Názory čitateľov


Názory k článku:
Tesla predala časť bitcoinov, výsledky firiem sú výborné. Týždeň vo svete

1. 5. 2021   Bývalo ako Nebolo
tesla aj Bitcoiny sú nepochybne významné - zaujímavé je však aj prekvapivé zistenie odborníkov, že: "zatiaľ čo v Texase počet nových prípadov nákazy koronavírusom priebežne výrazne klesá, v štátoch, kde platia omnoho prísnejšie protipandemické opatrenia, sa deje presný opak"
Tajomstvo zrejme bude podobné, ako v úspechu s ktorým slovenská polícia zlikvidovala rómsku kriminalitu a dlhodobo nezamestnaných.
Zakázali ich evidovať :)))
Ale zrejme len tak sa dá vybabrať s kovidom.
Svet je mimochodom zdesený vývojom pandémie v Indii - no tá zatiaľ nedosahuje ani polovičný denný prírastok Slovenska - prerátaný na milión obyvateľov.
Takže desivá India má zatiaľ 110 obetí na milión, kým bezpečné Slovensko ich má zhruba 25x viac - čo je celkom úctyhodný rozdiel.
Keby bol taký rozdiel EUR k USD, tak by sme dnes mohli nakupovať v Štátoch tak, ako kedysi Amíci, nemci a ostatní "Západniari" nakupovali u nás (lacnejšie, než zadarmo)
1. 5. 2021   Vlko
TESLA je zisková jedine vďaka špekuláciám s bitcoinami a z predaja svojich CO2 emisií. Výroba ich áut je ťažko stratová !!!
1. 5. 2021   Elon
vyroba aut je pre Teslu naopak neskutocne ziskova, marzu maju na urovni vysoko nad 20%. Vo vacsich ziskoch nie su iba vdaka tomu, ze takmer vsetky peniaze reinvestuju a stavaju nove tovarne ako na beziacom pase; plus maju vysoke naklady na R&D kvoli uvadzaniu novych modelov aut a stavaniu fabrik na nove baterie 4680. Takze na konci kvartalu vykazu vzdy iba lahky zisk. Skutocni investori toto vsetko uz davno vidia, aj preto je firma na burze tak vysoko hodnotena. Ak by mala vyssie zisky, znamenalo by to spomalovanie rastu firmy, co ziadny investor momentalne nechce. Na to bude cas mozno niekedy na konci dekady. Tesla je investicia na dlhu dobu, ktora bude nalezite odmenena.
3. 5. 2021   Chudobny ucitel v kapitalizme
hlavne vdaka masivnym statnym dotaciam nielen doma, ale vsade po svete, lebo bez nich bola kupujuca skupina uzka a kupa nevyhodna
1/1