Názory čitateľov


Názory k článku:
Menová politika centrálnej banky: Komu sa v skutočnosti zodpovedá ECB? 

23. 1. 2022   Prelozene z newspeaku
Fakticky teda podla tohoto clanku a panelovych vysledkov prezentovanych, je pravdepodobne, ze ak ECB bude chciet byt nadalej transparentne beztrestna, bude jej nepriamou snahou, vytvorit take podmienky vo volebnych okresoch poslancov EP, kde bude natolko vysoka miera nezamestnosti, aby sa nezaujimali o zodpovednost ECB, za monetarnu politiku.
Vykratene na kost, ECB nepriamo podpori migraciu etnik, mnoziacich sa na plne davky a podpori aj rozvoj nezamestnanosti, lebo tak moze nadalej praktikovat ciernu magiu a kvantitativne uvolnovanie.
23. 1. 2022   @@@
nemci chcu prijmat 400tisic kvalifikovanych ludi ročne ....ale ja si nemyslim že ide o nejake davky ako pišeš ty to radi niektory propaguju ale s tym to nič nema lebo na socialne davky aj na slovensku k pomeru toho čo minie štat idu len omrvinky skôr tu ide o niečo ine a to o našich ludi a ECB sa snaži len udržat bohatych našich ludi a nato kvoli nedostatku pracovnikov a ich nasledneho rastu platov chcu cez priliv pristahovalcov znižit tlak na ich mzdy skratka lepšie ich vykoristovat aby bohači čiže naši ludia a ich kumpani boli ešte bohatši na ukor ostatnych vysledky ajvidime ked bohači bohatnu nadalej a viac za podpory štatu a ostatny na to doplacaju ...socialne davky su dobra vyhovorka a ukazovanie prstom mimo realitu na prekryvanie veci a vytvorenie dojmu že problemom nie su ti nahore čiže "naši ludia " ale ti dole ludia poberajuci socialne davky ktore v celkovej hodnote su oproti vydavkom štatu len omrvinky
23. 1. 2022   bob
Primárnym cieľom ECB je zachraňovať Európsku úniu, pretože už pri jej vzniku dostala do vienka škaredý dar - nesúrodosť jej členov. Presnejšie, polovica jej členov nebola schopná samostatne existovať bez pomoci tlačenia peňazí ich národnými centrálnymi bankami. ECB prevzala na seba túto úlohu, a čím ďalej tým viac je nútená to vykonávať. Preto v jej čele už ani nie je bankár z povolania, ale právnička a v prvom rade politička Lagardová, pretože jej úlohou je zmierňovať napätie medzi členmi bankovej rady, hlavne proti stojacim zo severu a z juhu Európy.
A komu sa v skutočnosti zodpovedá ECB ? Nikomu, pretože najvyššie orgány EÚ sa len modlia, aby takýto stav vydržal čím dlhšie, a ECB nechávajú voľnú ruku - pretože je ich jediná záchrana.
23. 1. 2022   @@@
ECB len robi to iste čo FED ....len s oneskorenim ...
23. 1. 2022   bob
Fed si aspoň nedovolil takú do očí bijúcu krádež, ako negatívne úroky na bankovom účte. To znamená, že štáty už tak veľmi pokročili vo fašizácii spoločnosti - nie je možnosť utiecť pred okrádaním, aspoň tu v Európe (majitelia akcií, netešte sa).
Fed okráda zatiaľ skryto, pomocou inflácie, aj keď neželanej, ale priame kradnutie z účtov cez negatívne úroky by mohli pochopiť aj jednoduchší američania ako ohrozenie ich demokracie. Európania sú bohužial tak rozmaznaní a leniví, že si to neuvedomujú.
1/1