Názory čitateľov


Názory k článku:
Majetok je voči prípadu vojnového konfliktu štandardne nepoistiteľný

24. 3. 2022   potulny kazatel
Standardne plnenie poistenia je rovnaka tragedia, ako neplnenie poistenia z dovodu, ktory sa hodi na konkretny pripad.
Vyhodu ma majetok hnutelny a aj nehnutelny, ktory musel byt poisteny v dobe mieru, ale v pripade rozsiahlych skod, plnenie postenia sa nekonalo.
Takze v dobe vojny, nemozu postovne ani ziadat a dosledne vyzadovat poistenia majetku, alebo dopravnych prostriedkov, ktore su leasingovane, alebo maju havarijne poistenia z rozmaru.
Jedna sa totiz o odpisany majetok, nachadzajuci sa v priestore konfliktu a je prakticky priamo ziaduce, aby sa vsetko, co sa nachadza v tomto priestore, bezo zvysku zlikvidovalo, odpisalo a nebolo ani pouzitelne na nahradne diely, alebo na vystavbu.
Rovnako je vsak dolezite, aby vsetok poistny kapital poistovni, bol evakuovany a zmiznuty do bezpecia, pretoze tvori nezanedbatelny zisk, ktory by sa poistovniam nikdy bez konfliktu nepodarilo vytvorit.
24. 3. 2022   anonym
Rovnaky pripad tvori uverovany majetok fyz. osob, firiem, ktory tvoria pozicky a hypoteky, ktore boli investovane v priestore, kde sa neskor stal nejaky konflikt.
Najidealnejsi pripad je ludsky zdroj, ktory si kupil byt v panderlaku, alebo postavil chyzu, ktoru mu rozbombardovali, alebo rozjazdili tankmi, pripadne vyhorel, alebo po opusteni, sa nastahovali dobyvatelia, alebo kocovnici.
Takyto majetok neprestava existovat a splatky treba platit, minimalne do vysky uveru.
a to v mene, ktora moze byt problematicka, lebo podlahla nejakej menovej reforme, alebo podobnemu "zhodnoteniu".
Takze pre napriklad take Slovensko, kde vatsina obytnych priestorov, je vlastnena hypotekarnymi otrokmi, cez europske banky, by taka kuca paca, nezasiahla banky, ale prevazne ludske zdroje.
Za to staty, ktore maju prevazne najomne byvanie, su na tom daleko lepsie, pretoze znovuvybudovanie poskodenych a znicenych budov a infrastruktury, sa stava narodnym programom.
1/1