Názory čitateľov


Názory k článku:
Výplach na trhoch: Kam zmizne bohatstvo, keď ceny aktív klesnú?

29. 6. 2022   anonym
Reálne bohatstvo nezmizne, to fejkové sa rozplynie ako para nad hrncom.
30. 6. 2022   anonym
Kua, niektori ludia su divni... ked su vypredaje v supermarketoch, tak su tam dlhe fronty.
Ale ked su vypredaje na akciovom trhu, tak vypisuju o fejkoch, namiesto toho aby nakupovali :-)))))
30. 6. 2022   anonym
Preto su bohati bohatymi, lebo oni minaju nakupom akcii ked trh klesol a az potom minaju v supermarketoch. Chudobni minaju v supermarketoch a potom nemaju na nakup akcii :-D
29. 6. 2022   anonym
Chyba hneď v úvodnej vete " Viac ako dva bilióny nominálnej hodnoty bolo po prepade amerického trhu vymazaných v porovnaní s vrcholom na konci roka 2021." Nominálna hodnota sa nemení, mení sa trhová cena. Nominálna hodnota je vytlačená na akcii, alebo dlhopise.
29. 6. 2022   anonym
... trhová hodnota, nie trhová cena
28. 6. 2022   anonym
Burza je diablov vynalez, ktora umoznuje tym, ktori ju vlastnia bezpracne zisky na ukor dovecivych ludi. Aj preto su ekonomovia z moslimskych krajin proti zapadnemu ponimaniu ekonomiky a zisku.
28. 6. 2022   Alobal21@azet.sk
Prosim vas kto je autorom tohto clanku? Rad by som si od neho precital viac
Dik
28. 6. 2022   LII2
Nieco taketo Buffet povedal,,, ked nieco kupujes, davas peniaze a dostavas hodnotu,,, hodnota je to podla toho, ako si to ty vazis, cize pre niekoho to moze byt nezmysel, pre teba asi nie, ak si ochotny za to tie peniaze dat. To je vsetko, platis peniazmi, dostavas hodnotu, subjektivnu. TO dava sense nie?
28. 6. 2022   anonym
Hodnotu maju veci potrebne pre zivot poda,voda,vzduch,po traviny,priemyselne kovy ako nikel,platina...a samozrejme skutocne peniaze osvedcene tisickami rokov zlato a striebro,netreba drzat velku hotovost ale setrit v zlate a striebre.
28. 6. 2022   anonym
A firmy, ktoré dodávajú to čo si vymenoval nemajú hodnotu?
29. 6. 2022   anonym
Samozrejme že majú hodnotu, ich hodnota je odvodená od komodít- ťažobné a energetické spoločnosti budú mať vždy hodnotu
30. 6. 2022   anonym
Kazda firma, ktora generuje zisk bude mat vzdy hodnotu, nie len komoditne a tazobne firmy. Napr. firma Meta ma brutalne zisky z reklamy a preto ma aj hodnotu.
28. 6. 2022   anonym
Bohatstvo spočíva v zneužití moci donútiť blížnych svojich robiť to čo nechcú.
28. 6. 2022   @@@
je to ešte horšie ....čast tych penazi sa davno minie čiže minie sa ta skutočna čast a nie tie nafuknute a kto ich minie ?....no ti čo predavajuna vrchole ale najmä spravcovia rôzne fiančne fondy banky a podobne a ich ludia ktora sa na tom nabaluju a na tom profituju ....na konci ale ta smola ostava na bežnycha chudobnych ludoch ...a prečo na nich ?....ved su to vaše dôchodky aj nam naša vlada a media nahovaraju že to nam spasi dôchodky ale to je klamstvo a članok to vlastne takto popisuje len to nechce priamo povedat že vaše dôchodky v druhom pilieri su vlastne bublina ktora ked spľasne tak vy skončite na dôchodku o žobrani a ti čo to prevadzkuju si už teraz uživaju tušimže je to 17 rok blahobytu a luxusu za vaše prachy a budu si ich uživat dalej pokial tomu budete verit že oni vam zabezpečia skvele dôchodky a nie je to len dobry biznis pre finančnikov ktory takto bez prace maju kolače a smeju sa vam do tvare ako vas krasne oj....
28. 6. 2022   eXtrem
Veľa falošných aktív spinká vo svete. Veľa FAKE boháčov čo majú našpekulované na bublinách a vzduchu. Otázka čo je to aktívum. Hodnotné veci sú vzduch, voda, pôda. Potrebné pre život. Ostatné je FAKE, rôzne čísielka a nič nehovoriace aktíva.
28. 6. 2022   anonym
skus to vyvsetlit liberalnym kekonomom ze co hodnotu ma co nie. odstupenie od zlateho standartu - znehodnotili papiere zvane peniaze. to ze urcitu dobu to fungovalo lebo voj-politicky natlak usa... ok. usa domincia skoncila peniaze sa menia na toxicke papiere ktorych sa kazdy zbavuje rychlo ako sa len da...ved zajtra za ne mozno nic nekupite u arabskeho sveta ci v cine...nuz ale zapad si za to moze sam...zato za ten poondiaty zaznavany rubel si kupite ... rusku ropu plyn psenicu neon ci ine suroviny napr aj zlato alebo ich zbrane...inak s tym plynom a ropu este bude sranda. bidenova administrativa chce zastavit pad preferencii bidenovi do novembra a pripravili zakon ... o zakaze vyvozu ropy derivatov lng z usa aby znizili ceny..takze odkial eu krajiny teraz dostanu "energeticke" suroviny je v podstate nemozne odpovedat :):):):). emiraty trvaju na podpise 20r zmluvy ak maju zacat rozsirovat lng zavody ... a to vacsina krajina ma dohodu s gazpromom do 2035-36 podpisanu, kde oni teraz podpisu s katarom nove dodavky a na 20r a 3-4x drahsie ako od gazpromu ????
28. 6. 2022   @@@
ono s tymi bohačmi ako piše v članku ....jedna vec je že ich bohatstvo je nafuknute ale zomerme si len takeho muska hoc preda menši podiel zo svojho majetku stale na tom ziska tolko penazi že do konca života z toho môže žit v luxuse aj keby jeho majetok stratil vyše 90% hodnoty a preto tito ludia konaju ako konaju a nepredaju všetko ...lebo su chamtivy a chcu viac aj ked je to len nezmyselna bublina ....skratka hra ...hra ktora požiera samotnych hračov ktory sa potom ženu za niečim čo ani v skutočnosti neexistuje
30. 6. 2022   anonym
Zamysli sa trosku a investuj aj ty. Tesla mozno nie je dobry priklad (cena akcii je dost predrazena), ale to nemusi nevyhnutne znamenat, ze Tesla nie je hodnotna firma. Moze to byt dobra firma (ale jej cena je vysoka na kupu). Su rozne ine firmy, ktore su tiez hodnotne a aj hodnotnejsie (v zmysle, ze su to lepsie biznisy) a su za lepsiu cenu (v zmysle navratnosti investicie).
Najlepsie co mozes urobit je investovat, pravidelne, napr. mesacne a potom nemas problem s riesenim, ci je trh drahy alebo lacny... a toto plati duplom prave teraz, pri klesajucom trhu! Kazdym mesiacom si budes priemerovat nakupnu cenu smerom dole...
30. 6. 2022   anonym
... a cim lacnejsie kupis, tym lacnejsie ziskas hodnoty... tvoju buducu rentu... napr. na dochodku (v 50-ke?) :)
28. 6. 2022   rozumnymuz.com
Presnejšie vzduch, voda, pôda a bitcoin. Niečo predsa musí slúžiť ako prostriedok na výmenu tovarov medzi občanmi.
30. 6. 2022   anonym
Hodnotnych je vela firiem a tym padom su hodnotne aj ich akcie. Aktivum je nieco, co ti prinasa vynos. Nehnutelnost v ktorej byvas je pasivum (generuje ti naklady). Nehnutelnost, ktoru prenajimas je aktivum (ak cena najmu je vysia ako naklady).
Akcia je tiez aktivum (za predpokladu, ze firma ma zisk). Dividendy z akcii su tiez zisk z aktiva (za predpokladu, ze su vyplacane z realneho zisku).
Poda nemusi byt vylozene aktivum, pokial ju neprenajimas alebo neobrabas za ucelom zisku, moze byt kludne pasivom (ked budes musiet kosit, a nebudes ju prenajimat, to ta moze stat naklady). Vzduch asi len tak nepredas, takze z financneho hladiska.
To ze nieco kupis a potom predas drahsie neznamena, ze je to aktivum.
Bitcoin nie je aktivum.
1/2staršie