Názory čitateľov


Názory k článku:
Obrovský verejný dlh nepredstavuje problém

14. 7. 2020   yzyz
Dlhy maze svetova vojna-vojny ... Alebo uz len umele a farebne Revolucie! USA idu a slapu a aj utekaju do nova obcianska krvava vojna ... Vojnou vsetko riesi umely politicky rezim Oligarchisticky kabala mafia Kapitalizmus na dlhy! https://i2.wp.com/m etrocosm.com/wp-conte nt/uploads/2016/02/us -national-debt-histor y.png
14. 7. 2020   Eurošekely
Tlacenie papierov nazyvanych bankovky bez protihodnoty sposobuju znehodnocovanien uspor, inflaciu a ozobracovanie obyvatelstva. Priklad kornutok zmrzliny pred 30 rokmi stal 1 SKK, dnes 1,50 EUR, takze po 30 rokoch stoji kornutok zmrzliny 45 nasobok novej zidovskej meny, ale obyvatelia nemaju platy 45 nasobok povodnej meny!
14. 7. 2020   @@@
to že tlačenie penazi nevytvara inflaciu posledne roky može byť len zly pohľad na vec...ked peniaze končia v rukach bohačov je jasne že potom bežny a chudobny ludia nemožu tlačiť spotrebu hore a ani inflaciu ked k ninm peniaze neprišli ....ako to že neprišli k nim ked centralne banky vytlačili tolko penazi ?....lebo končia v rukach bohatych ludi a ti dnes maju tolko penazi že ich nemaju kde minať a zaroven su tak chamtivy že chcu viac a tak všetci bohači nakupuju take veci ako akcie luxusne nehnutelnosti alebo starožitnosti ktore nemôžu nijako ovplyvniť bežnu inflaciu ale na druhej strane toto všetko spôsobuje ešte väčšiu priepast medzi bohatymi a chudobnymi načo pre par rokmi uporzonil aj jeden miliardar vola sa ray dalio ktory upozornil že od poslednej krizy z pred 10 rokoch za raste ekonomiky ziksavaju vylučne bohači ...podla jeho zisteni 10% najbohatšim ludom v usa realny majetok vyrazne narastol zatial čo ostatnym ludom realny majetok klesol aj ked sa ukazuje že došlo k priemernemu rastu ale všetko len v prospech bohatych na ukor ostatnych ....takto je jasne že inflaciu bežny a chudobny nezvyšia lebo nemaju z čoho ich prijmy ani majetky nijako vyrazne nerastli ako bohačom zatial čo vyššie majetky bohačov sa na inflacii neprejavuju ani ich vyššia spotreba luxusneho tovaru služieb a pod. akcii drahych domov
14. 7. 2020   anonym
Ale predstavuje problém!
Dôsledkom je permanentná plazivá inflácia, rast príjmových a majetkových rozdielov, ubúdanie strednej triedy a rast chudoby.
Nadmerná emisia peňazí je jednou z hlavných príčin rastu týchto problémov.
14. 7. 2020   M.V.
Vraj verejný dlh nepredstavuje problém - no dobre, ale pre koho a komu to bude vyhovovať najviac ? Podľa tých nových celoeurópskych návrhov sa údajne dá nezamestnanosť prežehliť aj osobným dôchodkovým pilierom, kde ale nie je nutné pracovať,opakujem pracovať, stačí, keď sa do fondu a na kartičku sype na úkor verejného dlhu a takto zabezpečený priplávanec sa môže spokojne vydať na okružnú cestu po Európe v podstate aj anonymne. Je to taký skrytý nepodmienený príjem bez ohľadu na verejný dlh. Zbavia sa ho a peniaze by ich stál tak, či tak. Hrá sa asi hlavne o to, kto ho bude mať v tej bezstarostnosti o budúcnosť vo vlastnom portfóliu - peniaze sa natlačia.Pre bieleho muža to nebude dostupné, ak si neodpracoval roky a myslím, že taká hypotéza je v dnešnej realite oprávnená. Jemu zostane vždy prítomné medzigeneračné napätie.
1/1