Názory čitateľov


Názory k článku:
inflácia, peniaze a dostatok kapacity 

31. 5. 2021   eXtrem
By som bol zvedavý do kedy bude tlačiť inflácia na nehnuteľnosti a aktíva. Je možné takto fungovať donekonečna. Mám pocit že mladý nebudú mať peniaze na štyri steny za sto tisíc. Inflácia vyššia ako navyšovanie miezd, vede k jednému. Stále menšej kúpyschopnosti a roztáča sa kolotoč. Tvrdia že ľudia majú pretlak hotovosti. Možno u niektorých, ale u väčšiny nebadám žiadny pretlak hotovosti. Pozorne sledujem čo sa deje, ale nevidím nič že by sa situácia zlepšovala. Väčšinou každý nadáva ako sa im výdavky za všetko navýšili. A aj môj kamoš odložil kúpu auta, kvôli zvyšujúcim cenám. Trepú že nehnuteľnosti šli hore kvôli nízkej ponuke. Je pravda. Poznám dvoch čo sušia dom, predávali ho rok nepredali teraz nepredávajú, takže reálne sa nenachádza v realitnej ponuke. Vo vedľajšej dedine domy čo mali transparenty na predaj dnes bez a zarastené trávou a kríkmi. Niečo tu nesedí,,,
30. 5. 2021   vlado
Inflácia je výhodná pre pôžičky, ktoré berie štát... Vyplýva z toho veľa.
30. 5. 2021   XYZ
A spustia monetárny inflačný proces? Nielen vlády nás oblbujú, že nie je žiadna inflácia,
ale pravidelne aj rôzne bulvárne plátky. Človek dnes nemôže veriť nikomu, len občas presvitne lúč pravdy aj do verejnosti.
Ked v tej istej krčme stálo vlani pivo 1 Euro a dnes 1,40 Eura, to nie je inflácia? O 40% musí človek zaplatiť viac, nám budú tvrdiť, že inflácia stúpla o 2 %. To isté cigarety, poštové služby, zelenina, ovocie - (na trhu v BA 1 kg jahôd predávali po 8 Eur),staré autá, byty, domy. Rastie cena zlata, medi, pečiva, všetkého. Takže dokedy z nás budete robiť idiotov?
30. 5. 2021   Road Tohell
Dokedy sa necháme.
Ale prečo by sme sa nenchali, keď hudba hrá ?
Je síce pravda, že hrala aj na Titanicu - predtým než sa potopil - ale dokiaľ sa potopil, tak na ňom bolo super :)
Tak prečo sa trápiť tým, čo bude zajtra ?
Toto je naprosto jasné - čo nie je jasné, je to, že načo naši americkí priatelia ešte robia nejaké plánovanie a rozpočty ???
Však keď majú dlh 26 tisíc miliárd dolárov a pán Biden nevidí dôvod, aby ho tento rok nezvýšili o ďalších 2000 miliárd - tak načo sa serie s nejakou tou milirdou hore dole ?
Nech si každý vezme koľko chce a ušetrí sa neuveriteľná suma na účtovníkoch, auditoroch, finančných riaditeľoch a ostatných ekonómoch :)
30. 5. 2021   anonym
A čo iné čakáš od vlády, že ti budú hovoriť pravdu, asi by si ich potom nevolil, ich zaujíma len jedno byť opať zvolení a štyri roky nič nerobiť a len si mastiť mešce. Veľmi dobre vedia čo sa deje, a ten ich zúfalý pokus o niekoľkonásobne zvýšenie dani z nehnuteľnosti aby utlmili možnosť ochrany aktív v prípade že náhodou dôjde k incidentu ... pekne to nazýva jeden zo súhruhov od bankových regulátorov činskej ľudomokratickej "re-pricing of global assets". Uvidíme či Igorko zariskuje a dá to na hulváta ... ted keď lákal voličov lepením plagátov na nehnuteľností "Majetok Slovenskej republiky" ľudom ktorí taký majetok legálne nemohli nadobudnúť zo zdanených zdrojov a tieto peniaze teraz chýbajú v rozpočte SR. Alebo Igorko zabudne na svoje sľuby a začne posielať platobné výmery o násobne zvýšnenej dane z nehnuteľnosti ďaňovým poplatníkom, ktorí svoj nadobnutý majetok získali z už raz zdanených zdojov, teda Igorko bude lepiť plagáty na ich nehnuteľnosti napr. aj zapísom do katastra s tým, že dediči poctivých daňových poplatníkov podlžnosti dodatočne pri dedičskom konaní vysporiadajú. Len aby sa náš pomätenec neprepočítal ...
1/1