Názory čitateľov


Názory k článku:
Niektoré banky pokračujú v zdražovaní hypoték

11. 10. 2022   eXtrem
Slabota, úroky na 20 percent a zastavenie tlačenia peňazí. To je cesta. Akákoľvek iná povedie k zrúteniu pyramídovej hry.
11. 10. 2022   Dig
Nič také, čaká nás pokrok a prosperita, len musíme pochopiť, že tie smrdľavé autá (nafta/benzín) si každý pekne dobrovoľne vymení za vodíkové alebo elektrické.
11. 10. 2022   ROBO
Elektrické autá by som aktuálne nechcel ani zadarmo. Nákupná cena 2x taká, servis dokonca drahší, lebo na normohodinu si prihodia v autorizáku min. 100%, a "tankovanie" mimo domova aktuálne omnoho drahšie ako tankovanie benzínu/na 1km....a to iba preto, lebo domácnosti majú zastropované ceny. Ale keď budem nabíjať doma 2 elektromobily, hneď mi to "odstropujú", a nebude to mať žiadny zmysel.
11. 10. 2022   apoliticky
Netrep sprostosti hlupak ! mam elektromobil a k spalovaku by som sa uz NIKDY nevratil ! ...a o akom servise to tu kecas ? ...elektromobil...z iadna vymena olejov, filtrov, sviecok, remenov a podobnych muzejnych exponatov ! ...na elektromobile mi vymenia raz za 2 roky pelovy filter a to je vsetko ! ak nabijam na rychlonabijacej stanici ma vyjde 100 km 4 eura...cize ziaden spalovak sa spotrebou ani len nechyta !...ak nabijam doma tak ma vyjde 100 km za jedno euro !...tak o com to kecas hlupak ?! ...ty si myslis ze vyroba nafty a benzinu na com fičí ?! ...obrovske ropne rafinerie spotrebuvavaju obrovske mnozstvo elektriny na vyrobu benzinu a nafty do spalovaku !...a benzinove pumpy?! tiez !...kde by si bez elektriny ani nenatankoval benzin ci naftu do spalovaku !...si korunovany PABLB !
11. 10. 2022   anonym
Ale nebyvas v bytovke, panelaku, alebo niekde v klasickom normalnom apartmanovom dome.
Nemusi byt niekto looser z pentagonu, alebo petrzky, ale ako obyvatel riverparku, nebudem predsa vymienat manzelkino porsche, za nejaku debilnu toyotu a tahat z terasy predlzovacku, aby mohla ist niekde na kavu, alebo riesil raz za 4 mesiace z spravcom, preco svagrova ked ostravila priusa u mna v garazi, nemoze po navrate po 4 mesiacoch nastartovat, lebo ta mala olovena bateria ked zdochne aj hybrid je na houno. a ja svoje AMG nebudem menit za elektromobil, len preto, aby som obcas, ked idem niekde mimo mesto, musel hladat miesto pri nabijacke, alebo vobec hladat snuru v kufri.
Inak chodim MHD a je mi u prdele, ze niekto riesi dchadzanie zo satelitu a stoji v zapche, lebo predal byt v panelaku a teraz musi znasat naklady rozhodnutia, ktore h stoji peniaze. Ja som za rovnaku cenu kupil byt v luxuse, v lete chodim peso a ludia mi nevadia v MHD. Svoj zivot si neposerem elektrinou.
12. 10. 2022   Dig
Pre bohatých bude k dispozícii palivo vodík, vodíkové autá a všetko čo si opísal odpadá.
12. 10. 2022   Pedro7
Co tu ludom nadavas do hlupakov a pablbov !!!
To ze nezdilaju tvoj nazor na green deal a podobne somarinky ?!
Jazdi si tvoj elektro kaat a drz usta - zeleno- liberalny d.l. n. Len hned utocite a nadavate Simeckovia Hojsikovci a podobne kreatur
12. 10. 2022   Dig
Aké somariny preboha, už si to konečne osvojte cesta naspäť nie je možná. Geen deal bude a hotovo.
12. 10. 2022   anonym
Netrep sprostosti hlupák .Naštuduj si ako sa vyrába benzín a nafta a netrep o spotrebe elektriny pri jej výrobe .A netrep ani o cene nabíjania cena elektriny je regulovaná pri výrobe z fotovoltaiky a vetra dokonca dotovaná .Dotovaný je aj predaj elektromobilov .Kdežto na cenu benzínu a nafty je uvalená špecialna dan vo výške centov na liter . Kolko spotrebuje benzín pumpa elektriny sa zobud viac na osvetlenie ako na čerpadlo . si len korunovaný PABLB . Nemáš ani základné vedomosti .
12. 10. 2022   ROBO
Počúvaj apoliticky....klame š, až sa ti z huby práši. To, čo píšeš platilo tak pred rokom možno. Takže buď žiješ na mesiaci mimo aktuálnej reality, alebo klameš.
Takže:
- 0,35 EUR- 1 euro/kwh je aktuálne cena na verejných nabíjačkach. Nabitie takej priemernej tesly je niekde aj 80 Euro, čo je drahšie ako tankovanie benzínu do podobného auta
- servis, s elektromobilom sa chodí každý rok alebo 15.000km. Keď nie na tvoj starý krám, na všetky nové elektromobily áno. Priemerný servis vychádza 200-800 EURo/servis, čo je drahšie ako môj benzínový lexus. Pozri si AKTUÁLNE ceny.
Hodinová sadzba u všetkých automobiliek je 2x taká pri servisovaní elektrického auta oproti spaľovaciemu autu !! Otvor láskavo oči.
Toto všetko znamená, že elektromobilita nemá v týchto podmienkach budúcnosť, sám som šiel teraz kúpiť elektromobil, ale som si to prerátal, a kašlem na to. Nemá to žiadny zmysel.
- a ešte keď chodia v elektromobiloch takí hlupáci ako ty, čo si to nevedia zrátať, a nadávajú všetkým ostatným okolo za ich názor, nechcem patri k takej "šľachte"
12. 10. 2022   ROBO
A išiel som kupovať IONIQ 5....keby sa niekto pýtal. A v prípade tohto elektrického auta je to presne tak, ako som to napísal hore. Môžete si to kľudne overiť v autorizovanom servise.
12. 10. 2022   J. from SVKstan
EV servis...
interval od 1rok/15tKm(H-KIA) po 2roky/30tKm(VAG)
...
ceny:
e-Up! cca od 55 po cca 100 eur s DPH
e-Golf cca od 60 po cca 120 eur s DPH
...
Orientačné ceny servisných prehliadok pre model Hyundai Kona Electric:
1. servisná prehliadka – 75 € s DPH
2. servisná prehliadka – 160 € s DPH
3. servisná prehliadka – 520 € s DPH
4. servisná prehliadka – 160 € s DPH
5. servisná prehliadka – 75 € s DPH
6. servisná prehliadka – 460 € s DPH
https://www.moj elektromobil.sk/servi s-elektromobilov-dost upnost-intervaly-cena /
*bezmedzier*
ViVAt pravda
12. 10. 2022   ROBO
Aktualizované 25.02.2021 :DDDDDDD
Ale teraz je 12.10.2022 a realita je úplne inde. vynásob si tie ceny x 1,5 minimálne, a možno aj x 2, a dostaneš aktuálnu realitu.
A horeuvedné ceny servisu vo VW už neplatia tiež.
Aktuálne je to cca od 96 EUR/hodina na všetky elektrické vozidlá vo VW.
Napr. benzínové polo 48 EUR/hodina, na e-up 96 EUR/hodina, na Touareg 107 EUR/hodina. To sme sa pobavili.
11. 10. 2022   ( ! )
Presne tak, palec hore.
11. 10. 2022   Vasil
Úroky nemôžu ísť o moc hore, lebo štátne dlhy...Ja to skôr vidím na tú hyperinfláciu, ale nebude dlho trvať, lebo za krátky čas sa aj tak všetko zosype. Ono to ebne tak či tak, skôr či o trošku neskôr. Ale už tam nie je nič čím by sa to dalo "zachrániť". A možno je to tak dobre. Človek čo nie je na baterky to prežije.
12. 10. 2022   eXtrem
Štátne dlhy treba zosobniť politikom a spol. Zamedziť vytváraniu dlhov, Poctivé dane ako developerom a bielym sročkám ktoré majú v portfóliu investičné byty vo veľa kusoch. Boháčom autá a veľa iného. Alebo krach eura a vrátenie sa k národným menám. Možnosti sú. Len budú bolestivé pre každú skupinu.
1/1