Názory čitateľov


Názory k článku:
Trumpov dôvod na úsmev

26. 6. 2020   Ktosasme Jenaposledy
Milí moji, ak ale chcete aby ten váš kapitalizmus fungoval, tak nesmiete komunisiticky bedákať "too big to fail".
A ak to robíte, potom na ten strašný komunizmus nenadávajte.
Lebo pravdou je, že čarovná ruka trhu by bankovú krízu bola naozaj vyriešila.
Keby boli totiž ostali státisíce - a možno aj milióny - amíkov bez prostriedkov, tak v slobodonej Amerike by veru nečušali, ako po páde BMG na pokornom Slovensku.
Aktuálne to vidíme na pandémii, kde vláde stačilo raz povedať aby si všetci dali rúška - a všetci to aj naozaj urobili - hoci vláda súčasne zakázala ich predaj a brat predsedu parlametu ich obratom so ziskom vyviezol do Rakúska (to Slováčikov ani netrklo, nasraai sa akurát rakúska mafia, lebo im podlezenými cenami pokazil kartelový kšeft - inak by sme sa o tom ani nedozvedeli).
V USA si slobodní potomkovia kovbojov a iných desperádov nejaké rúška nanútiť nedajú, najmä keď pre čelných demokratických predstaviteľov (teda neviem, či aj republikáni sú demokratickí ?) je neakceptovateľné, aby permanentne neoslňovali svoj elektorát svojimi odpornými xichtmi.
Takže ak by americký slobodný trh nepoužil inovovano komunistické "jeden za seba, všetci za jedného" a nazachránil bankový systém z daní nezúčastnených - tak by zrejme veľmi rýchlo zistil, ako vyzerá výstrel z Aurory - ale nie ten fake, ako ho spackali svojho času v neskoršom Leningrade.
Takže z Bielho domu by sa rýchlo stal červený, pričom by k tomu ani nepotrebovali novú omietku ....
26. 6. 2020   Trumpov dôvod na úsmev
Poznáte ten príbeh?
"O jednom východoeurópskom elektrikárovi, ktorého ako mladého uniesli do Ameriky po tom čo bol svedkom stavania veľkej ohavnosti vo svojom malom meste vyrobenej v Amerike. Pred tým ten mladý nevedel nič o Amerike ani o Američanoch, pomaly by mal problém nájsť ich na mape a žil svoj ťažký život pokusov a zákerností ale vyrastal v tomto prostredí a vedel sa o seba postarať do takej miery že toto utrpenie prehliadal a neuvedomoval si ho, čiže žil v relatívnej nevedomosti a prežíval relatívne šťastie.
...
A potom ho uniesli do cudzej krajiny medzi cudzích ľudí, vymazali mu čiastočne pamäť ale nie danosti. ....A začali Američania najprv s dobrým životom. Ukázali mu tamojšie dievčatá, tamojšie doláre, čo si za ne môže kúpiť, povodili ho v Disneylande dali mu svoj vlastný pohľad na svet a taký normálny život bežného Američana o ktorom môže každý len snívať. ...Ale zrazu sa pri ňom objavili ľudia s Východnej Európy a zaliala ich strašná závisť, že prečo takýto ozembuch a sedlák čo vôbec robí v Amerike a čo si to dovoľuje vôbec zažívať svoj Americký sen! ...Tak ho tí marxisti obkolesili aby nevidel Ameriku a vytvorili hermetické krovie vôkol jeho pohľadu a začali mu zobrazovať úžasnú strednú priemyslovku vo východnej Európe ako lesť, ktorá ho naučí všetkému aj čo Američania nepoznajú, lebo čistá závisť pracovala. ... A Američania sa pozerali ako mladý novo vzatý stredoškolák odchádza do Východnej Európy a berie si zo sebou svoj Americký sen ale vtedy to Američanov ešte veľmi netrápilo. ...Keď Američania videli, že Americký sen mladého elektrikára, ktorý práve vyštudoval tamojšiu priemyslovku stále prežil, padlo v Amerike zásadné rozhodnutie: Naša investícia nesmie padnúť do rúk východoeurópskych kriminálnych skupín pod vedením človeka prezývaného Veľký Mufty!"
____
úrivok z knihy "Malý Americký sen Veľkého Východoeurópana" od
Kristie Lu Stout(Americkej novinárky a spisovateľky žijúcej momentálne v Honkongu)
26. 6. 2020   @@@
čo tym chceš povedať ?
26. 6. 2020   Trumpov dôvod na úsmev
kúpiš?
predobjednávky na klustout@gmail.com
1/1