Názory čitateľov


Názory k článku:
Trendy v obchodovaní: Umelá inteligencia nevie nič o investovaní

23. 2. 2021   Dobrú Noc Navždy
O skutočnej umelej inteligencii sa nám ešte ani nesníva - lebo to, čo sa zatiaľ predáva ako AI je len rozpoznávanie vzorov, čiže Pattern Recognition.
A to zatiaľ dosť zúfalo primitivne :(
Na druhej strane aj s extrémne primitívnymi komponentami, ako je GPS, nahrávky reči a počítačového zobrazenia mapových podkladov sa dajú robiť zázračne užitočné veci, ako je napríklad navigácia :)
Na drhej strane je tu otázka, či vôbec existuje prirodzená inteligencia, keďže bol bez problémov schválený nezmyselný Ivermectín (de facto hoax) - a vraj je dokonca hradený poisťovňami - roskýá vakcína, ktorá dokázateľne funguje je však NO NO, lebo pár ruských miliardárskych zmrdov kazí kšefty pár americkým miliardárskym zmrdom.
A tak sa hráme na Novičoky, Navaľných a iné Krymy - nie, že by neboli - ale robia to tak všetci - a keď naši zaoceánski priatelia surovo zavraždia v Paklistane starca pred hrobom, tak im ešte všetci tlieskajú - hoci neexituje na svete súd, ktorý by ho odsúdil.
Nie že by mi tá vražda vadila, ale ak sa niekto hrá na morálnu autoritu a strúžcu spravodlivosti, tak také kovbojské maniere by si mal odpustiť.
Podobne ako Guantanámo - nezákonná väznica, ktorá je dokonca na území cudzieho štátu ...
A sorry gentlemen, ale montovať sa do cudzích plynovodov je Casus Belli - čiže dôvod na termonukleárnu odpoveď :(
Takže kde je tá prirodzená inteligencia ?
V pár šialených teóriach, ako Higgsov bozón, ktorý zrejme stál okolo 100 miliárd EUR, za ktorých sa dala postaviť hromada užitočnejších (a potrebnejších) vecí ?
Lebo úlohou CERNu nebolo hľadať žiaden bozón, ale elektráreň na termomnukleárnu fúziu ...
A kde je ?
V riti :(((
1/1