Názory čitateľov


Názory k článku:
O budúcej cene zlata rozhodne inflácia

2. 6. 2020   anonym
Ci tomu ludske zdroje veria, alebo nie, cena zlata, je skutocnym obrazom slutocnej inflacie. Ak zlato raketovo stupa, je cena fiat meny voac menej v prdeli. Ak zlato klesa, jedna sa o proces rychleho zhodnocovania meny, takze sa jedna o deflaciu.
Buduca cena zlata, je neista, rovnako ako ine kovy v elektrotechnike a chemii, rozhodovat o cene zlata, bude ak vzdy, ropa, vyroba elektroniky, komponentov solarnych systemov, med striebro, elektrolytickych kondenzatorov, najma tantal, niob, paladium, pre baterie elektrodebility, lithium, kobalt, niob, nikel, hlinik, med. Dostupnost tychto komodit, ich dopyt a spotreba, rozhodovala a zase bude rozhodovat o cene zlata.
Preco je to tak, je najma z dovodu eqivalentneho vyrovnavania mimo dolarovy trh. Rovnako totiz aj krajina, ako je Venezuela, ked sa pokazila a doslova rozosrala ich rafinacna technologia, tak napriek tomu, ze su velkym producentom ropy, musia derivaty a paliva, teda benzin, naftu motorovu, aj LPG, dovazat za zlato, lebo dolar nemaju.
Rovnako je na tom sev. Korea, ktora nema pristup k dolarom, ale tazi zlato a mnohe dalsie krajiny. Ano v Afrike, taziari kovov, ako tantal, niob, pripadne kobalt, cin, olovo, nikel, nepotrebuju dolare, ani zbrane, lebo tie si polahky kupia za zlato, ak ich komodita je dostatocne cenena, ze za nu su ochotny platit zlatom spotrebitelia.
1/1