Názory čitateľov


Názory k článku:
Nečakajte nič zadarmo, hlavne vo sfére financií

4. 4. 2021   anonym
zadarmo niesu ani dobre rady.
4. 4. 2021   Koza tu #Mee
V demokracii sú zmyslom, cestou aj naplnením života peniaze.
Preto ich nikdy nie je dosť ale napriek tomu neexistuje v demokracii väčšie potešenie ako možnosť vyhodiť balík peňazí za nezmysel len preto, aby všetkých ostatných - ktorí si to nemôžu dovoliť - trafil šľak.
Vtomto smere sme ešte stále zaostalou a rozvojovou krajinou, lebo u nás si ani ten najbohatší človek nedovolí vyhodiť balík za totálnu ujovinu.
Takže sa síce bežne kupujú nezmyselno obrovské vily, absurdne predražené autá, iracionálne veľké jachty a aj zdanlivo pohodlné súkromné lietadlá (kto sa v takom viezol, vie, že to je v skutočnosti trest, lebo také malé lietadielko sa trase a skacká, ako traktor na rozoranom poli - lenže na skutočne pohodlnú, súkromnú A380 tu zatiaľ nikto nemá dostatok peňazí (to majú len arabskí šejkovia) - a keby aj mal - nemá kde pristáť :)
Vo vyspelejších demokraciách je však bežné vyhadzovať státisíce a milióny za absolútne nezmyselné umelecké diela - a keby hrozilo, že predsa len nejaký zmysel majú, tak za rôzne kartičky, vstupenky, či iné pseudozberateľské predmety.
Dokonca aj za úplné nič - akým nepochybne sú momentálne extrémne populárne eneftéčka (NFT = Non Fungible Token). Takíto boháči - profesionálni synovia dcéry - sa však u nás objavia až keď vykapú ich tatkovia, ktorí sa dokázali napoakovať na privatizácii a nejakým nie celkom pochopiteľným spôsobom aj zbaviť mafií, ktoré im k tomu pomohli ...
--- pokračovanie nasleduje ---
4. 4. 2021   Koza tu #Mee
Pravdou ale je, že okrem peňazí tu predsa len je ešte aj niečo iné.
Konkrétne rozmnožovanie - lebo bez neho by sa demokracia veľmi rýchlo zastavila.
Na druhej strane, aj rozmnožovanie je v demokracii len vedľajším produktom peňazí - tak ako aj všetko ostatné. Konkretne to krásne vidno na extrémne obľúbenom hnutí #MeeToo, ktoré nás presviedča, že každá žena bola pri pohlavnom styku vždy znásilnená - teda hlavne ak sa jedná o dostatočne atraktívnu ženu a dostatočne solventného protihráča - lebo, samozrejme, ide - ako vždy - len o jeho peniaze. Takže bežné ženy zatiaľ nechávajú bežných mužov na pokoji (keďže už spravidla vyrabovali, čo sa dalo a orgány sú - hlavne u postarších mužov - spravidla už natoľko znehodnotené pitím, fajčením, robotou a trtkaním, že ich cena na voľnom trhu by bola nepochybne menšia, než štandardné, otrokárske využitie tohto neboráka ako obvyklého robota, zabíjača pavúkov a vymieňača poistiek :) Každopádne je smutnou pravdou, že každý pohlavný styk je vlastne znásilnením - použitím sily proti žene zo strany muža - lebo konštrukcia pohlavných je už raz taká, že opačne to proste nejde :(
Zvláštne však je, že hoci prenasledovaniu inkvizície #MeeToo sa aktuálne nevyhol ani francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin, náš druhý najvyšší, ústavný činiteľ s tým nemá žiaden problém, aj keď je nepochybne neporovnateľne produktívnejší.
Ako je to možné ???
Nuž veľmi jednoducho - nedokončený sex zaujíma iba mužov a ženy zaujímajú zase len jeho výsledky - čiže deti (teda okrem peňazí, kozmetiky a iných kabeliek Vuitton).
Samozrejme nejdo o nejakú lásku k deťom - každý kto bol malý vie, že žene v skujtočnosti ide o získanie a vychutnanie si absolútnej moci nad malým úbožiatkom - lebo inštitúcia "matka" je jediný absolútny diktátor a despota na tejto zúfalej planéte, keďže akýkoľvek opravný prostriedok je nielenže vylúčený, ale aj nemožný a nepredstaviteľný. Proste mama má vždy pravdu a do puberty sa s tým nedá nič robiť :(
Smutnou pravdou však je, že žena sa len mstí za nadvládu, ktorú nad ňou má muž - teda lepšie povedané mal - lebo odkedy nosia baby nohavice, tak zemská os už nie je tam, kde bola tisíce rokov a už len naši pradedovia si pamätajú to, čo si moslimi ešte vychutnávajú ;)
Takže problém #MeeToo možno napokon predsa len nie je ani tak o peniazoch ako o dokončení toho čo obvinení násilníci začali - čo náš druhý najvyšší, ústavný činiteľ nepochybne plní na jednotu s hviezdičkou, takže celé #MeeToo môže pokojne mať na háku a tak sa môže nerušene venovať svojim, nepochybne lukratívnym kšeftíkom ;)
Vďaka úspechom genetického inžinierstva a ostatných nanotechnológií sa však našťastie jedná len o prechodné problémy, lebo koncept pohlavia je v podstate nezmyslený už dnes a naši vnuci ho už budú poznať len z dejepisu a u zvierat.
Teda ak ešte nejakí vnuci budú ...
4. 4. 2021   pepeknamornik
Kapitalizmus podsúva ľuďom: Nakupovanie vecí Ktoré nepotrebujeme za Peniaze ktoré Nemáme len preto aby tu bol Ekonomický RAST. Toto je ten najväčší Problém Kapitalizmu
4. 4. 2021   Syntetická Ekológia
Omyl !
Nie preto aby tu bol nejaký ekonomický rast (taká abstraktná vec nezaujíma ani ekonómov :) ale preto aby sused pukol od závisti :)))
A to bolo vlastne jediné zlé na tzv. "komunizme", že človek musel tajiť všetko, čo nakradol.
Takže roztrhlo od jedu jeho - lebo sa nemohol mancovať :(
A keď proveľmi klal oči, tak ho proste zavreli.
As easy as that ...
Mimchodom to dosť pripomína osud Kočnera, Jankovskej a spol.
Našinec si radšej kúpi ošumelú jazdenku a do nej tajne namontuje motor z formule ;)
Ale ten úžas v očiach, keď predbehnete nablýskané Porsche stojí za to (lebo policajti samozrejme zastavia to červené Porsche, keďže rozumne predpokladajú, že z vás nevymačknú ani vindru :)
Zaujímavejšia je ale posledná, aktuálna správa:
"Je potrebné si pripomínať krivdy, ktoré na Slovensku napáchali fašistické hordy. Pri príležitosti pietneho aktu kladenia vencov na Vojenskom pamätníku Slavín na 76. výročie oslobodenia Bratislavy to povedal predseda Národnej rady SR Boris Kollár"
Prečo ?
Lebo tu nikdy žiadni fašisti neboli ani náhodou :)
Zato tu bolo (a je) hodne nacistov ...
Voľakedy tých nemeckých a dnes takých, ktorými by tí nemeckí prefúkli komíny kremačných pecí ako prvými ;)
Pritom je zaujímavá otázka, koľko obyvateľov vlastne vie, aký je rozdiel medzi kremačnou a obyčajnou pecou ?
Kremačná spaľuje pri ďaleko vyššej teplote a teda je neporovnateľne ekologickejšia ...
Nuž raz darmo - či sa to niekomu páči, alebo nie - naši nemeckí partneri v NATO boli vyspelí už pred storočím, lebo už vtedy kládli dôraz na znižovanie emisií a príkladnú starostlivosť o životné prostredie ...
1/1