Názory čitateľov


Názory k článku:
Cena plynu v Európe stúpa, keď Biden zvažuje sankcie, ak by Putin napadol Ukrajinu

8. 12. 2021   robo
Dementná európa /+ US/ stále zabúda na ruského generála ZIMU
8. 12. 2021   Revolucionar
Ak nezvytazi zdravý rozum, tak zvýtazi jadrová vojna, ktorá ked si začne žiť svoj život, hoci bude trvať iba zopár minút, už vas nikdy nebude trápiť cena plynu, ani americké dlhopisy, ani eura, ani inflácia, a keďže nebude ani internet a elektrika, tak za pár mesiacov zabudnete aj na pandémiu:)
8. 12. 2021   kakadu
Občania EÚ Rusim draho platia,
za vedenie agesiu proti matičke Rusi
EURotriumfalist ami z EURokomisie a EURoparlamentu,
8. 12. 2021   anonym
Putin nie je podrazák anglosaský ako Briti. Amíci túžia po taktike spálenej zeme, vyciciavanie peňazí z rozpočtov krajín EU začalo cez nákup pseudovakcín... Zrazu je cashu a cashu...
7. 12. 2021   Nadšenec SciFi
Zo správ: "Už pred rozhovormi Bidena s Putinom sa USA vyhrážali vláde v Moskve vážnymi následkami v prípade vojenskej eskalácie ukrajinského konfliktu.
Náklady by sa ukázali byť veľmi vysoké, "ak by sa Rusko rozhodlo pre takýto prístup," povedal predstaviteľ americkej vlády"
- otázka je, či sú Amíci ochotní tie náklady uniesť, keď museli s hanbou utiecť z Afganistanu a Turci sa im vyšierajú do očí ?
Lebo sedia na gigantickej bubline zahraničného dlhu a navyše by sa EU rozpadla ...
Ale možno práve o to ide ?
Každopádne ak presunú strategické zbrane na Ukrajinu, tak Rusi to spusita- lebo už nebude čo stratiť.
Problém je v tom, že pri prvom termonukleárnom vybuchu sa Amíci poserú a pohlušia vo vlatnej panike - kým Rusáci si to ani poriadne nevšimnú ("zase nejaká havária ...")
Alebo, že by Covid-19 bolo len globálne cvičenie CO ?
7. 12. 2021   anonym
Ak jedna MWh, stoji jedno euro bez DPH, plus spotrebna dan, tak sa dnes oplati si na balkon dat elektrocentralu zo slynovacom a vyrabat si elektricku energiu z LPG a nosit si flase fukat na pumpu, co sice je zakazane, ale takto by aj z cenou spotrebnej dane LPG, vychadzala kilowatthodina menej, ako 48c, pricom stale este na vatsej elektrocentrale, ak je chladena vodou, vznika odpadne teplo, ktore predstavuje dalsiu 1,2kWh, na kazdu 1 kWh, vyrobenej elektrickej energie.
U benzinu NAT95, to vychadza okolo 75centov na kWh, co mi zacina pripominat casy, ked sa okrem vykurovacej nafty, predaval aj vykurovaci benzin.
8. 12. 2021   Vlko
Do tvojich výpočtov si nezapočítal cenu elektrocentrály :)
8. 12. 2021   Duke Nukem Rulez
€600,- aj s DPH (2,4 kW - benzín 95, LPG aj zemný plyn + elektrický štartér)
Ale zase treba aj odpočítať elektrickú prípojku - ktorá zožerie €108,- ročne aj bez akejkoľvek spotreby ...
8. 12. 2021   Frantisek Nahnevany
Suma 600 Euro v žiadnom prípade nie je pridaná hodnota.
11. 12. 2021   anonym
Máš pravdu, tie vyj...né filcky to majú pekné zariadené ako vyždímať otrokov pardón zajatcov. Za stirlingov motor s výstupom 1kWe a 6kWt si pýtajú leen 15 tis. EUR, teda takmer cenu jedného auta s výkonom 60kW.
8. 12. 2021   robo
Správna pripomienka, vidieť , že pén už volačo pamätá.
1/1