Názory čitateľov


Názory k článku:
Koronavirus dostáva otázku základného garantovaného príjmu do reality

19. 3. 2020   fero z BA
som nevedel, že tento vírus napadá aj mozog. Mali by potom týchto ľudí zbaviť svojprávnosti a izolovať
19. 3. 2020   anonym
Problem je, ze bud zachranime ekonomiku /ktora je v krize aj bez koronavirusu/ alebo sa budeme snazit zachranit populisticky v prvej faze co najviac ludi, bez ohladu na stav hospodarstva a krajiny, aby potom mohli umierat potichu hladom a zimou, ked nebudu mat prijem.
Obe riesenia su populisticko-libera lne. Prve riesenie pomoze zachovat prijem statu, pri funkcnej ekonomike a nejakom pocte mrtvych, na koronavirus.
druhe riesenie sice vyzera lepsie, ale znamena zavedenie prvkov totality, nudzoveho stavu, ktory bude pretrvavat aj bez koronaviru a bude pretrvavat roky.
Nieco medzi, asi neexistuje, alebo o tom este nevieme.
Druha stranka problemu je, ze bohate krajiny, ako Nizozemci, Germani a Briti, ak by umrela urcita cast populacie na koronavirus, bude len statisticky rychlejsie mrtva a nahradi ju prirodzena migracia, do bohatych krajin. Neoeuropania sa nestahuju do bohatych krajin z rozmaru, ale aj ich silny socialny system, je silny, pretoze krajiny su bohate. Do kolonii neoeuropania neprichadzaju preto, ze okrem toho, ze by museli pracovat a celit nenavisti, ale aj socialny system je tu velmi kruty a nefunguje ani pre narodne obyvatelstvo a len jedna etnicka mensina, ktora ma svoje kulturne a socialne zvyky odlisne, dokaze napriklas v SR profitovat zo socialnych davok. Ale o toto sa zasluzili a ziju vycleneny zo spolocnosti, neprijmaju medzi seba ani povodne obyvatelstvo, nieto este migrantov.
Takze co bude nasledovat je viac menej jasne, len si to v SR nevieme pripustit, nedokazeme mnohe pochopit a az cas ukaze, ako sme sa mali dobre na dlh, ako uzasnu dobu sme zazili, napriek vlade konstitucnej kleptokracie a vsetkych darebakov.
Skratka bolo, ako nebude.
19. 3. 2020   M.V.
Ak som správne informovaný, tak “naši” herci už požiadali o hotovosť za prázdne hľadiská, asi až do doby, kým nebudú 100% vypredané. Dovtedy budú pracovať na dotvorení herca, ale problém s koronavírom je, že ste bezvládnu, horúčka, nutnosť intubácie. Neuvaríte si ani polievku zo sáčku, nákup neodnesieme od brány na 12 poschodie ani výťahom. Ak nejde vyslovene o takýto stav, zdravotníctvo to asi nebude zaujímať. Peniaze sú až druhé v poradí.
19. 3. 2020   anonym
zakladny prijem bude a dufam celosvetovo, aby bol kazdy slobodny a vedel prezit,nemusel za prezitim migrovat a pod. respekt
1/1