Názory čitateľov


Názory k článku:
Príbeh o zázračnom zotavení Európy: Cesta vydláždená novými bankovkami

7. 5. 2021   M.V.
Keď všetko pôjde ďalej v týchto koľajniciach, bankovkami sa bude tapetovať. Podľa dnešných správ všetky indické štáty prijali tvrdé opatrenia proti korone, ale aj tak pokračujú teraz neustále nátlaky na ministerského predsedu Indie Narendra Modi, aby ich ešte sprísnil, pričom on ich považuje za postačujúce. Zahraničné správy mlčia o tom, kto robí systematický nátlak a v koho záujme. Dodávam, že milióny ľudí tam majú zbalený batoh a sú pripravení ísť aj pešo kdekoľvek, ak sa stane situácia neúnosná. Ilúzie o neobmedzenosti európskych zdrojov rýchlo vysublimujú a žiadne takzvané kresťanské lásky nepomôžu. Zbedačovanie más je pravdepodobne zámer.
7. 5. 2021   johny
Zbytočne dlhé bájky. Min. 50% hodnoty eura je v prdely.
19. 5. 2021   guest
v prdeli je tvoja gramatika, blbec nevzdelany
7. 5. 2021   anonym
Zazracny pribeh Europy, sa zacal pisat v EHS.
Koniec zazraku europy nebude financna kriza, ale nedostatok ludskych zdrojov.
Nebude to ale korona, ani treia svetova, co ich v europe zlikviduje, ale obycajna rozozanost a strata schopnosti produkovat a reprodukovat sa.
Aj etnika, co sa mnozia na plne davky, bez prispievatelov a podpory ludskych zdrojov, davky nedostanu. Oni sa ale pracovat nenaucia, radsej vyhynu.
Neoeuropania, fundamentalne a prakticky orientovany na islam, alebo na davky, sem tiez neprichadzaju pracovat, zotrocit Ukrainu, je dost problem, lebo oni sice boli kedysi aj ako my, protektorat ZSSR, ale aj zvazovou republikou, ich kulturne odlisnosti, su podobne ako tie nase, malo sa mnozia a starnu.
Zazracne zotavenie europy, tlacenim penazi, poskytovanim uverov, alebo strkanim hlav do piesku, alebo do zadku, nam nepomoze.
Potesi na chvilu, ale nepomoze.
7. 5. 2021   Démokracia Fornever
Obava, že: "Inými slovami, do auta môžete načerpať ľubovoľné množstvo paliva, ale ak je motor pokazený, pravdepodobne sa ďaleko nedostanete" má slabinu, ak saautozmení na čln plávajúci v benzíne :)
Funguje to perfektne - až na ten benzínový smrad a rizko, že niekto škrtne sirku.
Ale stačí ubrať kyslík a všetko bude v pohode :)))
Na druhej strane, ak štát vytlačí ľubovolné množstvo bankoviek - tie sa napokon skoncentrujú u tých najaktívnejších, najrýchlejších, najšikovnejch, najmúdrajších, najbezohľadnejších a najdravejších - ktorým sú aj tak naprd, lebo každý človek má zhruba rovnakmo veľkú ritnú dieru - takže ani Bill Gates nedokáže zožrať slona na posedenie - hoci by iste mohol mať každý den na raňajky aj celé stádo. Takže pre štát by nebol problém dostať tie peniaze späť, keby jeho predstitelia horlivo neslúžili ľuďom hlavne skrz provízie a úplatky - v skutočnosti omrvinky zo stola tých, čo boli citovaní v úvode.
Ale pandémia zrejme uvedie do historickej siene slávy firmu Pfizer, ktorá práve hrá nevídanú rošádu - pritom bez toho, aby si ktorýkoľvek investigatívny novinár všimol, hoci to má rovno pred očami:
1) Pfizer získal od EU "príspevok " na financovanie vývoja vakcíny - koľko, to je síce tajné, ale mozaiková analýza dostupných správ hovorí, že to zrejme bolo vo výške 100% aktu8lnej ceny vakcíny Comirnaty (skutočná cena tejto vakcíny sa tak zrejme blíži tomu, čo Pfizer požadoval na začiatku - čiže cca €50 za dávku)
2) keďže Pfizer získal dotáciu je vcelku pochopiteľné, že EMA sa zúfalo bráni pripustiť k válovu konkurenciu (Spitnik V, Sinovac, apod.) - lebo tým by si EU strelila do vlastnej nohy, ak dala Amíkom peniaze zadarmo a potom ešte raz platila Rusákom, Šikmookým :)
3) prolbém s nežiadúcou konkurenciou Astra/Zeneca a Johnson&Johnson marketingoví stratégovia Pfozeru zrejem vyriešili, podobne, ako voľkaedy Napadla IBM Intel skrz matematickú cybu v procesore Pentium. Okrem verejnosti o nej všeti vedeli, lebo Intel sa tým vôbec netajil - a všetky procesory všetkých výrobcov vždy nali majú a budú nejaké chyby mať. Ale útok bol geniálny a vyšiel - Intel to stálo miliardu, čo v tej dobe bolo ešte naozaj veľa. Podobne stačilo Pfizeru poukázať na vedľajšie efekty konkurenčných vakcín, cez podplatených odborníkov a konkurencia šla do šune. Pritom tie isté problémy má aj vakcína Pfizer - lenže nepodplatený odborník na to nikdy nebude poukazovať, lebo podobné vedľajšie efekty majú úplne všetky lieky - a mnohé (aj bežné) ďaleko vážnejšie a katastrofálnejšie.
4) teraz však prichádza naozaj majstrovská presilovka - Pfizer sa už nažral a tak pusatil podplatených politikov z reťaze - je treba zachániť svet a tak patenty na vakcíny musia padnúť ! To je absolútne super vymyslené, lebo proti tomu nemúžu protestovať ani komunisti - konkurencii to ale zlomí väzy - lebo vývoj aj výroba (a hlavne získanie všemožných povolení, schválení a iných certifikácií) naozaj niečo stoja ...
7. 5. 2021   Politokynológ
Zaujímavé je aj púolitické dianie u našich rakúskych susedov, lebo nemenovaný rakúsky minister nerešpektoval rozhodnutie rakúskeho ústavného súdu a tak tento súd prikázal rakúskemu prezidentovi použiť voči ministrovi - čiže ministertvu a aj vláde štátnu moc.
Rakúskemu prezidentovi Van der Bellnovi padla sánka do nohvíc - lebo podľa ústavy to síce je správe - akurát sa to ešte v histórii Rakúska - a zarejma ani Rakúska-Uhorska nestalo :)
Pritom je to logické, lebo tretí pilier demokratického štátu - justícia - síce je jediný, ktorý je oprávnený interpretovať zákon a vynášať rozsudky (ani zákonodarci a zákonodarný zbor - poslanci a parlament - nie sú v demokratickom štáte opravnení interpretovať zákony, hoci ich sami vymysleli !)
No ale čo s tým má prezident ?
Však na presadenie rozhodnutí súdov tu je exekutíva - ozbojené zložky štátu - ktoré sú jediné oprávnenie použiť násilie a ostatné donucovacie prostriedky ak dotknutý subjekt náhodou s rozhodnutím súdu nesúhlasí.
Lenže na koho sa mal ústavný súd obrátiť - na políciu, vojsko, či inú zložku ?
Samozrejme mal použiť políciu - lenže čo keby bol neposlušný minister práve ministrom vnútra (čo sa v Rakúsku stalo prednenávnom).
A tak si súd umyl ruky a obratíl sa rovno na CEO (konateľa) štátu - nech si to ten vybaví so svojimi - nač sa handrkovať so smrkáčmi ;)
A to je vcelku veselé, lebo prezident republiky je fakt velitelom ozbrojených síl - takže v prípade potreby môže aj nechať strieľať vojsko do okien parlamentu, či hoci aj ministerstvá vnútra - ako bravúrne predviedol pán president Jelcin - akurát sme doterz mysli, že to je možné len v Rusku :)))
Samozrejme rakúskeho prezidenta to doposiaľ zrejme nenapadlo ani vo sne - ale teraz mu to zrejme došlo.
To ale - mimochodom - mohol urobiť aj Kováč s Mečiarom - teda keby nebol býval "starý uj", ako ho výstižne výstižne charkterizoval jeho následovník, istotne netušiac, že sa to vzťahuje aj na neho a celú sebranku, čo týmto lukrativnom postom predefilovala :(
1/1