Názory čitateľov


Názory k článku:
Jeff Bezos prel CNN: Áno, plánujem rozdať väčšinu svojho majetku do konca života

16. 11. 2022   anonym
Zarobil pretoze svojim zamestnancom a dodavatelom platil o mnoho menej nez sam fakturoval svojim zakaznikom. A teraz ten rozdiel "vrati naspet" anonymnym ujom a tetam ktori o nom v zivote nepoculi. Jeho zamestnanci a dodavatelia ktorim cele roky sluboval sa na to budu pozerat nadsene , mavat krepovymi zastavkami, tlieskat prichadzajucim alegorickym vozom a celkovo si to akoby fak uzivat. Proste cista radost z dobre vykonanej prace. A hlavne, aby sa za nas deti a vnuci nemuseli hanbit.
16. 11. 2022   anonym
Tí ľudia nezískali svoje astronomické majetky preto, že by im ich bol niekto daroval.
Však to je proti logike, Bohu aj prírode - ale hlavne proti demokraqcii !
Takže oni síce dokážu elegantne, hravo a majstrovsky vykostiť svojich blížnych - ale opak nevedia, ani keby chceli :(
To je, ako keby sa mal potápač stať astronautom a orol potápať do Mariánskej priekopy :)
V praxi to znemná, že čím viacej peňazí sa budú snažiť rozhádzať - tam viacej sa na nich nalepí nazad.
To je osud - aj keby to s tým rozdávaním hneď mysleli vážne (čo je - samozrejme - haluz).
Lebo pre nich sú peniaze zmyslem, cestou aj cieľom života ...
V podstate to sú chudáci - lebo len dostatok peňazí umožňuje pochopiť bezútešnú prázdnosť života :(
15. 11. 2022   J. from SVKstan
Vrátenie peňazí spoločnosti považuje za povinnosť
7.2022
startitup.sk
Insider poukazuje na to, že Gates spolu so svojou už bývalou manželkou Melindou a ďalším známym miliardárom Warrenom Buffetom v roku 2010 založili iniciatívu The Giving Pledge in 2010, „čo bolo hnutie filantropov, ktorí sa zaviazali venovať väčšinu svojho bohatstva na filantropiu alebo charitatívne účely, či už počas svojho života alebo vo svojich závetoch“.
Jednou z mnohých filantropických organizácií, ktoré založil spolu s ex-manželkou Melindou France Gatesovou, je aj The Bill and Melinda Gates Foundation, informuje USA Today.
A práve tá bude príjemcom Gatesovho štedrého daru ešte počas tohto mesiaca, pričom cieľom tohto kroku je, aby jeho nadácia mohla do roku 2026 ročne hospodáriť s približne 9 miliardami eur, kým teraz to je „len“ niečo menej ako 6 miliárd.
Gates sa tiež odvolával na globálne problémy spôsobené pandémiou, vojnou na Ukrajine a klimatickou krízou.
People.com v tejto súvislosti dodáva, že tieto dodatočné prostriedky sa použijú na podporu aktivít nadácie vrátane boja proti chudobe, chorobám a nerovnosti na celom svete.
Klobúk dolu Bill,
...na druhej strane jeden z najhbohatších zločicov po svete rozZsieva smrť.
Okupantom gruz200
ViVAt pravda
15. 11. 2022   ROBO
Tomu sa dá len ťažko uveriť. Mistr Bezos nie je pravdepodobne tak lakomý ako napr. mistr. Gates, takže v prvom rade musíte pochopiť prečo taký lakomec ako Gates, ktorý si nechá za dolár aj koleno vŕtať, vlastne "rozdáva" peniaze. Je to z jednoduchého dôvodu....pozakladá nadácie, a iné "verejnoprospešné" organizácie, na seba, manželku, kamarátov, a týmto nadáciam prispieva preto, lebo si to môže podľa amerických zákonov odrátať z daní. Nehovorím, že Bezos je rovnaká kasta, lebo ho až tak nepoznám, ale je to vysoko pravdepodobné, lebo takto to robia všetci bohatí ľudia. Keby boli až takí filantropi, tak by si vo vlastnej firme zriadili tím ktorý by vyhodnocoval žiadosti o peniaze, a to konkrétnych jednotlivcov. Lenže tieto dary nie sú vo firme daňový náklad, tak preto si zriaďujú spomínané nadácie, pričom si presun peňazí do nadácií nielenže môžu viacmenej odrátať z daňového základu, ale ešte tieto peniaze v nadácií nemusia minúť, a nadácia si z nich môže väčšinu ponechať pre svoje budúce potreby. Takže toto je tá moderná FILANTROPIA, ja len aby ste nemali ružové okuliare...
15. 11. 2022   Jaro
V com mas problem? Co je na tom zle , ze si to odrataju z dani ? Ludia peniaze dostanu. A nadacia je tiez technicky len vlastny tim , ale vycleneny z firmy. To naozaj na vsetkom nieco musite hladat? V USA je to fakticky tradicia, ze bohati ludia neskor peniaze odkazu rôznym nadaciam , nie len rodine. Niektori dokonca väcsinu penazi. Co si ty niekomu venoval/daroval ? Zacnime stale u seba a az potom budme kriticki voci ostatnym.
16. 11. 2022   anonym
Ty tiež uveríš každej ujovine :)
1/1