6. mája (TASR) – Takmer 230 vystavovateľov potvrdilo účasť na medzinárodnom veľtrhu For Arch Slovakia, ktorý sa bude konať 13. až 16. mája v Banskej Bystrici. Na ploche 4 300 štvorcových metrov budú počas štyroch dní prezentovať komplexný sortiment stavebných výrobkov a hmôt, vykurovaciu a osvetľovaciu techniku, biologické čistenie odpadových vôd a komplexné ukážky zariaďovania technických priestorov bytu či domu.

Návštevníci môžu získať prehľad aj o rôznych druhoch alternatívneho vykurovania. Po prvýkrát sa na veľtrhu predstavia v ucelených expozíciách členovia Cechu kachliarov. Väčšie zastúpenie budú mať firmy podnikajúce v oblasti sanitárnej techniky, kúpeľňového vybavenia a tieniacej techniky. Záujemcovia si budú môcť vybrať z ponuky bankových služieb, stavebného sporenia či poistenia. Zo zahraničných účastníkov bude mať na podujatí najväčšiu plochu Česká národná expozícia.

Súčasťou odborného programu veľtrhu, zameraného na aktuálne témy stavebníctva, bude seminár o najnovších poznatkoch z odstraňovania systémových porúch bytových domov.

So stavebným veľtrhom sa aj v tomto roku uskutoční výstava bývania For Habitat a podujatie For Region. Jeho profilovou odbornou akciou bude konferencia pod gesciou Ministerstva výstavby a regionálneho rozvoja (MVaRR) SR Národný rozvojový plán – výzva pre Slovensko. Jednotlivé prednášky sa orientujú na skúsenosti z procesu tvorby Národného rozvojového plánu, možnosti podpory rozvoja regiónov z domácich a zo zdrojov EÚ a impulzy a nástroje rozvoja regiónov Slovenska. Organizátori pripravili tiež seminár o nástrojoch predvstupovej pomoci EÚ a prínose vstupu do EÚ pre SR.

V sprievodnom programe nebude chýbať súťaž Grand Prix o najprestížnejšie výrobky a služby a vyhlásenie 6. ročníka verejnej anonymnej súťaže Progresívne a cenovo dostupné bývanie, garantom ktorej je MVaRR SR.

Súvisiace články

Aktuálne správy