Názory čitateľov


Názory k článku:
Investovanie do rekreačných nehnuteľností: Najväčšími rizikami sú premrštené ceny a strata pri predaji po opadnutí dopytu 

29. 5. 2021   anonym
Obvykle nadsenie a radost, opadaju priamo umerne potrebe udrzby a prevadzky rekreacneho objektu.
Problem je, ze okrem toho, ze to stoji mrte penazi, nejde si za peniaze kupit cas, ktory by sa dal venovat vyuzivaniu podobneho priestoru, objektu, alebo zariadenia.
Pretoze ak si naivny obcan mysli, ze kupou cohokolvek, sa stane zazrak a objavi sa cas na vyuzivanie podobneho objektu, nejakym zazrakom, myli sa.
Dalsi problem je, ze ludske zdroje, si nevedia spocitat realny cas, ktory existuje ako cas, ktory nevenuju praci.
Z tohoto casu treba odpocitat aj cas spanku a cas potrebny na pripojenie k soc. sietam, pozeranie TV, cas ktory travia ludske zdroje dopravou do zamestnania a cas, ktory travia doma napriklad upratovanim, varenim, alebo pripadne udrzbou takych drobnosti, ako su auta a motorky.
Vo vysledku totiz nadobudnutie rekreacneho objektu, len zvysi potrebu volneho casu, ktoreho je vatsinou stale rovnako, nikdy nie viac.
Vysledok, moze byt rodinna tragedia, alebo rozpad rodiny, pripadne uplne vyhorenie jednotlivca, nakolko sa jedna o dalsi priestor, vyzadujuci nemale naklady, alebo obrovske mnozstvo volneho casu.
A plati, ze stareho psa novym kuskom nenaucis, takze ten kto si ako dieta pamatal chatu, ktoru rodina vlastnila, alebo plantaznicku zahradku, bol to neustaly tanec, okolo cohosi, co existovalo v dobe, ked neboli vsade pevne linky, v TV isli rovnake sracky, nebol internet a do roboty sa chodilo, lebo to bolo zvykom.
Takze weekendy stravene zo stetkou a luxolom, alebo opravou komina, cistenim pozemku, vynasanim kadibudy, okopavanim buriny, alebo nosenim dreva, sa sice v onej dobe posilnila rodinna trauma v bolsevickej ohrade, ale ziaden all inclusive to nebol.
A dnes najma mlady ludia, vobec nechapu, co znamena v skutocnosti vlastnictvo rekreacneho objektu a to nieje stav, kedy za mrzky peniaz nejakeho fondu oprav, pridete, zaparkujete a otocite klucom a ste v chate v lone prirody, ale predpoklada to, ze sa stavate spravcom a invetorom priestoru v ktorom musite robit to, co doma obvykle vykricite na domovej schozi, ze je treba opravit.
29. 6. 2021   lucky
to čo si napísal, znie že ľudia si kupujú rekreačnú nehnuteľnosť aby tam robili otrokov na vlastnom, resp. ak sa nudia tak tam idú zabiť čas. No treba brať do úvahy, že nie každý presedí kvantum hodím za TV, či PC a je závislí na online hrách, alebo je odkázaný na vysedávanie po baroch pri pivku, či víne. Niekto chce skrátka vypadnúť z mesta, venovať sa záhrade, chate, opravám. Každá vec sa časom "okuká". Ale to okukanie to je niečo čo v dnešnej dobe je časté lebo každý chce všetko, hneď, rýchlo, dostupne, no to sa nedá.
1/1