Názory čitateľov


Názory k článku:
Stablecoiny: Tieto kryptomeny ohrozujú finančný systém, ak ich budú regulátori prehliadať 

14. 11. 2021   bob
Stablecoin a iné coiny sú kryté len dôverou ľudí, že ich od nich niekto iný kúpi (najlepšie za drahšie), ťažko je za ne nakúpiť bežný tovar, navyše musí byť pritom internet (slobodný !).
Zatiaľčo US dolár je krytý "men with guns" ako sa vyjadril Krugman, a ak sa nájde niekto, kto to spochybňuje, rýchlo to pocíti, najmä keď odmieta predať svoje komodity v dolároch, napr. Saddám alebo Muamar. (Kim je v pohode, nakoľko nemá žiadne komodity)
Preto najväčšie ohrozenie dolára nastalo pred 5 rokmi, keď rusi zostrojili rakety letiace 10-násobnou rýchlosťou zvuku a tým znefunkčnili celú obrovskú US flotilu aj protivzdušnou ochranou. Tým je čoraz ťažšie vo svete presadzovať krytie dolára pomocou "men with guns".
Pravdepodobné je, že stablecoin aj iné bitcoiny sú už dávno pod kontrolou "men with guns", kým je možné ľubovolné množstvo USD zameniť za hocičo na tejto Zemi.
14. 11. 2021   anonym
Už bolo načase. Desať rokov po američanoch.
14. 11. 2021   emil
to je aký film ? ... to som ešte nevidel, dobré scifi
14. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
100 miliárd dolárov v stablecoinoch ťažko ohrozí finančný systém v ktorom Fed natlačí za 10 rokov 8500 miliárd. Ak by došlo k insolvencii stablecoinu tak problém má majiteľ stablecoinu, nie finančný systém a nie bitcoin.
Ale ani tento pokus SECu nezastaví defi či Bitcoin lebo existuje aj decentralizovany stablecoin DAI.
Dai (DAI) is a decentralized stablecoin running on Ethereum (ETH) that attempts to maintain a value of $1.00 USD. Unlike centralized stablecoins, Dai isn't backed by US dollars in a bank account. Instead, it's backed by collateral on the Maker platform.
14. 11. 2021   anonym
Ty fakt veris tym bludom, code is law? Ved je to obycajna PONZI schema. Mas to do fakt do detailu nastudovane a rozumies tomu alebo si to len niekde precital. Dufam ze si aspon bitcoin white paper docital do konca. Nie nadarmo ludova modrost hovori: spolky certove volky.
15. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Si doštuduj čo je ponzi a rozdiely medzi blockchainom. Tvorba ceny na burze atď.
15. 11. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Na záver
Z histórie je jasné, že technickému pokroku sa nedá dlhodobo vzdorovať. Môžeme mu vedome odolávať, ale tak či tak nás rôzne okolnosti donútia, že mu časom podľahneme.
PhDr. Miroslav Sabol, PhD
1/1