Názory čitateľov


Názory k článku:
Finančnú rezervu si netreba mýliť so sporením

31. 10. 2021   anonym
Vsetko v clanku, je celkom rozumne napisane, avsak clanok sa nezaobera vyskou prijmu a zasahom inflacie a zdrazovania, do rozpoctu domacnosti a realnym poklesom prijmu, ludskych zdrojov.
Nakolko kompenzaciu, dostanu len marginalizovane skupiny a etnika mnoziace sa na plne davky, bezny pracujuci ludsky zdroj, je osklbany pracou z nizkou pridanou hodnotou, vysokymi odvodmi a danami, takze jeho uspory sa tencia, avsak financna rezerva je mu po 2 rokoch koronasviatkov, napadnuta inflaciou, mensia o cca 20%.
Financna rezerva v podobe 6 mesacnych platov, teda okolo 6000 eur priblizne, pre strednu chudobu, alebo 2500 eur pre pracujucu chudobu, eventulane 1500, pre ozajstnu pracujucu chudobu, na skutocny vypadok prijmov v roku 2022, po Kristovi, stacit nebude.
Je to podobne situacii, ked ludsky zdoj, mal usetrene pred prechodom na euro, 6 mesacnych platov a po euro/ menovej reforme, zistil, ze je chudak, lebo ceny zacali raketovo stupat. Najma ak sa jednalo o odlozenu likvidnu hotovost.
Co sa tyka sporenia a uspor, doslo opat ku fenomenalnemu zisteniu, ze pokial si ludsky zdroj setri v kovodepozite a to anonymnom, tak zachoval len tu hodnotu, ktoru sporenim, alebo kupou z nepotrebnych penazi, zakonzervoval hodnotu kovodepozitnu, ale zo zhorsenou likviditou. Najma v extremnom case lockdownow a nejasnej dobe vysokej volatility kolisajuceho aktiva a stazenej premeny na likviditu, bolo celkom mozne, ze sa ludsky zdroj kukal na kusok zlata, ale na bezne vydavky, si musel precerpat kontokorent, lebo inak sa k hotovosti nedostal.
1. 11. 2021   dino
Kedy bola stažená premena zlata na likviditu?
1. 11. 2021   anonym
Takze aj tie dlhodobe peniaze na dochodok budu mat mensiu hodnotu ako dnes aj ked budem investovat do ETF fondov
1. 11. 2021   dino
ktoremu slovu v mojej otazke si konkretne nerozumel?
1/1