Názory čitateľov


Názory k článku:
Inflácia sa zvyšuje. Týždeň vo svete

5. 6. 2021   Silicon Life
Ak ľudia tak strašne potrebujú Moët & Chandon, Dom Pérignon, koňaky Hennessy, Louis Vuitton, Givenchy, Céline, Kenzo, Christian Dior, Parfums Givenchy, Dior Watches, TAG Heuer, Zenith, Hublot či Bulgari - že sú ochotní platiť nezmyselné ceny za ktoré sa tieto zbytočnosti predávajú, tak je to jasný sinál, že treba dramaticky zvýšiť dane :)
Ale nie pre tých, čo to nekupujú.
Podobne je to z nevyužívanými pozemkami a ešte nevyužívanejšími nehnuteľnosťami - primárne bytmi.
Lenže k tomu nepríde, lebo tie somariny kupujú a tie nehnuteľnosti vlastnia hlavne politici, ktorí o tom rozhodujú ...
Vyšie dane síce potrebujú - aby si toho shitu mohli nakúpiť ešte viac - a tak znova zdania tých ostatných, ktorí na tieto panzké huncútstva nemajú peniaze.
Ľudovo sa tomu hovorí "demokracia" v skutočnosti to je vláda organizovaného zločinu s ľudskou (pre)tvár(ko)u.
Každopádne je smutné, že ľudstvo sa za posledných 5000 rokov vývoja civilizácie nedopkázalo dostať ďalej.
Lebo úroveň rozvoja technológií zjavne ďaleko predbehla rozvoj opočloveka - ktorého vývoj sa navyše evidnetne zastavil.
Keďže Darwinov zákon zrejme platí, výsledkom zrejme bude, že rozmach zlúčení uhlíka (tzv. "život") bude musieť ustúpiť nástupu svetu kremíka - čo je síce už dávno realitou, akurát vypĺnutej opci to nedochádza.
Na druhej strane to koreluje aj s globálnym otepľovaním, pričom nie je vylúčené, že posledná, stotisíc ročná epizoda štvrtej doby ľadovej (čiže časový úsek ktorému sa mýlne hovorí "doba ľadová") bola možno posledná a Zem sa zase uberá k horúčavam, ktoré na nej vládli v dobách keď sa tvorilo uhlie, ropa a zamný plyn.
V tom prípade uhlíkový život znova raz vyhynie a nahradiť ho môže práve kremíkový.
Ten hranol vo filme "Vesmírna odyssea" bol zrejme z kremíka - bohužiaľ väčšine divákov uniká, že bol ústredným motívom a tak si ho zrejme už ani nepamätá ...
Na druhej strane je to jedno, lebo sa s tým nedá nič robiť, len urchýchlene dokončiť zmysel existencie ľudstva - Internet of Things a 5G ;)
6. 6. 2021   anonym
Nadherne napisana pravda. Suhlasim
1/1