Názory čitateľov


Názory k článku:
História kolektívneho investovania

8. 3. 2001   svarcica@hotmail.com
Mna by zaujimalo, kde je mozne ziskat viac info o podielovych fondoch. Konkretne o ich historii. Chcela by som o tom vediet viac. V skole investovania bola historia spomenuta len v skratke.
5. 3. 2001   anonym
Týmto spôsobom sa investičné fondy dostali spod dohľadu dozorujúceho orgánu – Ministerstva financií. Tak sa aj skomplikoval prístup podielnikov k ich majetku. Investičné fondy však nie sú typickým produktom kolektívneho investovania.
5. 3. 2001   anonym
Len tak, nevedel by dať niekto odpoveď na otázku, čo sa stalo s fondami Credianstalt z 1. vlny KP?
7. 3. 2001   
CREDITANSTALT - SIF, a. s. prešiel viacnásobnou transformáciou. Najskôr došlo k zmene názvu fondu na STRATÉGIA Invest IF, a. s. Z dôvodu nesúladu údajov medzi obchodným registrom a evidenciou Strediska cenných papierov SR a na základe žiadosti orgánu štátneho dozoru nad kapitálovým trhom bolo s emisiou pozastavené obchodovanie. Dňa 2. 12. 1996 mimoriadne Valné zhromaždenie rozhodlo o zrušení spoločnosti bez likvidácie zlúčením so spoločnosťou Stredoeurópska akciová spoločnosť, a. s., so sídlom v Pezinku. Na základe uvedených skutočností bola emisia ku dňu 16.12.1999 vyradená z evidencie trhu RM-S. Nástupnícka organizácia nemá emisiu v evidencii trhu RM-S z titulu nepodania žiadosti o jej zaradenie na trh.
26. 3. 2001   
Zasa jeden z dôvodov na opatrnosť pri kolektívnom investovaní.
1/1