Názory čitateľov


Názory k článku:
Kam mizne bohatstvo počas krízy?

3. 8. 2020   anonym
a prečo bezzoš Musk Gates a Majitel apple zarobili viac ako nikdy predtým? cca 500 mld počas koronakrízy. Ak peniaze niesú bohatstvo tak prečo ich všeci akceptujú a chamcú sa za nimi? Peniaze sú najlikvidnejšie aktívum na trhoch. ak 1 percento super bohatých vlastní viac ako 99 percent zbytku sveta nedostanú sa peniaze ku chudobným. Iba vytvorením nových peňazí čo spôsobuje infláciu na ktorej zas zarobia bohatí. Karl Marx povedal že kapitalizmus je vykorysťujúci systém a mal pravdu. Bohatí bohatnú a chudobní... Niekto musí robiť na bohatých nemôžu všetci podnikať. Ked centrálna banka je prasiatko pre bohatých tak o čom sa tu bavíme? Firmy ktoré majú omotanú CB okolo prsta nikdy neskrachujú lebo keď je zle dostanú peniaze a manageri si vyplatia milionové odmeny ako to bolo v roku 2008 v USA. A to nehovorím o špekuláciách na finančných trhoch. Ďakujem že ste si prečítali môj koment. Držme sa. Jediné čo nám nikto nezoberie je láska a priatelstvo tak si ho vážme. To je to najhodnotnejšie čo je nei zlato peniaze akcie a pod.
3. 8. 2020   anonym
nesúhlasím. Chudobní musia byť aby bohatí zarobili. Lacno vyrobiť draho predať. Mzda je súčasť nákladov a čo sa týka trhov bohatí zbohatnú lebo napr. FED pumpuje miliardy do trhov aby zabránil pádu akcii takže vytvára bublinu a trhu.
3. 7. 2020   anonym
Bohatsvo nemizne, bohatstvo sa bud schovava, alebo vydava na obdiv.
Pocas krizy sa schovava, pocas blahobytneho obdobia, sa okazalo ukazuje.
3. 7. 2020   emil
peniaze nie su problemom, pre tych ,ktorý k nim prišli z večera do rana alebo ako slepa hus k zrnu - nenavyložili naň žiadnu fyzycku silu ap. Ak nie su peniaze bohatsvom tak prečo ľudom nechcu zaplatiť za ich fyzycku pracu ,ale ich okradaju - prečo každy rok bojuju s odborarmi ak žiadaju o zvyšenie minimalnej mzdy aspoň o 20 - alebo 40 euro .
skurvenec o redaktor čo to tu piše - ak si nemožete dovolit kupiť ani potrebne lieky tak peniaze nie su znakom bohatstva - pojebanci - pre nich nie lebo ich už nakradli.
3. 7. 2020   @@@
a ekonomovia su šmejdaci plateny bohačmi aby cez slova odrbavali všetkych ludi :D :D :D a potom bez prace su kolače ....bohač dostane prachy zadarmo ale ten chudak musi aj posledny cent tažko odpracovať
3. 7. 2020   Mozgožrút
Príliš abstraktný článok pre cieľovú skupinu myšoklikačov Topiek :)
Však bohatstvo je BMW, Rolexy, zlatá reťaz na krku, chlast, fet, cigy a kurvy né ?
Teda kým ich nemám.
Potom jachta, barák na Slavíne, flek CEO niektorej banky, single malt a nejaká herečka, né ?
Teda kým ich nemám.
Potom lietadlo (ale radšej tri), zeme (najradšej celý kraj), obrazová galéria - a chlast, aj s fetom a kurvami si už môžete nechať - lebo ma to už nebaví.
Teda kým ich nemám.
Potom izba bez okien, železná postel, raketa na obežnú dráhu a hromada monitorov na riadenie svojho impéria - všetky tie ostatné somarnky si strčte do zadku - lebo na lodi mám morskú nemoc, v revíre ma pokúsal medveď a spoločnosť už nechcem ani vidieť, lebo všetci idú len po mojich peniazoch - najmä tie šľapky, ktoré sú schopné minúť aj 10x toľko čo mám (muckooo - ale tá kabelká je krásna ...)
Teda kým ich nemám.
No a napokon už len tá jediná slušná baba - so slušivým zubatým úsmevom a v čiernom hábe a s kosou - ktorá človeka konečne oslobodí od všetkých týchto sprostostí a nezmyslov.
Tú získa každý !
PS že nejaký syr, chleba a zemáky - šak to je v každom obchode.
Nehovoriac o blbej vode z vodovodu.
Že ako by vyzera čo i len taká Bratislava už za jeden jediný týždeň bez toho - je mimo duševný horizont väčšiny diskutujúcich ...
Šak čo - vrátili by sme sa k tomu, čo sme pod šatami od Huga Bossa naozaj - ludožrútom.
3. 7. 2020   Vlko
RE: "Skutočným bohatstvom nie sú peniaze, ale schopnosť získať veci, ktoré si za peniaze môžete kúpiť." Máme teda aspoň jedno bohaté etnikum !
3. 7. 2020   slobodný
Kopa akože filozofickych dristov.Čím kvetnatejšie výplody tým evidentnejšia snaha prázdnej hlavy pôsobiť "študovane". Z peňazí sa stala komodita. Národ ktorý nemá vlastnú menu nemá v rukách nič. Peniaze niekto tvorí a ovplyvňuje ich distribúciu. Niekto nechce aby peniaze boli kryté zlatom pretože by potom pomocou inflácie neokrádal národy. Prečo krajiny bohaté na nerastné suroviny majú tak biedne nízku životnú úroveň? Kto žije z ich okrádania a robí z toho "ekonomiku" ? Kyvadlo sa obracia a sochy tých ktorí tieto nehanebné prázdne teórie šíria už hádžu do mora...
KONEČNE
3. 7. 2020   @@@
presne tak ...
ale tu tak ani nejde o to aby penzaie boli kryte zalatom ale aby sa netlačili nove z ničoho a nedistribuovali sa systemom dame to bohatym a ti si zato potom kupia pracu chudobnych a takto sa k tomu dostanu aj chudobnyj čiže dostane sa k omrvinkam aj to len tym že si to odrpracuju zatial čo ta opačna strana čiže bohači nič odrpacovať nikdy nemuseli lebo skratka im tie prachy niekto dal ..... ...... ......
3. 7. 2020   gibonik
akoze OK, ale dost divny clanok
1/1