Názory čitateľov


Názory k článku:
Význam sprostredkovateľov v poisťovníctve

16. 7. 2003   zdenon@orangemail.sk
Kto ste finnačný maklér orientovaný na bývanie V Žilinskom kraji.Kontaktujte ma "NÁVRH NA SPOLUPRÁCU"
27. 7. 2003   m.petrer@zoznam.sk
...ten makler musi byt zo Ziliny ???
21. 5. 2003   alena
Vo Vaších príspevkoch odzneli zaujímavé názory. Skúsili ste už robiť nezávislého finančného poradcu? Vyžaduje si to obrovské množstvo času, ktoré musíte venovať štúdiu produktov, porovnávať údaje a informácie z viacerých zdrojov, absolvovať pravidelné školenia aj cez víkendy, denne sledovať vývoj na celom finančnom trhu. Za 5 rokov si urobíte VŠ. Za 5 rokov štúdia v renomovaných maklérskych spoločnostiach (hlavne zahraničných) získate vedomosti, ktoré sú zrovnateľné s ukončeným VŠ vzdelaním, ale ako finančný poradca musíte na sebe pracovať , to zn. študovať ďalej, to nikdy nekončí, finančný trh sa stále vyvíja . To nie je predaj zemiakov na trhu. A ešte, ak chcete byť úspešný denne absolvovať stretnutia s klientelou. Je to náročná práca, pretože ku klientovi chodíte keď to chce on a sedíte s ním dokiaľ to chce on. kientovi nemôžete povedať, padla je 16.00 hod . ja odchádzam . Nezostávate v anonimite, klient vie kde pracujete, pre akú spoločnosť, v prípade potrieb sa na Vás obráti. Ak ste mu v minulosti dobre poradili, obráti sa na Vás vždy.
22. 5. 2003   peter
NIKI - preboha kde si, vráť sa!!!!!
7. 4. 2003   tomas
Tak si to zhrnme : 1.Ak nie som spokojny s maklerom, idem za dalsim. 2.Ak mi makler sposobi skodu, mam pravo stazovat sa na neho. 3.Urc ite si radsej vypocujem maklera, ako poistovaka. Dokedy chcete pisat nekonecne litanie na tuto temu?
2. 7. 2003   anonym
Tomas si si vedomi ze vacsina maklerov klame a zavadza klientov???
2. 7. 2003   palo
akoklame?teba OKLAMALI CO TI SLUBIL A NESPLNILI?NAPI S TO A NAPIS Z AKEJ SPOLOCNOSTI A V COM TA OBLBLI... ALe pis za seba,nie take dristy ,zemoju znamu osalili....
5. 4. 2003   Buldozér
To sú krásne názori škoda že len poisťovacích agentov a čo daňové priznanie dali ste?Tak to je chyba so zákona Vám to nevyplíva ale to nech Vám poradia odborníci!!!Dasvi dánia
26. 3. 2003   filips@atlas.sk/filip
Dobrý večer, priatelia. Chcem aj ja vyjadriť svoj názor z pohľadu môjho dvoj ročného pôsobenia na tomto ľade. Myslím si, z vlastných skúseností, že slovenský človek má dosť starostí s tým aby si niečo zarobil a mohol slušne existovať a to nielen teraz ale aj v starobe. Preto robme veci lepšie a nechajme každého nech si robí svoju robotu kvalitne, odborne na vysokej profesnej úrovni. Nemôžeme všetci všetko robiť. Keď chcem maľovať, tak si zavolám Maliara a nie stolára čo vie maľovať ! Tak si nechajte poradiť aj po finančnej stránke, ale máte predsa možnosť si overiť s kým pracujete, kto Vám tohto človeka odporučil a či je schopný Vám vo Vašej veci pomôcť. Na to treba mať aspoň dobré odporúčanie potom dobrú spoločnú analýzu Vašej situácie, Vašich cieľov až potom hľadanie vhodného riešenia a nakoniec podpisu dobrej zmluvy. Preto Vám všetkým prajem dobrého rodinného poradcu !
18. 3. 2003   bedob@szm.sk
Mat vlastneho maklera , nie je zla vec pokial chcem iba investovat a nestarat sa. Ale je mozne byt maklerom a to potom je o investovani a starani sa, ale najlepsie je vlastnit maklersku firmu. A to vsetko sa da aj tym ze sa na zaciatku nadviaze kontakt s maklerom.
11. 3. 2003   andrejtakac@centrum.sk/andrej
Ak chcete byť v obraze na fin. trhu, je výhodné a vhodné mať svojho kvalitného a nezávislého poradcu, ktorému veríte ako svojmu lekárovi. Stane sa, že narazíte na "tiežmakléra", ale máte predsa slobodnú voľbu, tak ako u lekára, toho si predsa tiež vyberáte. Alebo nie? Viem o čom hovorím, som profesionál, a pracujem najmä na odporúčanie, keby moji klienti neboli spokojní so službami, ktoré im poskytujem, asi by som tie odporúčania nedostával, to je predsa vec dôvery.
11. 3. 2003   Ahoj profík...
Robíš si tu reklamu? Dúfam, že Ti nerobí taký problém vyjadriť sa aj tu - verejne. To by bolo pre Teba super odporúčaním, nie? Odpovieš mi na pár otázok? 1.Ktorá poisťovňa má najvyššiu priemernú ročnú (2002) výnosnosť pri kapitálovom životnom poistení? 2.Kt orá banka vydáva klasické nevinkulované kredit karty západného typu a koľko dní sa pri čerpaní s kreditky neúčtuje úrok? 3. Akých brokerov na obchody zo zahraničnými akciami by si mi odporúčal a prečo? A koho by si mi odporúčal pre obchody s derivátmi? Podľa Tvojích odpovedí si urobím obraz o Tvojej proklamovanej profesionalite. Dík dopredu !
26. 3. 2003   filips@atlas.sk/filip
1. Načo potrebuješ takú informáciu, chceš sa poistiť ? 2. Choď sa opýtať do bánk, bez kreditky sa dá žiť. 3. Máš financie na obchodovanie zo zahr. akciami ? 4. Chceš obchodovať s derivátmi ? Prosím Ťa, kto ti dá takéto informácie zadarmo? Ak chceš niečo riešiť, musíš mať nejaký Plán, Peniaze až potom môžeš chcieť nejaké informácie od niekoho, kto sa tomu rozumie a nie každý finančný maklér ti na to odpovie, pretože každá firma je orientovaná na niečo iné napr. rodinné financovanie zabezpečenia zdravia, dôchodku, majetku, zabezpečenia bývania a podobne ... Čau
27. 3. 2003   Poser sa!
Zasa jedna múdra hlava, ktorá špekuluje okolo bežných otázok, s ktorých odpovede na polovicu nájdete na tejto stránke. Nijaký ,, fin.poradca,, mi za niekolko týždňov nedokázal odpo vedať na tieto BANALITY z fin. sveta, ale každý zdôrazňuje aký je MÚDRY a aké cenné sú tieto informácie. Poserte sa všetci...ja sypem tieto veci zadarmo a za také rady by som v živote nezobral ani korunu.
27. 3. 2003   pre vševedka
Nie každý človek potrebuje informácie, ktoré Ty tu dávaš ako otázky. Kto na to má /čas aj peniaze/ ten siich z časti skutočne môže nájsť na webe. Ale skús mi hodiť, keď to tak vieš nejakú solídnu radu ako by som napríklad mohol získať /zabezpečiť si/ financovanie výstavby bytu, resp. aspoň jeho rekonštrukciu.
27. 3. 2003   anonym
na slovensku nijak, lebo vsetci chcu iba zarabat , dat nikto nechce nic ...
8. 4. 2003   
Existuje niekoľko možností. Tri základné spôsoby financovania bývania sú: 1. Hypotekárny úver 2.Stave bné sporenie 3. Hotovosť Alojz Ďateľ - finančný poradca
8. 4. 2003   kanarik
4. spotr. uver - ucelovy na nadobudnutie nehn. aj pod 10 % (malo to teda nie je :^)
7. 4. 2003   aj ty - feši?
Si ty ale "múdry chlapík", skoro ako cvičená opička. Keď mu dávaš otázky, na ktoré máš vopred odpovede, tak ich používaj alebo hoď na web, koho to tu zaujíma, tie tvoje kraviny. Ak ideš po výnosoch, tak si čosi zmeškal .... Ak si profík ty, tak si tu urob reklamu, a niekto si ťa vyskúša. Ale zmysluplne, teším sa.
22. 5. 2003   lumy.sk
Najlepší obchodník zo zahraničnými akciami je Bartolomei finance a.s. a zároven je aj najvyhodnejší a najlepší v derivátoch. www.BFX.sk.
1. 8. 2003   amarela
Podla coho si na to prisiel?
9. 3. 2003   milan
Pravda je ako vzdy na oboch stranach. Mat seriozneho maklera je naozaj vyhra, ale najst ho je uz tazsie. Poznam totiz mnohych (tieznezavislych) kt. Vam predaju produkt tej poistovne z kt. maju najvyssiu proviziu. A este o tom produkte vedia velke ......
5. 2. 2003   lock@centrum.sk
Vyznam maklerskych firiem,podcenuju mnohi ludia.Zial 80% ludi je poistenych tak,ze na tom preraba zaplati viac ako dostane,alebo jeho krytie je mizerne ,v inej poistovni moze dostat za to viac.Ludia stale veria tomu,ze zhodnocovat sa daju peniaze len v banke.Zial banky svoje uroky budu priblizovat EU cize 1-2.5%.Su poistovne,kde sa peniaze aj zhodnotia zaujimavejsie ako v banke a ste dobre zabezpecny...uloha maklerskej firmy je poskytnut najvyhodnejsi produkt z poistovni v SR a to sa netyka len zivotneho poistenia,ale vypracovanie strategie zhodnocovania penazi,DDP,byvanie....
17. 2. 2003   patrik.recka@post.sk
...môžem len plne súhlasiť...
17. 2. 2003   hmmm
Zatial tu máme evidentne názory dvoch maklérov....Sú platení s provízii poisťovní, takže ich názor je naozaj objektívny..... zat ial tu vidím len dve zaujímavosti nad ktorými by sa mal obyčajný človek zamyslieť: 1. 80% ludí je poistených tak, že na tom prerába.... 2. sú poisťovne, kde sa peniaze zhodnotia lepšie ako v banke...naozaj bohovské konštatovania
17. 2. 2003   vlgutten@szm.sk
A myslíte so, že obchodní predajcovia jednotlivých poisťovní sú platení z iných peňazí ako z peňazí klienta, alebo Vám v niektorej poisťovni povedia - "túto poistku si choďte dať urobiť vedľa, tram je to lepšie". Nuž čo je lepšie poistenie cez "obchodníka", alebo cez finančného poradcu, ktorý Vám navrhne niekoľko riešení a o každom Vám vysvetlí o čom to je - aké je riziko atď.
18. 2. 2003   anonym
v prvom rade by ma zaujimalo,kolko ziskam na tej poistke a ake mam kritia,bezpecnost...a to posledne ma zaujima,ze kolko na nej zarobi makler.
18. 2. 2003   vlgutten@szm.sk
Nuž záleží na tom na akej poistke chcete "zarobiť" - aj na úrazovej sa dá, ale chcete to? Sú poistky s kapitálovým sporením- cez fondy, s možnosťou ručenia na hypotekárny úver - potrebujete bývať?, pre "deti" študijné, venové. Ak o tom chcete počuť kontaktujte ma na vyššie uvedený mail
19. 2. 2003   anonym
Velmi rad by som si o tom vypocul, ale asi od lepsieho odbornika. Ved hypotekarny uver predsa nie je mozne rucit poistkou, dokonca ani nie jej odkupnou hodnotou, a uz vobec nie novou. A poistky so sporenim cez fondy nie su kapitalove, ale investicne.
19. 2. 2003   palo
Myslim si ze najlepsie je si vypocut,niekolko ponuk a vybrat si tu najspravnejsiu.O tom produkte co tu je hore uvedeny som uz pocul.A vobec tam nie je ruceny hyp.uver zivotnou poistkou...je to inac kombinovane a je to zaujimave s toho hladiska,ze clovek menej preplati na hyp.uvere.
26. 3. 2003   filips@atlas.sk/filip
Paľko, a ako by si si vybral z niekoľkých ponúk tú najsprávnejši u a hlavne ak sa tomu človek nerozumie? Podľa ceny, alebo podľa krytia rizík alebo nebodaj koľko dostaneš ak sa dožiješ ? Nechceš sa o tom porozprávať trochu sa tomu rozumiem?
27. 3. 2003   palo
Vybral by som si na zaklade ponuky financneho poradcu.
5. 4. 2003   milan
V skratke, princip je ze si vezmes uver, banke platis urok z istiny, do poistovne poistne a istinu vyplati banke poistovna z tvojej kapitalovej zivotky a ty dostanes dosiahnute vynosy. A je odvazne tvrdit ze menej preplatis. To by si musel dopredu poznat ake zhodnotenie dosiahne poistovna za x rokov trvania tvojho uveru. A tiez aky bude st. prispevok v buducnosti na hypouvere (kedze je predpoklad ze jeho vyska bude kolisat podla ur. sadzieb na trhu). Kedze toto nevie nikto, nemoze nikto tvrdit ktory sposob je vyhodnejsi.
25. 2. 2003   vlgutten@szm.sk
To je o tom, že Ste nikdy nikoho nepočuli. Tu na net-e sa nedá všetko napísať. Samozrejme, že hypo úver nie je možné splácať poistkou. Ale keď nebodaj zomriete a máte ho urobený cez poistku tento úver zaplatí poisťovňa z Vašej poistky a Vaša rodina už keď utrpela stratu tým, že Ste Vy odišli aspoň nepríde o majetok, strechu nad hlavou. O poistkách sa tu skutočne nedá písať - je toho veľa a pravdu máme obaja.
9. 3. 2003   milan
Ale to nie je jedina moznost ako mat "poisteny" uver. Je to mozne aj cez jednoduche poistenie zostatku uveru, co je v podstate rizikova zivotna poistka, ktora Vam zabezpeci v pripade umrtia splatenie zostatku uveru. A mnohokrat je to pre klienta lacnejsie riesenie ako kombinacia uveru a kapital. poistky. Preco to ziadny nezavisly makler klientovi nepovie? Asi preto ze provizia pri tomto sposobe je niekolkonasobne nizsia vsak.
26. 3. 2003   filips@atlas.sk/filip
Nie že by som sa do toho plietol, ale v kombinácii ŽP a HÚ ide predsa o niečo viac ako o províziu. Ide tu predovšetkým o zabezpezpečenie rodiny, aby v najhoršom prípade bol splatený úver banke a ešte mala rodina z čoho žiť ale o tom potom. pošli mail
31. 3. 2003   amarela
S tym hypo-uverom kombinovanym s poistkou ste to tu pekne doplietli. Co sa tyka poistky so sporenim cez fondy tak sa delia na kapitalove a investicne -a tie sa delia na klasicke a podielove. Rozdiel medzi nimi je ten, ze v klasickom zhodnocovani, vam poistovna garantuje tech. zakalkulovany urok /3,5%/ a invest. strategiu urcuje ona. V podielovom zhodnocovani, vam poistovna negarantuje tech. zakalk. urok, lebo invest. strategiu si urcujete samostatne a individualne. V kapitalove poistenie je podobne ako investicne s klasickym zhodnotenim, ale rozdiel je ten, ze v kapitalovom vam pomer finan. je inou mierou rozdelovany, tu sa vacsia cast finan. priklana na pokrytie rizik a v investicnom na kapitalizaciu. Svojim sposobom, vsetky poistovne vyuzivaju fondy a konzervativne formy investovania, koli rozlozeniu rizik /diverzifikacia/. Vratim sa k tomu Hypo, rucit poistkou sa doslovne neda, ale banky zivot. poistenie uz vyzaduju. Pokial je odkupna hodnota v poistke cca 100.000, tak mozete pouzit aj ako protihodnotu, pespektivne si mozte zobrat uver vo vyzske odkup. hodnoty z poistky a poistka vam bezi dalej. Tu pozicku vam poskytne banka cez poistovnu. To su uz ale dohody madzi finan. instituciami.
19. 2. 2003   joze.ke
samozrejme ,ze toto chce kazdi normalni clovek,ale ak mi chcete ponuknut len ponuku jednej poistovni tak dakujem!!precitaj si hore clanok
27. 3. 2003   anonym
prvu splatku ktoru zaplatis dostane v 3 tretinach makler ...
25. 2. 2003   dana
prepacte, nie som uplny odbornik, ale mam vlastneho maklera uz vyse roka a mozem sa pridat k nazoru, ze naozaj nieco to do seba ma. Nielen ze mi zachranil peniaze, ked som ich mala v ... , ale navyse sa o moje financie stara. Je to naozaj odbornik a vzdy mi vedel odpovedat na moju akukolvek otazku. Takze mi absolutne nevadi, aj keby bol plateny dakou ciastkou z mojej napr. "poistky". U pravnika tiez vsetci platime. Rozhodne, aj tak mam z toho viac, ako keby som ho nemala. A neviete si predstavit, co vsetko sa da na fin. trhu robit!
25. 2. 2003   Oh Danka, prepáč..
my si fakt nevieme predstaviť, čo všetko sa dá na finančnom trhu robiť ! Keby si nám to tu aspoň jemne načrtla ( stačí v % )...aké tajomstvá Ti Tvoj maklér poodhalil.. .prípadne the story, ako Ti Tvoj maklér 007 zachránil peniaze. Dopredu ďakujeme!
25. 2. 2003   dryada@pobox.sk
Danka, verím ti. Aby som trošku vysvetlila pojem makler. Existuje závislý a nezávislý. Závislý robí len pre jednu poisťovňu (napr. agenti životiek a podobne). Tento presadzuje len záujmy svojej poisťovne. Potom je tu nezávislý. Ten presadzuje záujmy klienta a dáva do pomeru rozličné poisťovne. Klient dostane vyhodnotenie, v ktorom má byť porovnanie nielen ceny, ale aj rozsahu poistného krytia a podobne. Je síce pekné platiť menej, ale treba vedieť aj za čo, aby náhodou v prípade poistnej udalosti nebol nemilo prekvapený. Výhodou využívania služieb makléra je to, že Vás to nič nestojí, ušetríte čas aj peniaze. nemusíte pobehať niekoľko poisťovní, preštudovať hŕbu poistných podmienok. Zároveň maklér pozná jednak poistný trh, jednak tú ktorú poisťovňu a je celkom možné, že dokáže vyjednať aj lepšie podmienky, ako keby išiel klient samostatne. Ak by Váš maklér zle pracoval, stále je možnosť zmeniť makléra, prípadne ho aj žalovať. Nezávislý maklér pracuje na základe Povolenia Úradu pre finančný trh, aj toto by malo byť zárukou serióznosti a odbornosti.
25. 2. 2003   Ada, ty si nezávislá?
Úrad pre finančný trh je u nás naozaj garantom serióznosti a odbornosti :)....ten by už fakt licenciu Horizontu, BMG ani AGW neobnovil...(keby medzitým neskrachovali) V ostatnom v podstate súhlasím. Time is money. A makléri by mali byť odborníci, ktorí Vám poradia a vybavia veci k spokojnosti. Len ako majú občania vedieť, ktorí sú závislí a menej závislí, prípadne aj tí úplne nezávislí?
12. 3. 2003   
Horizont, AGW a BMG licenciu na "prácu" s peniazmi od obyvateľstva nemali!
26. 3. 2003   filips@atlas.sk
Treba si overiť u akej spoločnosti pracujú a čo je to za spoločnosť ! Napríklad pozri si www.ovb.sk alebo www.ovb.de
31. 3. 2003   amarela
Musim upozornit, ze UFT ani licenciu nedal nebankovym subjektom, mali len povolenie na podnikanie od minist. hospodarstva. Uz tym, ze ako s.r.o. zacali "spravovat" verejne financie, uz bolo nezakonne. Tieto spol. neskrachovali preto, ze nemali financie, alebo pod., ale zavreli ich preto, lebo vznikol novy zakon a upravili sa niektore ine zakony. Tu neslo o vynosy, tu islo o bezpecnost a garancie vkladov. No a kedze to bolo nezakonne, tak.............. .... Co sa tyka maklerov, myslim nezavislich a profesionalov, tak sa priklanam k nazoru: Vazte si peniaze! Cas su peniaze! A ak vam niekto povie, ze peniaze v zivote niesu vsetko, tak mu povedzte, ze keby nemal peniaze, tak ani nema zivot, aspon taky aky ma. A moze sa mat lepsie!
31. 3. 2003   dana
viem, aky je rozdiel medzi zavislim a nezavislim maklerom. Ten moj pracuje s celym finan. trhom a to objektivne... tak to ma byt. Ale aj tak som rada, ze to tu konecne niekto vysvetlil.
31. 3. 2003   ba
Vazeni, pri vsetkych tych reciach o zavislych/nezavi slych financnych poradcoc h a makleroch si treba uvedomit, ze tito ludia su vlastne len lepsie obleceni predavaci. Ich cielom je predat Vam poistny/financ ny produkt zo svojich zasob. Nezavisly moze mat trochu lepsi vyber produktov ako zavisly, ale neprestava byt predavacom. Naozaj nezavisleho poradcu by ste spolahlivo spoznali podla toho, ze by sa Vam nesnazil nic predat, ale pytal by za sedenie x korun na hodinu. Na predavacoch nie je nic kriminalneho ani nemoralneho. Treba si len uvedomit, ze su to predavaci a nie poradcovia. ba
14. 4. 2003   amarela
Prepac, ale mas zmylene, resp. nepresne informacie o tom, co je makler, poradca, diler, agent... Je to dost podstatny rozdiel. Pisal si, ze makleri su predavaci....hmmm tak to nieje az tak pravda. Dokazes mat na beznom ucte 6%p.a. po zdaneni? Makler to dokaze spravit. Taktiez dohliada na klientove finan. a vie napr. ktora banka je bezpecna, takze v tomto pripade nieje ziaden predavac a takychto situacii je vela. U maklera, ktory je nezavisli je najdolezitejsie budovat aktiva klientovi a to, ze v niektorych pripadoch pouzije daky produkt z finan. trhu /aj ten upravi klientovy na mieru/, to je len nastroj. Nehac vsetko do jedneho vreca!
15. 5. 2003   "obchodník"
a ten čo si za sedenie vypýta x korún je potom čo? Za svoje peniaze očakávam protihodnotu, a nie stratu času s "mudrlantom", ktorý naťahuje čas a berie za to odo mňa peniaze. Apropo - obchodník: to je každý z nás, predáva svoju zručnosť, odbornosť, niečo za čo dostáva peniaze, a je jedno či to nazveme provízia, odmena alebo výplata. "Obchodovať" nemusia len deti, dôchodcovia a nezamestnaní, my ostatní sme na trhu práce, a ten určuje našu cenu, plat, províziu ..., a trh je obchod.
15. 5. 2003   ba
Nuz, v tomto zmysle je kazdy z nas predavacom, s vynimkou pripadu, ked si robite nieco sam pre seba. Ten, co si pyta x korun za hodinu, je nepochybne poradca, pretoze predava svoje rady. Ci su dobre, to je ina otazka. Teraz si dovolim trochu rozvinut Vase myslienky. Povedzme, ze kupujem zehlicku. Ak mi predavac dokaze poradit, prestava byt predavacom a stava sa poradcom. Ak predava zehlicky viacerych vyrobcov, stava sa nezavislym poradcom. Alebo sa nim stava iba za podmienky, ze ma oblek+kravatu a predava nie zehlicky, ale financne/poistne produkty? Suc z toho poriadne dopleteny, pokorne prosim o nalezite poucenie. ba
26. 2. 2003   lock@centrum.sk
Samozrejme nacrtnem,ale vy o take informacie aj tak nemate zaujem.
1/1