Názory čitateľov


Názory k článku:
Česku sa rekordne predražia dlhy, skutočný šok však prinesú budúce roky

16. 5. 2022   anonym
Sme v piči ako sme už dlho neboli.
16. 5. 2022   M.V.
Možno sa podarí poslancovi Tomiovi O. presadiť nejaký racionálny návrh v snemovni, ale na druhý deň pricestuje tlupa neprispôsobivých z Ukrajiny, ľudí vydiera veľkokapitál, nemecký zelený údel s vrtuľkami a zastavením nemeckých atomových elektrární teda priekupnícka lichva s českou elektrinou. Možno vie niečo nové pani eurokomisárka Jourová o perspektíve tejto cesty. Ešte šťastie, že bratia Česi, Moravania a Slezania ušli dočasne pred eurom. Šok je už slabé slovo je za ním vždy veľa zničených exekvovaných existencií, ale aj zákonov, ktoré sa tvária prosociálne a mali mať už nové mantinely. Plne to ukázali utečenecké krízy, kde by sa každá podpora mala viazať na presný deň a na prácu a tým aj pobyt.
16. 5. 2022   miro
Jinde je blokace a pouze nesmysly.
V tuto chvíli personál nemůže plnit bojové mise kvůli svému nízkému morálnímu a psychologickému stavu."
115. brigáda ozbrojených sil Ukrajiny se obrací na své vedení a je velmi rozhořčena. Nebyly pro ně připraveny záložní pozice pro ústup, nebyla jim poskytnuta palebná podpora, v důsledku čehož bojovníci potupně přišli o techniku ​​a lidi a ti, kteří zůstali naživu, už nechtějí bojovat.
16. 5. 2022   Perpartes
O čem to píšeš?
Patrně ani sám nevíš,viď?
Byl to článek o České republice.
15. 5. 2022   anonym
RBM je take laboratorium, kde sa v predstihu nieco zisti a udeje, neskor to pride aj ku nam.
16. 5. 2022   Perpartes
To patří tobě Lájoši,ten můj příspěvek,rozumíš?
Ani nevíš,že se píše o České republice.
17. 5. 2022   Prelozene z newspeaku
Ked sme boli spolocny stat, boli sme protektoratom sovietskeho zvazu.
Dnes uz sme samostatne kolonie EU, alebo skor dominia.
autor prispevku, mal na mysli RBM, ako skratku Reichsprotektorat Böhmen und Mähren.
co je to protektorat, malo kto vie.
Protektorát (lat. protectio - ochrana) je označenie pre formu štátneho zriadenia. Ide o formálne autonómny štátny útvar, ktorý je pod ochranou alebo priamou správou iného štátu, prípadne spoločenstva štátov. Protektoráty bývajú zriadené buď na základe medzinárodnej zmluvy, alebo tak, že dovtedajší suverénny štát strpí jeho jednostranné vyhlásenie zo strany ochrancu (silnejšieho štátu). Ide o medzistupeň medzi kolóniou a plne suverénnym štátom, pretože vzťah medzi protektorátom a ochraňujúcim štátom je stále medzinárodnoprávny. [1]
V protektorátoch síce jestvuje autonómna štátna správa, tá je však podriadená protektorovi či nejakému inému správcovi, ktorého dosadzuje ochraňujúci štát. V stredoeurópskom povedomí figuruje najväčšmi Protektorát Čechy a Morava z obdobia druhej svetovej vojny.
1/1