Názory čitateľov


Názory k článku:
Reštaurácie vo Francúzsku sa chystajú znova otvoriť, ale chýba im personál

8. 5. 2021   anonym
Toto nieje nic necakane, ani nic neobvykle, ze ked niekde nieco clovek robi, pocas nutenej prestavky v praci, prehodnoti svoj pristup k zivotu a praci a nasledne hlada aj inu cestu, ak ma napriklad vypadok prijmu.
Vysledkom je, ze do povodnej prace sa nevrati, pretoze si nasiel inu, alebo podobnu, ale menej stresujucu a casovo narocnu pracu.
Prreto napriklad u nas v koloniach, nezatvarali montazne otrokarne, lebo by to bol jednak obrovsky vypadok prijmov kolonie z dane z prijmu, odvodov a poplatkov, alebo priamy bankrot soc. poistovene, alebo definitivny exodus ludskych zdrojov z motrockej montazno/kompletacn ej kvaziindustrialnej sfery prace z nizkou pridanou hodnotou.
Co sa bude diatv oblasti cestovneho ruchu a ubytovacich i stravovacich sluzieb u nas v kolonii, sa mozeme len domnievat. Pravdepodobne to iste, ale v inych odtienoch sedej reality, kolonialneho zivota.
V prvom rade u nas klesnu mzdy, lebo sa prevadzkovatelia a majitelia zabavneho priemyslu, preberu v dobrej nalade zo zistenia, ze sluzby dokazu zabezpecit aj z mensim poctom zamestnancov, alebo ich kvalita predkoronasviatkova , sa uz nemusi rovnat kvalite pokoronasviatkovej, pretoze zisk bude vyssi, pri mensej kvalite a mensom pocte ludskzch zdrojov.
Problem nastane pravdepodobne len u velmi ziadanych a nedostatkovych profesii, ako su manageri hotelov, alebo sefkuchari, ale tito budu nahradzovany kludne aj dochodkynami a dochodcami, ktori dostatocnu prax, preukazali ako kucharky v predskolskych a skolskych zariadeniach, za 50r. svojej praxe, taze sa zvezu na retrovlne "UHO" omacok a retropokrmov z doby bolsevizmu, alebo na vlne nedostatku, takze bude co jest, aj ked sa to nebude dat rozhryzt.
1/1