Názory čitateľov


Názory k článku:
ING bude zákazníkom účtovať poplatky za uloženie peňazí

29. 6. 2021   anonym
Ked moje peniaze banky nechcu- lebo ich maju vela z ecb- nech idu do psej matere a vyberam vsetko- zainvestujem kde ja chcem- akcie az ked drbnu ako v marci pred rokom- Uz je prevrateny svet a tie poucky co platili od napr. Nordhausa a Samuelsona su nefunkcne- predal som vsetky knihy o ekonomickej pavede
29. 6. 2021   lopuch
hahaha ... asi len tolko. Stacilo znizit trosku odmeny top managerom a nemuseli stracat doveru ludi.
28. 6. 2021   bob
Nie je tu rozpor s ústavou ? V nej máme zaručené právo na ochranu slobody a majetku. Na druhej strane nás štát núti každú transakciu nad 10 000 euro vykonať elektronicky, za čo si banka pýta poplatky - ide to na úkor nášho majetku, pričom je to z donútenia ! A nemá to žiadne súvisiace náklady s transakciou, pretože v hotovosti by vyšlo zadarmo.
Ale samozrejme ako každé právo aj ústava je ohybná - štát jednoducho prehlási, že nám na majetok nesiaha, a keď nechceme platiť poplatky bankám, nech nevykonávame transakcie.
Vitajte v demokracii.
28. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Bitcoin 1:0.
Vklady by mali byť chránené a garantované do 100 000 eur.
28. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Čo platilo včera, už neplatí dnes. Tak to je pri centralizácii moci. Neverte sľubom, overujte si fakty.
29. 6. 2021   Miroslav
Vklady do 100 000 eur sú chránené, ale nie všetky. Jedná sa o vklady podliehajúce fondu ochrany vkladov.
A zúčtovanie poplatku nie je porušenie tejto ochrany. Ten má presne vymedzené svoje kompetencie a kedy zasahuje.
28. 6. 2021   Ceha Domeha
Peniaze už natoľko stratili hodnotu, že nielenže sa bude paltiť za ich skladovanie (a prečo nie - keď sa musí patiť za parkovanie ;) ale aj za ekologickú likvidáciu.
Dronlý problém bude v tom, že za likvidáciu peňazí budete musieť platiť peniazmi, ktoré sa však tiež budú likvidovať - takže tí najbohatší sa zadĺžia najviac :)
A to bude tá spravodlivosť ...
PS normálne, zahraničné (nečeské) banky už účtujú za uskladnenie peňazí viac než rok. Na Slovensku to nie je téma, lebo tu nikto peniaze nemá - a tí, čo ich majú, ich majú v zahraničí (nečeskom :) Bratia Češi to objavili až teraz preto, lebo tú ich menu s černobylským levom nikto - okrem nich - nepozná (nezmutovaný lev má len jeden chvost - a ak ten druhý patril slovenskmu, ktorý tomu českému vliezol do zadku - tak to už 30 rkov neplatí :)))
29. 6. 2021   anonym
To máš pravdu peniaze koli monetarnej hyperinflacii stracaju hodnotu a pomaly sa to ukazuje aj na rastucej inflacii na silne regulovanom trhu spotrebnych statkov. Bankari nam poriadne zleniveli, cele riziko idu presuvat na sporitela. Rozpravaju nam tu rozpravky cez nastrcence babky ze sporitel nema sporit ale investovat :) najlepsie do akcii alebo super "sofistikovanych" binarnych opcii. Ze sporitel na to nema know how koho to zaujima hlavne ze zaplati poplatok parazitom ktori bez rizika funguju dalej. Namiesto toho aby tito samozvani "vysoko profesionalni odbornici" aktivne vyhladavali investicne prilezitosti na trhu a zhodnocovali tak uspory sporitelov, nahanaju za poplatok radsej otrokov aby mohli emitovat peniaze kryte akurat tak len fiktivnym slubom hypootroka ze ich niekedy v buducnosti splati. Teda do okamihu ked to vacsine dojde o co tu ide ... potom hodia tento pruser na stat ved nech si to zaplatia danovi poplatnici teda aj sporitelia ktori zo svojcih uz zdanenych uspor uz zaplatili takmer 60% na daniach a odvodoch.
1/1