Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo nás robí skutočne šťastnými? Možno vás to prekvapí

27. 9. 2021   anonym
Som z tých ktorí považujú svoju prácu za hobby. 10 rokov som na sebe pracoval, pomáhal som zakladať v obore firmu ktorá úspešne funguje a zamestnáva ľudí. O iné veci som sa moc nezaujímal. Šetril som si na vlastné bývanie. Priznávam - peniaze som neinvestoval, odkladal som úspory len na bežnom účte. Vlastné bývanie stále nemám.
Môj známy kúpil pred 10 rokmi byt. Tento rok ho predal a rozdiel ktorý predajom získal je cca rovnaký ako úspory ktoré som si ja za to isté obdobie vytvoril prácou.
Mám dôvod na spokojnosť? Patrím medzi "úspešných" či "neúspešných"?
27. 9. 2021   anonym
Skutocne stastnymi nas spravi smrt.
a to vsetkych rovnako.
27. 9. 2021   Mudrlant
Autori asi zabudli spomenut, ze vsetko to stoji na takzvanom "minimalnom bohatstve" potrebnom pre prezitie dalsieho dna. Ak je k dispozicii, ludia nie su v strese a nemusia bojovat o prezitie.
27. 9. 2021   zavi@zoznam.sk
Môžem toto potvrdiť z vlastnej skúsenosti.
Aj v súčasnosti mám naozaj ďaleko od toho aby som, mohol povedať že som čo len trocha bohatý, ale dobre si pamätám čas hneď po prevrate v r.89, keď som začal zarábať dosť peňazí aby sme nemali problém si kúpiť všetky bežné veci ktoré sme potrebovali a znamenalo to určité oslobodenie a pocit spokojnosti.
Ale samozrejme nie každý to tak cíti, poznám dosť ľudí, ktorí trvale nie sú spokojní.
27. 9. 2021   @@@
to je nezmysel ..... ano pre niektorych ludi môže byt štastie aj praca pre takeho politika kopec z nich su bohači ale aj tak su politici ...to je preto že tito ludia nepocituju žiadnu zataž na nich nikto nikdy v praci netlači robia si skratka v praci čo len chcu ale to neplati o bežnych ludoch o ludoch niekde pri stroji a podobne ktory musia tažko pracovat lebo ked ich nadriadeny uvidi že nepracuju len 5 minut dostane taki poj..... že isto z toho štastna praca nebude ....preto v spoločnosti su profesie kde ludia nemaju problem s tym napriklad štatne urady a štatny uradnici kde na nich nikdy nikto netlačil a oni maju pocit že praca je štastie a na druhej strane su ludia pracujuci v sukromnej sfere kde maju besneho šefa alebo manažera ktoremu ide o vlastne obohatenie a nevidi nič len zisky na ukor zlych podmienok v praci pre zamestnancov alebo a psychickeho alebo fyzikceho tlaku na zamestnancov aby podavali vyšši a vyšši vykon toto isto v praci štastiu neprida skôr opaku ked vam v 30tke začnu šediviet od toho vlasy a zistite že praca vam štastie neprinaša skôr vam prinaša nechut k celemu životu .....to znamena že autor članu je zrejme len na jednej strane tej svojej kde praca je koniček a nie trapenie ako u velkej časti populacie alebo dokonca väčšiny ktory do prace chodi len aby dostala mzdu a nejako prežila a nie aby tam chodili pre štastie ktore tym nidky nezažili ako autor članku
27. 9. 2021   Mudrlant
Tento prispevok je podla mna hodnotnejsi, ako ten clanok, ku ktoremu bol napisany.
27. 9. 2021   anonym
Super prispevok..
Ono je tazke sa tesit na zmenu za pasom, alebo do lisovne, alebo do bane.
To je pravda.
27. 9. 2021   Risk Officer
Neviem, či ťa to poteší, ale práca niekde "pri stroji" čoskoro skončí :(
AI - čiže "umelá inteligencia" je síce marketingové klamstvo - ako obyčajne - ale pravdou je, že na plneuautomtické činnosti strojov v uzavretom režime (čiže takých, čo nepobhujú po cestách) už postačuje.
To sa ovšem týka aj činností, pri kotorých je strojom počítač :((
Takže čoskoro vznikne obrovské množstvo zbytočných ľudí - čo sa už j vlastne deje.
Problém je, že "demokracia" (kapitalizmus) nemá pre takýchto ľudí miesto - lebo hoci sa za komančov tvrdilo "kto nepracuje, nech neje" - naozaj to platí až teraz - a to dosť tvrdo (- čím východnejšie, tým horšie :(((
Zatiaľ to štát zrejme rieši neúnvaným zriaďovaním nových a nových úradov pre kontronú kontrolu kontrolnej kontroly kontrolovaných kontrolórov - lepšie byu však možno bolo, keby radšej dával každémyh cash, lebo aspoň by narobili menej škody, keby nerobili nič.
Problém, však je, že tých pár, čo ešte robia niečo naozaj dôležité (aj takí sú - poznať ich podľa tohoho, že obyčajne sú to tí najhoršie zaplatení) by sa potom mohli nasrať a prestať robiť - čo by bol kolaps civilizácie (podľa kavalifkovaných odhadov by návrat do doby kamennej mohol byť rýchleší než 3 dni - hoci cesta sem trvala tisícročia :(
28. 9. 2021   @@@
hmmmm....tak prečo teraz briti nariekaju ???...a aj niektore firmy na slovesku ved ked AI všetko zariadi tak nie je problem ....skôr v tom vidim len medialne strašenie ludi nič viac ....už pred vyše 100 rokmi ked ford zaviedol pasovu vyrobu sa hovorilo to iste že ludia pridu o pracu bude vysoka nezamestnanost a sme o 100 rokov neskôr a stale dookola to iste strašenie a potom tu mame članky o tom že musime prijat cuzdincov lebo je nedostatok zamestnancov alebo aj teraz čo sa deje v britanii ....skratka povedal by som že v tom si medialne kecy odporuju raz tak a potom zas opak .....ale s niečim aj suhlasim že je nezmysel mat v štate tolko zamestnancov tolko kadejakych nezmyselnych uradov kontrolorov ktore su častokrat nezmyselne posty častokrat len dosadeny naši ludi za vysoke platy aby sa nepovedalo že nič nerobia a štat im niečo plati tak najlepšia forma je klamat verejnost že niečo kontroluju :D .....čo sa tyka toho keždemu cash s tym by som aj suhlasil ....a nemyslim si žeby ludia prestali pracovat lebo tu nejde o to že niekomu budeš davat cash vo vyške priemerna mzdy ale že mu budeš davat len učitu čast čo je vyrazne nižšia ako minimalka čo by pomohlo aj chudobnym ludom
27. 9. 2021   anonym
Na toto je dobre sa opytat etnika, co sa mnozi na plne davky.
Ak existuje nieco, ako stastie a plodenie deti aj bez prace, tak to treba hladat tam.
Nieco ako reverzna inkluzia.
27. 9. 2021   Deži
Nema čáve, nema bacht.
1/1