Názory čitateľov


Názory k článku:
Pre lepší kariérny postup a vyšší plat: Staňte sa zabijakom neistoty

16. 8. 2021   Demokracia Víťazí
Predstavte si, že ste šéf CIA, je pondelok 9. augusta 2021 ráno a váš šéf - prezident USA - za vami príde a požiada vás, aby ste mu zistili kedy dokončí Taliban projekt obsadenia Afganistanu so slávnostným zapálením US veľvyslanectva v Kábule. Po krátkom prediskutovaní podrobností sa pustíte do práce - spýtate sa vrátnika, poprezeráte diskusné príspevky na Topkách a poobede skočíte za štátne na drink do najbližšej krčmy, aby ste zistili čo a ako. Podriadených sa spýtať ani neskúsite, lebo viete, že byrokratická procedúra cez všetky kompetencie a stupne riadenia by trvala rok a hlvane nmúžete spoužiť svoj služobný notebook, lebo ho zablokovali ruskí hackeri aby z neho mohli stiahnuť terabajty špičkového porna, ktoré sa vám podarilo stiahnuť v pracovnej dobe. O dva dni neskôr (v stredu) dostanete e - mail od svojho šéfa, ktorý sa pýta: „Dokončili ste už projekt, o ktorom sme hovorili v pondelok?“ Keďže ste sa práve prebrali z pondelkovej opice a roznička medzičasom zdochla - ostala vám už len kryštáľová guľa - záchranný pás každého analytika a ostatných vedcov.
Keďže ste projekt ešte ani len nezačali, existuje len jedna možnosť, ako môžete na otázku reagovať, pretože vo vašom postavení špičkového managera MBA sa očakáva rozhodnutie, ktoré môže byť akokoľvek zlé, hlavne, že je rýchle.
Takže sa zadívate do plafónu (ukázlo sa, že baterky v čínskej kryštálovej guli sú vybité :( a zavalíte, že Kábul padne za 30 až 90 dní - lebo viete, že toľko budú potrebovať diplomati na odvezenie všetkej diplomatickej batožiny, narvanej afgánskym ópiom (hlavný a jediný exportný artikel Afganistánu) a sčasti už aj spracovaným morfiom. Tým pádom ste si zaslúžili prémie - lebo dnes už nie je dôležité, čo je naozaj - ale len čo je na papieri - a hlavne na obrazovkách. Snáď to Talibanci pochopia.
Po vašej odpovedi bol prezident spokojný, lebo tým pádom mohol ísť na golf, lebo okrádanie svojich spolubčanov už mohol prenechať na podriadených - tak ako v každej správnej demokracii.
Že Kábul padol už o týždeň a US daňoví poplatníci teraz začnú domŕzať, kam sa podelo 68 priznaných miliárd, ktoré sa nafédrovali do Afganistanu ?
Who cares - ak bude najhoršie, tak na nich pošleme Taliban - lebo každý talent sa dá použiť pre dobrý štát !
16. 8. 2021   anonym
V principe, minula vlada nasho Hranola, poskytovala istotu v tom, ze sa kradlo kontinualne a upevnovali sa pozicie kleptokratov tak, ze islo takmer o iste vysledky, z pravidelnostou stolice.
Dnesna vlada neposkytuje ziadne istory, ale vytvara chaos, aj by chceli kradnut a aj sa boja, aj by chceli pochytat darebakov, ale sa boja, ze tam pojdu oni sami, za mensie a este nepoliticke kradnutie. Aj by chceli vytvarat ucinne opatrenia, ale sa boja, ze ludia im to daju vyzrat, tak nerobia nic, alebo vznika neistota a chaos.
Tak opat nemame vyssie platy, ale mame vyssie dane, aj to je take neiste a chaoticke, vyssie poplatky, ale tak neprehladne, ze nam uz ani inflacia, nepride ako nieco zle, tak sme vlastne vsetci podporovatelmi neistoty.
1/1