Názory čitateľov


Názory k článku:
Boj proti COVID-19 v Európe: V konečnom dôsledku miliardy na záchranný balík zaplatia občania

6. 5. 2020   Po Litológ
Úspory majú len komunisti.
Rozumný demokrat žije na úver - t.j. z úspor komunistov :)
A správny demokrat ani neuvažuje s tým, že by ho niekedy vrátil (ledaže získa väčší).
Vľak aj základná poučka kapitalizmu hovorí: "Nikdy nepodnikaj z vlastných peňazí" (a keď tak urobíš, tak sa nečuduj ;)
3. 5. 2020   Member
Inak, veľmi múdry pán! Len škoda, že práve takýchto plebs nepočúva, alebo im nerozumie. Keby totiž počúval, tak by už dávno tlačiarov peňazí nakopal do riti.
3. 5. 2020   trader
Infláciu predpovedali už v roku 2008.Nakoniec bola deflácia.
6. 5. 2020   Práv Nik
Nielenže si odkladám všetky účty od roku 1995, ale ich mám aj v Exceli.
Takže ak dáš meno a adresu, verejne vyhôásim, že klameš a keď ma obviníš, tak súd vyhrám, lebo unesiem dôkazné bremeno ;)
3. 5. 2020   simon
jasne ze to zaplatia vsetci. Hlavne ti co maju uspory. No ale kedze uspory su tiez v podstate investicia(investic na strategia) tak vlastne investuju do spolocnosti.
3. 5. 2020   simon
inak uplne suhlasim s clankom
3. 5. 2020   anonym
A kto iny, ako pracujuca chudoba, ludske zdroje, ci motroci, by mal platit, za zachranne baliky, pre bohatych?
Kedy to bolo inak v minulosti??
Ved po kazdej krize, ci vojne, alebo probleme, prevrate, revolucii, vzdy vsetko platia ludske zdroje. Teda platia ti, co nieco tvoria, tea sluzby, pracu, spotrebu, potreby... Problem je, ze po tvrdej vojne, alebo rozvrate a prevrate, sa vatsinou nici aj infrastruktura, ktoru treba obnovit, takze hald, nedostatok, chlad a zle zivotne podmienky, zenu ludske zdroje, do neuveritelnych vykonov, takmer zadarmo.
Avsak napriklad u nas, po 89 roku, sa prakticky neposkodena infrastruktura, vyrobne podniky, byty, domy, museli stat predmetom spekulacie, devalvacie, likvidacie, privatizace, ludske zdroje museli schudobniet, fabriky znicit, cukrovary zburat, druzstva rozpredat a pracovne miesta bez nahrady zrusit, aby hladne a prace chtive ludske zdroje, pristupili na pracu z nizkou pridanou hodnotou, stali sa pracujucou chudobou, koli byvaniu, sa stali hypotekarnymi otrokmi, aby nakoniec este zaplatili opatrenia, koli covid-19, lebo inak zdochnu, ci uz na kovid, alebo len tak, pre vystrahu dalsim.
3. 5. 2020   simon
nie len pracujuca chudoba ale vsetci co maju uspory.
3. 5. 2020   @@@
ked su dobre časi štaty znižuju dane bohačom aby boli bohatši a ked su zle časy štat zachranuju bohačov aby neschudobneli ...v podstate bohači v tomto systeme su prisne chraney druh zatial čo ostatny na tych štat kašle tak počas dobrych ale aj zlych rokov ....a tak vysledok je taki že ak maš miliony eur tak ti ešte štat pomože ale ak nemaš ani cent tak ti štat jedine tak kopne do hlavy ....toto je kapitalizmus ....o spravoldivosť v nom sa neda ani povedať ....ako to raz niekto povedal moralku vymysleli ludia nahore aby mohli odrbať tych dole ....
3. 5. 2020   M. V.
Občan ~ nevoľník - otrok je trojuholník, ktorého ťažiskom sú dane vydreté z práce a prípadne aj miestne z odpísaných panelákov, kúpy nevyhnutných vecí. Naturálnu daň vystriedala otrocká peňažná daň. Milióny migrantov zahusťujú osídlenia a o niečo také ako dane a zdravotníctvo sa nemusia starať lebo ľudské práva kriví propagandistická mašinériá ktorá zmysel občianstva vôbec prestala reflektovať.
3. 5. 2020   Frantisek Nahnevany
Zaplatia občania. Napríklad v maloobchode finančne vyššiu daň - tzv.DPH, ktorá daňou z PRIDANEJ HODNOTY ani nie je. V skutočnosti je to daň z ceny /sumy/ bez DPH resp. zo základu dane. A zaplatia ju nie štátu, ale daňovým subjektom. V tomto prípade obchodníkom. A pekne natvrdo. Daňové subjekty /v tomto prípade obchodníci/ odvedú štátu, tak ako už od roku 1993, finančne nižšiu daň, t.j. daň z rozdielu predajovej ceny /na výstupe/ a nákupnej ceny /na vstupe/.
A naivní a nič netušiaci spotrebitelia, zákazníci a vôbec občania môžu platiť a platiť ako zmyslov a rozumu zbavení denno-denne tzv.DPH, ktorá /opakujem/ daňou z PRIDANEJ HODNOTY ani nie je.
Od roku 1993 je na Slovensku /ale aj v Česku, v Maďarsku . . ./ tzv.DPH podvodom na obyvateľstve a teda na štáte.
1/1