Nový časopis o investovaní

Spoločnosť Fondshop predstavuje nový časopis pre úspešné a bezpečné investovanie

V súčasnej dobe postupnej štandardizácie finančného trhu na Slovensku rastú aj možnosti bezpečného investovania pre široké vrstvy obyvateľstva. Prijatím zákona o kolektívnom investovaní ako aj ďalších zákonov v tejto oblasti vznikla pomerne stabilná platforma pre rozvoj alternatívnych foriem investovania. Pri znižovaní úrokových sadzieb v bankách získava takéto investovanie čoraz viac na atraktívnosti.

Čo však na Slovensku chýba je seriózny zdroj informácií. Okrem roztrúsených správ v denníkoch a týždenníkoch, jednej televíznej relácie a pár web stránok neexistuje špecifický zdroj zameraný čisto na investovanie. Zaujímavým pokusom o nápravu by mohol byť nový „nezávislý časopis pre úspešné investovanie“Investor.

INVESTOR 12/2000

Nosná časť časopisu je zameraná na investovanie do podielových fondov. Možno tu nájsť článok o výhodách a nevýhodách investovania do podielových fondov, seriál prezentujúci profily slovenských podielových fondov, ako aj krátke predstavenie najúspešnejších zahraničných podielových fondov.

V sekcii Banky sa môžete dočítať o rozdieloch medzi osobnými účtami v jednotlivých slovenských bankách, o probléme ochrany vkladov a o účtoch v zahraničných bankách. Takisto tu môžete nájsť podrobné prehľady úrokových sadzieb a kurzov.

V časti o akciách nájdete zamyslenie nad perspektívami slovenského akciového trhu, o pripravovanom uvedení akcií Globtelu na trh, o problémoch spojených s predajom a prevodom dlhopisov FNM a takisto prehľady základných indexov akciových a dlhopisových trhov.

Z oblasti nebankových investícii časopis prezentuje alternatívne trendy v bankovníctve a históriu peňažných družstiev na Slovensku.

Okrem iného v časopise nájdete rozhovor s prvým predsedom novovzniknutého Úradu pre finančný trh ako aj článok Eduarda Žitňanského o finančníkovi G. Sorosovi.

V prípade, že tento mesačník si udrží zaujímavý obsah aj do ďalších vydaní, môže sa stať zaujímavým zdrojom informácií pre odborníkov v oblasti investovania ako aj pre širšiu verejnosť.


Časopis Investor, ktorý vydáva spoločnosť Fondshop, môžete získať aj prostredníctvom tejto on-line objednávky, prípadne na adrese investor@nextra.sk

Súvisiace články

Aktuálne správy