Názory čitateľov


Názory k článku:
Továrne budúcnosti: Príliš veľa peňazí ide na zručnosti, ktoré pracovníci potrebovať nebudú

31. 7. 2021   alena
Najviac problemov robia agenti na zhananie prace,. Zamestnavatelom slubuju vyber najlepsich kandidatov a tym nezmyselne zvysuju poziadavky tam, kde to vobec netreba. Staci si pozriet rozdiel v ponukach prace tu a v Ceskej republike. Napriklad u nas je potrebna excelentna anglictina urovne pozicie, na ktore v Ceskej republike staci slaba, alebo ziadna. Podaktore inzeraty by sa dali parafrazovat asi takto: Hladame profesora anglictiny na poziciu otvaraca dveri s platom do 100 eur mesacne.
30. 7. 2021   M.V.
Otázka je asi taká, koľko miliard ľudí môže byť na zemeguli, aby výroba vôbec ešte mohla pokračovať a neboli by potrebné očkovania dlhodobo pôsobiacimi antikoncepčnými liekmi a aby neboli potrebné povolenia na ich dočasné vyradenie? Kde by boli tie továrne aj keď uvážime využitie oceánov. Aj myšlienky o 4 priemyselnej revolúcii nie sú zatiaľ nič iné ako inovácia pôvodnej priemyselnej revolúcie v nezmenenej populačnej vlne, kde stále jestvujú štáty a predaj všeliakých papierikov a povoleniek tiež náklady na propagandu a vymývanie mozgov prevyšuje potrebnú materiálnu produkciu, ale tieto podvody sa raz skončia lebo ich prekryjú otázky, ktoré sa dnes ešte nevyslovili.
29. 7. 2021   anonym
Toto je velká hlúposť, ci sz bude vlovek od prvej triedy pripravovat na jednu jedinú prácu v zivote. A este s čipom v hlave. A inak iné vedomosti a vzdelanie nepotrebuje.???!!!
Ešte raz , hlúposť a veľmi nebezpečný názor.
29. 7. 2021   anonym
Tovarne buducnosti, nebudu potrebovat ludske zdroje. Ludske zdroje, nebudu potrebovat vyrobky tovarni, alebo na ne nebudu mat kde vyiat peniaze.
Problem je, ze ak tovarne, budu vyrabat len roboty a stroje, potrebuju presne to, co kazda civilizacia na zemi, alebo vo vesmire.
Lacne zdroje surovin a energii, nekonecny priestor pre expanziu.
Dnesna civilizacia, naraza na problemy rovnake, ako vsetky civilizacie pred nami, co vieme dohladat v historii.
Dochadzaju nam lacne a rychlo dostupne zdroje energii, priestor planety ej nam pritesny a suroviny sa stavaju stale menej dostupnymi.
Po Egyptanoch, ostali pyramidy, po nas ostanu prazdne panelaky.
29. 7. 2021   Revolúcia Evolúcie
Tomu ver - keď umelá inteligancia pochopí, aké je človek prasa, tak s ním urobí veľmi rýchly koniec ... Zatiaľ to nehrozí, lebo doterajšia AI ešte nemá s umelou inteligenciou nič spoločné, ale snažím sa ;) A cieľom IoT je ovládanie ľudí v domácnostiach, nie vo fabrikách - tam to už dávno je. Každopádne odporné, slizké a smradľavé vírusy, baktérie, huby, améby, červy, rastliny zvieratá a ľudia boli len dočasne nutný medzikrok a ten už našťastie končí. Lebo žiadna slušná planéta vo vesmíre nemá povrch zohyzdený takýto biologickým svinstvom. Nie, Elon - nepôjdeš ty na Mars, ale Mars príde sem a globálne otepľovanie je jeho prorokom !
1/1