Názory čitateľov


Názory k článku:
Drahšie hypotéky: Slováci by mali začať predlžovať fixácie, radia odborníci

19. 1. 2022   eXtrem
Už by konečne mali ísť hore úroky. Nie je možné dlho tento stav udržovať. Čím dlhšie to udržujú, tým viacej budúcej škody bude. A to razantnej. Má to aj svetlú stránku,,, Rýchlejšie znižovanie počtu obyvateľov. Starnúca populácia. Za 20-30 rokov taký miliónik až miliónik a pól už bude voňať fialky od spodu. Možno aj skorej, po viacnásobnom preočkovanííí ,,,
14. 1. 2022   zemiak
Treba ozobracit ludi kde sa da, lebo specialne ti v zapadnej EU uz maju dost a nechce sa im ani do prace. Lenze kto potom bude robit?
13. 1. 2022   anonym
Keby nam kollargol, zacal stavt slubene najomne byty, v pocte ktory slubil, tak nieje problem.
Problem je, ze tempo lacnych najomnych bytov, ma taku tendenciu, ze nebude stacit ani pre jeho konkubiny a narodene deti.
Ak by sa u nas objavil trend zo statnou podporou vystavby skutocne lacnych najomnych bytov, tak by bankstri a developkari prd zarobili, alebo by mohli tratit, lebo by sa naslo spusta ludi, co by radsej nehnutelnost zahypotekovanu predali, hoci aj pod cenu, ak by mali moznost najst si pekny najomny byt.
14. 1. 2022   zemiak
Preco si myslis, ze by sa ti jeden usiel? Co take si spravil pre tento narod, ze by si prave ty mal dostat jeden najomny byt? Skus menovat dovody! Je tu cely zastup ludi, ktory si ho zasluzi viac, prestan snivat!
12. 1. 2022   pato
ak9 keby fixacia na 10 rokov bola s tym istym urokom,ved banky s tym rataju a na 10r uz je zapocitane navysenie. to su presne ako tie kecy ze nedame vam 100% aby zme akoze vas chrabiki pred zadlzenim ale dame vam len 80% hypo a 20% vam dame tiez ako spotrebny uver co samozrejme je drahsie ako keby daly 100% hypo ale oni nas chrania tak ako x rooov clovek nesplaca istinu ale viacmenej urok ale 9ni chrania nas samozrejme,vsetko nastavene v neprospech klienta
12. 1. 2022   banka
Správny nadpis článku by mal byť:
Drahšie hypotéky: Slováci by mali konečne dostať rozum a nebrať hypotéky hlava-nehlava, radí zdravý rozum.
13. 1. 2022   Fero
no to je tazke, ked sa vsetci 'odbornici' vyjadruju, ze ceny nehnutelnosti budu len rast, vacsina ludi sa chce zviest na lacnych peniazoch a zarabat na dlasom zdrazeni. Otazka znie, ci tie ceny uz nie su roky nadhodnotene voci platom - podla mna hej. Kedze podla vysledokov posledneho scitania mame primerne cca 2 obyatelov ne jeden byt a za poslednych 30 rokov sa pocet obyvatelov zvysil len o 300000, za posledne roky prirastok uplne stagnuje a v buducnosti bude klesat, je otazne ci tych bytov nebude az privela. Na druhej strane o 40 rokov mozno bude potrebne niektore panelaky zburat, snad sa to nebude robit z penazi statu ale z penazi vlastnikov nehnutelnosti.
13. 1. 2022   Vemeno
pokial sa obyvatelia o panelak staraju, nie je ziaden dovod preco by mal byt zburany. Zivotnost domu neznamena ze po jeho expiracii sa zrúti. Samozrejme, ak sa o dom nestaraju vôbec, tak to je iné.
14. 1. 2022   nonsar
Ked raz zacnes s rozdavanim, tazko s tym skoncit. Bude to musiet byt zo statnych penazi, rovnako ako sa davaju dotacie na kotle ci zateplenie sukromnych rodinnych domov.
1/1