Názory čitateľov


Názory k článku:
Koruna má potenciál na ďalšie posilňovanie

28. 11. 2006   Martin
Mna by len zaujimalo co bude, ked pride cas Eura? dopredu dohodnuty kurz sa pohybuje okolo 38.34 (+-0.15%) a ke si porovname terajsi kurz a mozno o polroka posilni koruna este o 1 SKK, tak som zvedavi co vymyslia, lebo ak nic a premena Eura sa uskutyocni podla dohodnuteho kurzu tak sme vsetci v hajz.., a pekne vela stratime. To by nebolo to prave orechve. Asi nik nepocital stym, ze koruna moze posilnit az takto .
28. 11. 2006   WildWave
Centralna parita bola stanovena na 1 euro = 38,4550 Sk Koruna v ERM II vyuziva standardné fluktuacne pasmo ±15% okolo centralnej parity.
Spodna hranica pre povinne intervencie je 32.6868 SKK/EUR a horna hranica je 44.2233 SKK/EUR.
Takze skor ako sa zacnete znova plasit, zistite si skutocnosti.
27. 11. 2006   bb
Preco to bolo na uvodnej stranke oznacene ako dobra sprava? Pokial chceme aby sa na slovensko len importovalo a nic exportovalo, tak v tom pripade to je dobra sprava ... ci vlastne sorry, som zabudol, pre slovakov to je dobra sprava docasne sa znizia ceny zahranicnych vyrobkov .... len nejako pozabudaju na to ze treba aj nieco produkovat aby bolo zaco nakupovat ....
27. 11. 2006   anonym
kukni si paritu kupnej sily slovenskej koruny, jej sucasny kurz je stale vysoko podhodnoteny. takze kazde posilovanie je pre obyvatelstvo pozitivne, za svoje zarobene skk dostanu ludia v zahranici viac, ako aj si mozu kupit lacnejsie importovane tovary. firmy ktore dokazu sutazit na medzinarodnych trhoch len vdaka podhodnotenemu kurzu koruny a lacnej pracovnej sile, nech zefektivnia vyrobu alebo skrachuju.
1/1