Názory čitateľov


Názory k článku:
Nikto nerozumie menovému systému a to nie je v poriadku

23. 5. 2022   Brano
...o co skor kriticka vacsina pochopi, o to skor sytsem skonci resp ztotalitnie....
23. 5. 2022   ROBO
Veľa častí článku už dávno neplatí, uvediem len príklad.... "Pridanou hodnotou bitcoinu nie technológia, je to sloboda a nezávislosť, ktorá prichádza s priamym držaním vlastných peňazí – nezaťažených bankou, spracovateľom platieb, finančným regulátorom alebo daňovým úradníkom"...trochu ste zaspali dobu, lebo za prevod bitcoinu sa neplatí veľa, ale platí sa, v mnohých krajinách prichádza regulácia, a daňový úradník si na každý prevod posvieti už takmer v každej krajine. Finančné správy chcú svoj podiel koláča.
23. 5. 2022   abc
ako sa vyvíja hodota bitcoinu ?
23. 5. 2022   rozumnymuz.com
Chcieť regulovať BTC môžu, ale bez zákazu vycestovania z krajiny nič nedokážu. Keď si budú úradníci svietiť na každý prevod pod 1000 eur tak nás to vyjde extra draho pričom v predbitcoinovej ére sa ročne na rozkradlo v eu 1000 miliárd eur na dph vratkách atď.
Oveľa výhodnejšie pre ekonómiu sa ukáže oslobodenie bitcoinu o daní a podpora platenia, míňania v danej ekonomike. Potom sa štáty budú predbiehať ktorý poskytne lepšie podmienky pre bitcoinerov.
23. 5. 2022   rozumnymuz.com
Ja sa pýtam, pokiaľ je zlato oslobodené od DPH, prečo by nemal byť bitcoin oslobodený?
23. 5. 2022   rozumnymuz.com
1. Koľko Slovensko získa zdanením BTC?
2. Koľko by ekonomika Slovenska získala oslobodením BTC od daní pri nákupe tovarov a služieb na území SR? Koľko cudzincov zo západu by sem prišlo výhodné míňať btc?
23. 5. 2022   anonym
Pretoze bitcoin nebol navrhnuty pre anarchistov. Je to peer to peer digital cash. Ludia si radi zamienaju slobodu s chaosom. Chapem ze hornych 1% neplatia ziadne dane a ludia zo strednej vrstvy >60%. To je prave problem a nie recnicka otazka preco bitcoin nie je oslobodeny od dani. Spravna odpoved je zlato, zbierky umenia (hnutelne veci) alebo nehnutelnosti maju podliehat zdaneniu. Bez existencie pravneho statu totizto nebude ziadna sloboda!
23. 5. 2022   rozumnymuz.com
Ale ja ti nedám ani cent na dani z bitcoinu, odídem do salvadora a miniem to tam a ty budeš v krajine kde 2/3 mladých odchádza preč montovať a operovať vo výrobe ďalších 50 rokov.
Kostarika, Uruguaj, Singapur, soul, Hongkong boli tretotriedne mestá pred 50 rokmi a dnes sú to najdrahšie miesta sveta.
Tam sa darí kde je obchod.
23. 5. 2022   filip
je zrejme ze si este stale nepochopil ako funguje Bitcoin odporučam doštudovat
1/1