Názory čitateľov


Názory k článku:
Zlatý štandard podporuje ekonomickú stabilitu

5. 12. 2022   Rodriquez
Excellent job done by ROOTKITS CREDIT SPECIALIST, I did come across good reviews on this page last week how they helped a lot of people fix their credit score, recovery stolen fund, bitcoin, and my wife advised we give a try as I had to be awake lately to see how I could get my credit score back on track but to no avail, we got scammed by some group that never came through. I’m happy yesterday, this amazing company cleared my negative items, 14 inquiries, collections and boost my score from 564 previous report to 796 excellent score on the 3 credit bureau on permanent credit fix, chase bank and 2 other credit unions that declined my request today approved my application and the company added 2 positive trade lines. You can reach out to them on ROOTKITS CREDIT SPECIALIST AT GMAIL DOT DOT/ WHATSAPP: +1 (626) 514 0620.
26. 11. 2022   Filozof
,,when rates go high stocks will die,, nič nové sa nedeje, iba sa presúva bohactvo od tých dole k tým hore, niektorý ľudia si mysleli že keď si postavili dom na hypotéku, kupili byť, či kúpili auto na lízing tak niečo nadobudli, a nemýlili sa, nadobudli dlhy ktorych splátky určujú úroky, zabudli na múdrosť našich predkov, že skromnosť je cnosť, a vždy sa treba iba takou perinou zakrivat na akú človek má, pretože inak o ňu príde. Z poriadku chaos a z chaosu poriadok, ak chces postaviť nový dom a nemáš kde, tak musíš zbúrať ten starý, doteraz sa pri prestavbe stavalo vždy na starých základoch toho predošlého systému, tentokrát to bude inak, pretože nezostane kameň na kameni, povestné nebo na zemi nastane až keď si ľudstvo prejde ozajstným peklom, a v pekle zlato nemá hodnotu, Fiat mena už vôbec, krypto iba kým je elektrika a internet....
27. 11. 2022   anonym
zlato bude mať vždy hodnotu, už od dôb starých civilizácii malo vysokú hodnotu a nič na tom nezmení ani reset systému. Ale ak už ideme do detailov čo je pre prežitie najdôležitejšie?? Každý den potrebujeme jedlo- potraviny, potrebujeme strechu nad hlavou, oblečenie, energie a lieky a práve tieto veci budú úplne top.
27. 11. 2022   anonym
Z pohladu investora je zlato sterilné investícia. Trh so zlatom je manipulovatelný z dôvodu existecie nealokovaného zlata vo forme kontraktov IOUs (paper promises for gold).
Úlohou zlata v porfoliu skúseneho retailového investora, je preto ochrana proti tzv. tail risks. Doporučená expozícia porfólia od 2% do 5%.
28. 11. 2022   anonym
Teply Anal- Itici odporucaju 2-5% … hmmm- ja odporucam viacc , zvlast dnes !!
29. 11. 2022   anonym
Samozrejme pomer zavisí od okolností, ľudia žijúci v ukrajinskom Chersone by určite urobili lepšie ak by pred vojnou svoje peniaze uložili do relativne ľahko prenosného aktiva než do nehnutelnosti.
25. 11. 2022   Prelozene z newspeaku
Zlato je posledny ostrov slobody po tom, ak zrusia hotovostne platby.
Al zakazu aj pravdepodobne zalto a drzbu mozu vyhlasit za ilegalnu, alebo zavedu zakon na zakaz drzby zlata sukromym osobam.
Potom uz to vlastne bude vsetko jedno.
26. 11. 2022   anonym
Potom ich postriekame ! Cize my si ich stale zvolime aby nam robili zle ! Ako o blbich ! Ahaaa - oni llen budu plnit - co nakaze Brusel - tam vladne nikym nevolenaskupinkaeu slachty a Rotschidovskeho tipu iluminati ( co sa stale bagatelizuje a popiera- aj ja som sa takym tvrdeniam donedavna iba smial, ale v posldnej dobe - co sa deje uz asi nie!) Nasrat im -to co spravili za Roosvelta v 1933 v usa uz sa nezopakuje - oni a banky zlato maju tiez - a zacne sa kupovat a predavat aj za zlato - vsak na minciach je nominal 100€ na 1 OZ - a kde je napisane - ze svoje auto nemozem predat za 400€ v minciah - a nic neporusujem !!!! Ja osobne to ich nariadenie respektovat nebudem a nebudem sam PS - ani nenarukujem v pripade vojny - ked ma budu chciet eskortovat tak ked mam uz zomriet - postrielam aspon 3-5 idiotov z vojenskej policie !
26. 11. 2022   Janka
tak vela aj bohatych ludi vlastni zlato a potom tu mame numizmatikov, to zakazu zbierat pamatne mince? ved ich razia aj centralne banky, casto zo zlata ci striebra. Takze osobne to tymto smerom nevidim. Skor budu presviedcat ludi, ze je to zbytocne a malo likvidne, co je aj pravda. Na strane druhej nema majitel riziko protistrany a drzi mu to kupnu silu, za 0,1g zlata mas vzdy zhruba obed (nie v luxusnej restike) a celkom slusny. Z mojho pohladu je zlato "prenosovym kanalom" pre enegiu, tym ze cena energii ide stale vo fiat systeme hore, tazba zlata sa tym zdrazuje a tym padom sa prenasa na trhovu cenu. Samozrejme, niekedy su otrasy a katastrofy, ludia musia predavat pod cenou a niekedy vyrazne, aby prezili, ale ked sa situacia ustabilizuje, tak sa to vrati zasa do normalu. U energie normalne sa to neda, firmy krachuju, minu sa im zdroje alebo kvoli nadmernym uverom, v tom je tenb problem.
26. 11. 2022   Dig
A pamätáš čo sa stalo v Amerike, keď zakázali vlastniť zlato? Veľmi by som sa na zlato nespoliehal, jedine, že vieš kam ho zakopať. :) :) :)
27. 11. 2022   Janka
Mince ale vyvlastnené neboli
27. 11. 2022   anonym
áno ale v tej dobe mal ešte štát akú takú autoritu a rešpekt, dnes už vôbec nie, ľudia im na to budú kašlač a vieme aj to že Slováci si vždy našli cestu ako obchádzať systém
27. 11. 2022   anonym
kašlač na ich zákazy, stačí ak sa ozbrojené zložky postavia proti politikom a finančníkom a ich moc padne veľmi rýchlo, v skutočnosti nemajú najväčšiu moc finančníci či politici ale práve armáda, má silu zmeniť systém v priebehu pár hodín
27. 11. 2022   anonym
To je dobrý postreh, existenciu tohto rizika môžeme minimalizovať investovaním skor do zbereteľských mincí emitovanými centrálnymi bankami s uvedenou nominálnou hodotou napr. the Czech National Bank is putting into circulation a CZK 10,000 gold coin to mark the 600th anniversary of the burning at the stake of Jan Hus. Mimochodom majstovské dielo, veľmi krásna zberateľská minca.
Z pohľadu centrálnych bánk sú takého mince považované za obeživo, teda platiť v obchode touto zlatou mincou nemôžete, ale centrálna banka vám vyplatí nominálnu hodnotu uvedenú na minci pri predložení.
28. 11. 2022   anonym
Vsade kde je nominal platit mozes - no chcem vidiet toho Dilina , co by platil 100 € zlatou mincou 1oZ v hodnote 1800€ - ked bude zle , ludia si budu kseftovat predavat kupovat hoc aj byty za zlato ! Nie za blbe poukazky vydane sprostou ecb !
29. 11. 2022   Janka
vsak o to ide, teoreticky to nemozu zhabat, ako povedzme zlate tehlicky, kedze je to oficialna mena. To, ze sa s tym bude obchodovat s inou realnou hodnotou, je druha vec. Aj strieborny dolar z 1910 roku ma inu hodnotu ako mal vtedy, ale zhabat ti ho nemohli, pretoze nehabali ani ostatne mince s nominalom.
29. 11. 2022   anonym
Presne ako pises, som rad Janka ze si pochopila pointu a nie za kazdu cenu odputavat pozornost nepodstatnymi detailami. Zlate zberatelske mince, ktore su vydane centralnymi bankami a maju uvedenu nominalnu hodnotu na minci, bez ohladu aku, su tak zamaskovane ako sucast obeziva. V pripade zlata existuju aj dalsie tajomstva, ktore si bezne ludia neuvedomuju. Zisk z predaja fyzickeho zlata, starozitnosti, umeleckych zbierok fyzickymi osobami nepodnikatelmi je oslobodeny od dane z príjmu podľa § 9 ods. 1 písm. c) a tym padom aj od odvodov.
25. 11. 2022   sjetá_mince
inymi slovami fed ci ecb by si nemohli robit co by chceli....
25. 11. 2022   anonym
Zlato vyhovovalo funkcii obeživa v časch, keď sa na tento účel používalo.
Záplava nových technológií však zmenila spoločnosť - okem iného zrýchlila a zmnohonásobila tovarovú výmenu - takže dnes už v skutočnosti nevyhovujú ani fiat peniaze :(
Preto ich už väčšina normálnych ľudí ani nepoužíva (isteže nosím pri sebe stovku, ale len z dôvodu, keby zlyhali elektronické prostriedky - a úplne všetky platobné transakcie realizujem už 20 rokov výhradne cez internet).
Moholo by sa zdať, že tým pádom je BitCoin jedinou alternatívou - keďže je nemanipuľovatelný zlodejskými vládami a tým pádom aj odolný voči inflácii.
Lenže sa ukázalo, že ľudia majú takú vládu, akú si zaslúžia - pretože sú horší než ich politici (ktorí - popri kradnutí (províziach) - dokonca občas urobia pre spoločnosť aj niečo pozitíve - napríklad odstúpia :)
A tak sa hordy zlatokopov a špekulantov vrhli na BitCoin - ktorý ich teraz striasa ako chrústy - aby sa napokon vynoril očistený, ako Fénix z popola ;)
Starý pán Džugašvili veru dobre vedel prečo kiluje tú zberbu po tisíckach - bohužiaľ bol mäkký, lebo v skutočnosti bol vyučený farár :(
Faktom však je, že fiat peniaze by mohli ešte stále fungovať výborne (fungujúca spoločnosť je našťastie dostatočne výkonná a pružná, aby uniesla zlodejiny svojich demokratických zástupcov) - problém je absurdne gigantické zneužívanie monetárneho fiat systému najsamdeokratickejš ou krajinou sveta, ktorá svojou dvojjedinou stranou nechvejne potvrdzuje pluralitu svojho mafiózneho systému.
Lebo vďka BrettonWood-skeho systému je USA jedinou krjinou na svete, ktorá si môže za nulový úrok legáne vytlačiť ľubovolné množstvo peňazí - pritom bez najmenšieho záujmu tento dlh vyrovnať - čo bohužiaľ aj robí - hrajúc sa na centrálnu banku centrálnych bánk. Fed je pritom len sluhom vojensko-priemyslen ého komplexu - ktorý nominuje US politických pandrlákov, tak ako Gorila na Slovensku. Goriliak Kočner však už dostal od nemenovaného šéfa nemenovaného svetového kongesu príučku kto je tu skutočným vládcom - pritom tá príčka vôbec nebola adresovaná jemu (pešiakovi) ale slovenským "veľkopodnikateľom" - ktorí sú našťastie natoľko inteligentní, že už pochopili a stiahli chvost. 30 ročná hra na demokraciu skončila a komu to nedošlo, ten by si mal urýchlene prestať stáť na kábli - inak sa mu omotá okolo krku. Sejba skončila - začala žatva. To je zároveň aj jasným vysvetlením nepochopiteľných udalostí na východ od našej štátnej hranice :(((
26. 11. 2022   anonym
Suhlasim s tebou ! Usa UK vladcovie ( nie pandrlaci ) zcinaju mat strach ze sa im to zruti - je neskoro ! Nenechajme sa zblbnut ich pesnickou ! Mnoho polarny svet dufam bude - Jednoducho prestali platit dohody uzatvorene po 2. Sv vojne a Rusko preradili do kategorie Brazilia, Argentina - a takto to dopadne - ze sa cukaju - pocul som niekde jedenvyrok : Rusko nie je tak silne , ako sa zda - Rusko nie je tak slabe , ako sa zda ! Je naburany Petro Dolar - obchod ropa - plyn iba a iba za $$ - zacinam verit v to ze Kadafi, Husajn skoncili koli tomu … Rusko sa na $ vykaslalo - nic ine mu ani neostalo.. a ked si niekto duma ze Ruska ropa nebude v svetovej spotrebe chybat - je na omyle - nove technologie este nedozreli ( vodik solar vietor) a aplikovat to do realu trva roky rokuce ( nabijacie stanice- alebo z okna mam kabel v bytovke vyhodit …) na co sa tu hrame - poobzeram sa okolo seba a vsetko je rozdrbane na sk cesty MHD osady smrad a dym bieda !zapnem tv a tam kukam pomaly o kozmickych technologiach - no na smiech !
26. 11. 2022   anonym
ty si nedozrel, BMW už má vodíkové auto, a aj ďalšie firmy, stačí len to vo veľkom začať vyrábať a na pumpy doplniť nádrž s vodíkom a je vymalované
27. 11. 2022   anonym
To su asi take rozpravky - ako ked som bol na ZDS- ke v 78 a kreslili sme si ~ Co bude v roku 2000 …! Kazdy maloval lietajuce taniere , ludi a kade co . Aj v tomto pripade to bude tak . Este dllho potrva ten prechod na vodik elektro a vietor - do vtedy bude co !!?? Kto si kupi vodik elektr auto na sk ?! Mam chodit peso ?! Bmw neni prva automobilka v tomto.
26. 11. 2022   anonym
Z historie kazda svetova rezervna mena takto fungovala, vytvara sa tym stabilita v medzinarodnom obchode. Nerovnovaha nastala v okamihu ked sa zrusila konvertibilita rezervnej meny za zlato, teda komoditu s obmedzenym mnozstvom, v pevnom kurze a preslo sa na system plavajucich menovych kurzov. Dnes skutocne bez obmedzenia tak mozu USA natlacit legalne lubovolne mnozstvo penazi a vyexportuju inflaciu do zvysku krajin, ktore USD drzia z titulu obchodnych prebytkov resp. dlhov musia drzat vo svojich rezervach. Vtip spociva v tom, ze na svete neexistuje nahrada za USD. "The US dollar is our currency, but it is your problem".
PS: Bitcoin nikdy nemal ambicu nahradit USD ako rezervnu menu vo svetovom obchode. Citacia nadpisu z novin "Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks" urcite nie je anarchisticky manifest ale nic ine ako casova pociatka. Bitcoin je taka technologicka hracka, ktora okrem ineho cieli na mikrotransakcie a mozno v buducnosti zeefektivni obchodne transakcie.
27. 11. 2022   anonym
Svet nie je statický ale dynamický systém a veľa vecí je v pohybe, skôr alebo neskôr padne aj hegemónia dolára ako rezervnej meny tak ako padol v minulosti holandský gulden či britská libra, už dnes sa formuje aliancia krajín ktoré vytvárajú multipolárny svet, BRICS a pridajú sa ďalšie, Západ stráca dominanciu.
27. 11. 2022   anonym
Tento scenár nemôžme vylúčiť, a je to správne, konkurencia je dobrá vec. Najhoršie je ak divá sviňa si ľahne do koryta a začne v koryte drichmať.
Ale som si istý, že ja a ani ty tu už nebudeme keď sa to stane a pán Putin s tým nič nespráví okrem táranín o tom jeho zlatom rubli.
29. 11. 2022   Janka
nikdy nevies, v 86. si nikto nevedel ani teoreticky predstavit pad ZSSR a VZ.Nemozno s tym pocitat, ale vylucit sa to neda. Na strane druhej, dajte si niekto do grafu casovy vyvoj americkeho vladneho dlhu....uz su v hornej casti exponencialy. Iste, mozno to vyriesia, ale kludne sa moze stat, ze bud dojde k nahradeniu meny inou alebo velkemu ekonomickemu soku, ktory pojde cez celu planetu
25. 11. 2022   Pismeno
Viete už len to je neskutočné, že súkromná firma tlačí a vyrába peniaze a potom ich dá vládam s nejakým úrokom. Tá ktorá vláda je ten ktorý národ. A národy sa takto zotročujú. Blázni blázniví.
25. 11. 2022   localhost
A staci sa pozriet kto je prevadzkovatelom tych bank...
25. 11. 2022   EB
presne tak, je to poriadne svinstvo a podvod zároveň...
26. 11. 2022   anonym
Tak to funguje po stáročia. Zmienky o peňazomencoch, zlatom teľati nájdeš dokonca aj v náboženských normách napr. tak v Starom ako aj Novom Zákone.
Češi na takéto praktiky maju pekné prirovnanie "Ako nedelat a vydelat".
25. 11. 2022   @@@
centralne banky su najväčši zločinci a podvodnici na svete ....najhoriše na tom je to že su podporovane vladami takže tie ich špinavosti prechadzaju a to len preto že centralne banky tlačia prachy ktore sa dostavaju k tym nahore aby ti nahore potom tolerovali tuto zločinost ...skratka tito ludia dostavaju prachy z ničho bez prace čiže su takto centralnymi bankarmi korumpovany aby dalej podporovali takito system ....system ktory vyhovuje najviac tym nahore lebo takto dostavaju prachy z ničho čiže bez prace su kolače a toto sa timto podvodnikom nahore zapačilo ....a z ostatynch si urobili tak otrokov systemu kde jeden dostane prachy zadarmo z ničoho (bohači politici uradnici manažeri a pod) aby ti ostatny museli tažko odpracovat aj posledny cent ....a ešte sa im tito podvodnici vysmieju že ste sa mali lepšie učit alebo viac snažit a podobne kecy .....
25. 11. 2022   anonym
Taký dlhý text - a stačili tri slová: americká verzia demokracie ...
(lebo tak je to v celej EU - a miestami aj horšie - napr. v susednom Rakúsku :(
Len na to treba vedieť nemecky a nečítať len reklamy :(
27. 11. 2022   anonym
A u nas v centralnej tiez sedi jeden zlocinec ?!
25. 11. 2022   anonym
Z iných správ:
"Súd v meste Dár al-Bajdá "odsúdil 49 ľudí na popravu za vraždu Džamála bin Ismáíla a zohavenie jeho tela", informovali miestne médiá. Ďalších 28 obžalovaných odsúdil na tresty odňatia slobody dva až desať rokov"
- možno by stálo za úvahu osoviť Alžírsky súd pre ľudské práva nielen s riešením problému korupcie na Slovensku - ale aj s gigantickou sabotážou hospodárstva EU pod zámienkou fiktívneho boja proti globálnemu otepľovaniu a uvaľovania sankcií na nukleárne superveľmoci.
Problém je, že ak nie, tak potom tu zrejme čoskoro bude nazoaj veľmi horúco (najprv "temokratickí politici" rozkradnú všetko, čo nie je priklincované a prinitované (lebo to sa nedeje len na Slovensku - ale v iných EU krajinách je situácia ešte horšia - napr. aj v susednom Rakúsku), potom sankcie (na ktorých uvaľovanie nemá EU mandát - pretože to by moholo spadať akurát tak do kompetencie OSN) zničia hospodárstvo EU (lepšie povedané zvyšky hospodárstva - keďže dnes už všetko vyrába Čína - zatiaľ okrem aut) a napokon to dorazia Rusi masívnym termonukleárnym útokom - keď ich prestane baviť kotkodákanie Poliakov a Angličanov - ako aj farizejstvo pseudo-neutrálnych štátov a imbecilné akcie nemenovaných holohlavých napolytikov a obtlstlých bábik (ktorým evidentne chýba zdravý sex a tak zo zúfalstva pchajú raťafáky do politiky - zrejme aby si vybili prebytok ergosterónu :(((
Na druhej strane to bude dobre, lebo tri veľmoci sa zbavia jedného kripla, ktorý síce voľkaedy zkolonizoval celú planétu, ale jeho dni sú evidentne spočítané a tak je načase aby sa vlastnou hlúposťou zaradil za krajiny, ktoré voľakedy pohŕdavo označoval, ako "rozvojové" ...
25. 11. 2022   Pismeno
Priateľu svetu vládnu korporácie. Nie Rusko Nie Ussa Nie... ale korporácie.
25. 11. 2022   localhost
Staci si dohladat kto v USSA loboval za jeho zrusenie...
1/1