Názory čitateľov


Názory k článku:
Stúpajúce náklady na plnenia: Poistenie môže zdražieť

6. 5. 2021   Judáš Jánošík
Úlohu živiteľa rodiny som už čestne splnil (t.j. platil som úplne všetko úplne sám) - takže životné poistenie mám na saláme.
Vleste len ľutujem, že voľakedy som mal haveríjnu poistku na relatívne drahé auto (ktoré mám dodnes) - klebom som mohol mať ešte jedno :(
Na druhej strane, aj poisťováci chcú dobre žiť a keď sa im podarí nájsť nejakého pacienta, bol by hriech, keby ho nevyliečili z peňazí ;)
Podobne je to však aj s vakcínami - a teda aj s tou nešťastnou ruskou vakcínou Sputnik V.
EMA ju už síce dva mesiace vyhodnocuje - ale "zelenú" tak skoro nedostane - lebo stále chýba priveľa dokumentácie.
Ak ste však už nniekedy nejaký úrad žiadali o nejaký súhlas, tak viete, že vždy chýba priveľa dokumentácie - dokiaľ ... vám niektorý kamarát, spolužiak, príbuzný, kolega, či známy neprezradí ako ten najviacej chýbajúci dokument dostať do správneho vrecka.
Bez dôveryhodného prostredníka (tzv. "ocialistická známosť") to však bohužiaľ nejde - to si len veľmi nebezpečne koledujete o kriminál.
A tak EMA zrejme rozhodne kladne o Sputniku V až keď tu už žiaden vírus nebude.
Ale prečo by aj mala riskovať hybridnú vojnu - spočívajúcu v tom, že žiadne provízie nebudú ?
Lebo naši bývali saovietski bratia sú zjavne stále rovnako sprostí, ako aj voľakedy - lebo stále veria nejakým kalerábom.
Donedávna Marx-Leninzmu a teraz mission-vision-gove rnance kydom z Harvardu a Cambridge.
Pritom stále ide len o panny a k nim vedúce Rolexy, Lambá, jachty, turbínové lietadlá a vily na Slavíne.
Takže všetky vakcíny sú v skutočnosti bezmála úplne rovnaké, akurát Pfizer vstúpil do ringu v plnej poľnej ana muchu si zobral rovno buchar.
Tým pádom ale konkurenciu zmietol zo stola a smetisko je len jeho.
Ide síce ln o pár miliárd - zhruba sumu, akú asi bude musieť Bill Gates vyplatiť sovjej bývalej - ale dobrá gazdiná pre pierko aj cez plot preskočí.
Takže najnovšia správa zo Západnej tlače asi nikoho neprekvapí:
"Európska komisia sa bráni, že v budúcnosti bude za vakcínu proti koronavírusom od spoločností Biontech a Pfizer zaplatená vyššia cena. Plánovaná ďalšia zmluva sa od prvých dvoch výrazne líši, uviedli včera večer úrady.
Napríklad existujú prísnejšie dohody o dodávke, odlišné pravidlá zodpovednosti a dohody o prispôsobení vakcíny novým variantom koronavírusu. Cena za dávku je navyše odlišná aj preto, lebo EÚ už v budúcnosti nebude platiť žiadne peniaze za výrobné dotácie"
No ale kto by si - na podlízavom Slovensku - už dovolil anlayzovať zmluvy božskéhop Pfizeru s ešte Jej Výsosťou Eurokomisiou ???
Takže ako obyčajne - celá "hybridná vojna" je (našťastie) - ako obvykle v demokracii - len o obľúbených províziach, úplatkoch a manipuláciach kočnerovského typu ...
6. 5. 2021   M.V.
Prekvapilo má, že sa v súvislosti s poisťovníctvom hovorí o “živiteľovi rodiny,” čo je v tom prívale feministických útokov na mužov úplná rarita, ale povinnosť mať plné vrecká peňazí a poriadný účet sa mužovi nikdy neskončí. Žiadna poistka ho nevyslobodí a žiaden zdravotný stav neospravedlní.
5. 5. 2021   anonym
Mozu nielen narast, ale sa aj neplnit. Poistne je tak vymyslene, aby poistovna zarobila, poistnik platil a nie sa plnil.
1/1