Názory čitateľov


Názory k článku:
Inteligentné zmluvy: Transakcie, ktoré sú všade a nikde

13. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Smart kontrakty vymyslel Nick Szabo v roku 1994 a jeho iniciály sú zhodne s Satoshi Nakamoto
13. 6. 2021   Tynesmies Miesat
Krásny novotvar: "inteligentná zmluva".
Znie to tak vábivo a dôveryhodne ...
Ale ako tento skvost preložiť do našej ľúbozvučnej Slovenčiny ?
Priliehavé pojmy by mohli byť "vydieranie", "krádež", či komplikovanejšie "privátne znárodnenie".
Ale prečo tak zhurta a negatívne ?
Nuž keď budete sedieť v lietadle a pilotovi sa počas letu vypne riadiaci systém lietadla, lebo jeho zamestnávateľ "zabudol" uhradiť Microsoftu mesačný poplatok, tak asi váím zhorkne aj pravé šampanské v prvej triede - lebo už dávno viete, že všetky moderné lietadla už dávno používajú systém "fly by wire" a teda pilot ovláda lietadlo ako počítačovú hru a z dôvodov úspry nákladov sa už desať ročia nepoužívajú žiadne mechanické lanká, či páky, ktorými by ten neborák mohol riadiť lietadlo bez elektroniky (mimochodom tak je už dávno riešený aj "plyn" vo vašom aute - a ani o tom neviete)
A asi nebudete nadšení ani keď prekročíte rýchlosť a váš automobilový GPS/GSM systém (ktoré sú už aspoň rok povinné vo všetkých nových EU autách) si automaticky stiahne príslušnú pokutu z vášho bankového účtu. Že to sa nedá, lebo GPRS ? No ten platí len ak sa vy chcete niečo dozvedieť o niekom inom :) Na orgány činné v trestnom konaní sa samozrejme nevzťahnuje - aj keď je smutnou pravdou, že ak nikto ublíži vám, tak sú obyčajne totálne nečinné, napriek demokracii ...
Ale to sú extrémy.
V každodennom živote to bude znamenať, že prestávate byť pánmi vášho (elektronického) majetku, lebo nad ním stratíte kontrolu.
Napríklad práčka odmietne prať, lebo ste už dvakrát prali a Gretke Thurnbergovej (ozaj - kam sa podela ? - možno už sdopela a pochopila, ako ju zneužili) sa nepáči, že ničíte životné prostredie.
V skutočnosti to ešte nie je možné, lebo väčšina spotrebičov nie sú IoT (Inthernet of Things) - ale táto revolúcia prebehne čoskoro a bude tak rýchla, ako bolo "prezbrojenie" z obrazovkových televízorov na LCD - či "prezbrojenie" z klasických žiaroviek na LED-ky (ktoré už osvetľujú fakt celý svet)
Príslušné integrované obvody sú už totiž k dispozícii dávno a sú aj prekliate lacné (možno jediné čo ešte chýba sú "backdoory" pre CIA/NSA - lebo zatiaľ všetky vyrába Čína).
Na druhej strane už to tu dávno je a príkladom je váš smartfón, ktorý ste si kúpili za hriešne peniaze, ale v skutočnosti vám nepatrí, lebo patrí Google, alebo Apple. Ak si totiž zmyslia, tak vám jednoducho kedykoľvek vypnú všetky služby ("appky") - tzk ako to urobil Microsoft s Windows Phone/Mobile, keď zistil, že zaspal revolúciu smartfónov k válovu prišiel neskoro ...
GPS navigáciu vám už síce Pentagon nevypne (napríklad keď sa rozhodne bombardovať Irán), lebo už funguje ruský Glonass, európsky Galileo a čínsky Baidu - Google, ani Apple však žiadnu alternatívu nemajú.
Čo to teda znamená ?
Osobné vlastníctvo stratilo zmysel, zmysel má už len prenájom (leasing) - alebo ako povedal bard slovenského podnikania "tvoje už neni nič" !
12. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Bitcoin spôsobí hyperinfláciu štátnych mien, pretože nikto nebude chcieť držať niečo čo stráca 5% ročne. Je to otázkou času. Strata dôvery = hodnota 0.
12. 6. 2021   ROBO
"bitcoin spôsobí hyperinfláciu štátnych mien..." Tebe chýba štipka zdravého rozumu. Nemôžeš predsa trepnúť takúto hovadinu, však čítaj po sebe.
12. 6. 2021   Facebook_BitcoinoviSpekulanti
Ty budeš posledný držať euro, keď ti ECB natlačí sociálnu dávku 150 trilionikov eur v rámci QE25.
13. 6. 2021   Obeť Systému
Možno to nebude práve BitCoin, ale po prvej veľkej finančnej kríze, ktorá skoro určite zase raz príde - keďže aj v minulosti prichádzali so železnou pravidelnosťou - niektorá z týchto kryptomien naozaj likviduje fiat meny - práve preto, že ľudia v ne stratia dôveru.
Národné zákony sú v skutočnosti len pravidlá vnútené menšinami väčšinám, ktoré pod rôznymi zámienkami ("feudalizmus", "kapitalizmus", "komunizmus", či hoci aj "islam" - ani jeden z nich nikdy reálne neexistoval, to len vždy skupinka vychcaných zmrdov pretiahla predkožky cez hlavy bučiaceho stádu), pričom tie menšiny nikdy ani vo sne nenapadlo tieto zákony dodržiavať - v skutočnosti ich len zneužívajú ako konkurenčnú výhodu nad "slušnými" trubirohmi.
Navyše celý koncept národného štátu je historická relikvia, ktorá v digitálnej globálnej dedine už dávno nemá čo hľadať a len zbytočne umožňuje rôznym Ficoidom, Matovičoidom a iným Husákoidom - a hlavne húfom ich pätolízačov - žiť nad pomery a podľa možnosti bez námahy.
Národnáý štát mal zmysel pred 200 rokmi - ako výsledok zjednocovania rodín, klanov a čoraz väčších skupiniek a skupín - ale napríklad exitencia štátov v rámci EU je totálna hovadina zbytočnosť - podobne, ako existencia štátov v USA.
A že už nikdy nijaká kríza ani vojna nebude ?
To síce dúfam aj ja, ale bývalá Juhoslávia ma poučila o inom :(((
Každopádne dejiny peňazí na Slovensku, v Čekoslovensku (s pomlčkou aj bez), ako aj v Rakúsko-Uhorskej monarchii, sú dejinami permanentného okrádania obyvateľstva zámerným znehodnocovaním peňazí - a robili to presne rovnako "feudáli", "komunisti" aj "demokrati" ...
Znehodnocovanie prebiehalo za komančov s železnou pravidelnosťou cca 60 Kčs/ročne - za démonskratov je to cca 34€/ ročne.
Keďže tento zvláštny nárast neprebieha pomerne, s postupne sa percentuálne znižuje a tak zrejme vzniká v systéme pnutie, ktoré sa raz za čas vyrovnáva zemetrasením, ľudovo nazývaným "devalvácia". Tá posloedná bola po roku 1989 - tá ďalšie zrejme bude "darček" absolútneho zlyhania opatrení proti pandémii Covid-19.
Ako si môžem dovoliť tvrdiť takú nehoráznosť ?
Nuž preto, že západné vlády de facto zabili 1000x viac svojich spoluobčanov, než Číne a donedávna 10.000x viac než Tchajwan.
Momentálne je najhoršie Peru s 5-timi mŕtvymi na tisícku spoluobčanov a na druhom mieste sú Maďari s troma. Hneď za nimi sú bratia Češi a na desiatom mieste v rebríčku hanby svieti naše malebné Slovensko s ešte malebnejšou politckou reprezentáciou, ktorú by už asi nezobrali ani do kabaretu - že to už je moc krikľavé ...
Vážení - dyiebali ste to, ale nemajte strach, účet príde a bude mastný :(
1/1