Názory čitateľov


Názory k článku:
Rusko sa dostalo do platobnej neschopnosti

27. 6. 2022   anonym
Pripomina to liberalnu exekuciu v nasich koloniach.
Najprv zablokuju ucty v banke, potom vyhlasia platobnu neschopnst.
27. 6. 2022   Pedro7
Ked mi v banke zablokuju ucet na ktorom mam vela prachov a potom pri dverach zazvoni veritel , co nam robit? Veritel mi povie ze jeho to nezaujima - ja mu poviem ze ani mna - tak co nastane ?! Napadne ma ? Zbije ma ! Maximalne nejake vyhRazky a to je vsetko.
27. 6. 2022   anonym
Ešte predtým by si mal zabíjať ľudí, okrádať ich a brať im majetky v cudzom štáte.
Ako to práve robí Rusko.
28. 6. 2022   Pedro7
Tabletky si uz uzil ? Ja som mierumilovny clovek , do ruky nezoberiem zidnu zbran a na nikoho utocit nebudem !
27. 6. 2022   anonym
Rusko ako darebacky štát dopadne ešte horšie. Toto je len začiatok. A ich trolovia môžu aj zodrať klávesnice, nepomôžu.
27. 6. 2022   Michal
Si zábavný Trolík
27. 6. 2022   anonym
Ty si nejaký vysinuty ruský kolaborant?
28. 6. 2022   anonym
prečo by bol?
28. 6. 2022   anonym
teraz daj inu rozpravku o zlom usa .. a jeho vojnach a zabijanich a co tak zacat kynozenim indianov ked im predavali nakazene deky ovcimi kiahnami na co inidani nemali imunutu a vykonozili takto skoro cele povodne obyvatelstvo americkeho kontinetu ? co tak hiroshima a nagasaky ? nic? vietnam laos kambodza irak libia afganstan atd atd ... americanom preco nenadavas? oni ta platia ?
ale asi ta nastvem. do bricsu mieri argentina a iran. mali teraz zasadnutia a riesili kadeco ohladne medzinarodnych platieb, narodnych mien spolocnej meny dokonca ako predist hladomoru v afrike, a kam a ako maju byt presunute energotoky. a usa pripravili zakon a zakaze vyvozu ropy a jej derivatov ci lng aby zrazili ceny energii doma. biden potrebuje do novembra rast preferencii. hadaj ako dopadne eu ?
27. 6. 2022   Adam
Rusku je technicky znemožněno platit dluh. Podle jeho slov je situace výjimečná a historicky ještě nenastala. V minulosti vždy se platební neschopností označovaly pouze případy zemí, které neměly na splacení, nebo nechtěly splatit dluh. ,,Rezervy máme nezákonně blokovány a veškeré pokusy tyto rezervy použít budou také nezákonné, bude to znamenat přímou krádež.“
Na druhé straně nelze někoho označit za dlužníka v platební neschopnosti, když splatil půjčku sjednaným způsobem. Je zřejmé, že se jedná o ekonomicky a zpravodajský útok ze strany USA jehož měna je ruským rublem devalvována.
27. 6. 2022   Marian
Slovenské Média šíria DEZINFORMÁCIE o Rusku ako na bežiacom páse. Iba Slaboduchí veria takýmto Hlúpostiam.
27. 6. 2022   anonym
Takto funguje liberálny trh ? NO ZBOHOM !!!!!!!!
27. 6. 2022   miro
27.06.2022 | 15:29
Americké dezinformace o ruské platební neschopnosti. Rusko potápí americký dolar
Verdikt zda je, nebo není Rusko v platební neschopnosti podle dostupných informací má vynést Mezinárodní sdružení pro swapy a deriváty (ISDA) se sídlem v New Yorku.
27. 6. 2022   anonym®
A čo píše rakúska verejnoprávna televízia na svojej internetovej stránke ?
"Ruská vláda popiera, že by prvýkrát za viac ako storočie nesplatila svoj zahraničný dlh. Hovorca prezidentskej kancelárie Dmitrij Peskov dnes v telefonáte novinárom uviedol, že Rusko zaplatilo dlhopisy splatné v máji. To, že ich kvôli západným sankciám proti Rusku zablokovalo zúčtovacie centrum Euroclear, „nie je náš problém“."
Hm, ale kto je to ten Euroclear ???
Wikipedia (EN):
"Euroclear je spoločnosť poskytujúca finančné služby so sídlom v Belgicku, ktorá sa špecializuje na vyrovnanie transakcií s cennými papiermi, ako aj na úschovu a správu aktív týchto cenných papierov. Bola založená v roku 1968 ako súčasť J.P. Morgan & Co. s cieľom vysporiadať obchody na vtedy sa rozvíjajúcom trhu eurobondov."
- a sme doma, stará mama (v US eurokolónii) ...
(J.P.Morgan & Co. je ten zmrd, čo vyvolal poslednú bankovú krízu - aby využil chybu a zničil svojho rivala Lehman Brothers (normálna mafiánska vojna) - akurát to elegantne zvalili na CDO (Collateral Debt Obligations - ktoré sú v skutočnosti vymakaným investičným nástrojom, ktorý bol zákerne zneužitý s použitím bieleho koňa v US vláde a to tak, že z nezávislých premenných spravili administratívnym rozhodnutím závislé (Biden nie je jediný))
27. 6. 2022   tomino3169

Agentúra Reuters označila Rusko za „default“, ktorý nemá nič spoločné so skutočnou situáciou
Technický default, ktorý sa Spojené štáty snažia vyhlásiť Rusku za svoj vonkajší dlh, nemá nič spoločné so skutočným stavom ruskej ekonomiky, ktorá ukazuje odolnosť na pozadí rozsiahlych sankcií zo Západu. Reuters.
Vysvetľovač
Umelé a politické, nie finančné: o situácii s „default“ v Rusku
Odborníci teda upozorňujú, že rubeľ je momentálne „najsilnejšou menou“ sveta, ktorá sa v posledných mesiacoch voči americkému doláru posilnila lepšie ako ostatné. K posilneniu rubľa podľa expertov prispel rast príjmov Ruskej federácie z exportu energií, pokles objemu dovážaných produktov a kontrola nad pohybom kapitálu. Za ďalší znak stability ruskej ekonomiky označila agentúra Reuters vysoké ceny ropy, ktorej výnosy z predaja výrazne prispievajú k tvorbe rozpočtu, ako aj zníženie kľúčovej sadzby centrálnou bankou Ruskej federácie. federácie na 9,5 % ročne,
Reagovať | Toto je Váš príspevok.
Bez fotky iltomas1989
10167571 dnes
16:03
0
Okrem toho analytici poukazujú na absenciu nedostatku potravín v Rusku a nízku nezamestnanosť, ktorá je historicky minimálne 4 %. Agentúra Reuters v tejto súvislosti poznamenáva, že ruské úrady „sú schopné a pripravené“ splniť svoje záväzky voči zahraničnému dlhu, čomu však bránia kroky samotného Západu.
Ked už aj reuters krúti hlavou je čo povedať.Inak rusi zmrazili adekvátnu sumu a len v tom depozitári mal západ cenné papiere za 135 mld. dolárov.
27. 6. 2022   eXtrem
Paradoxx, že chceli zaplatiť, zablokoval to západ aj s ich sankciami. Tak čo sa sťažujú. Samozrejme to znie pre vygumovaných a vymetených lepšie že Rusko zbankrotovalo. Pritom opak je pravdou. Rusku sa darí veľmi dobre. Jediný bankrot čaká západný svet v dlžobách až po vrch kanálu, bez surovín a lacných vstupov.
1/2staršie