Názory čitateľov


Názory k článku:
Ďalšia banka zvyšuje poplatky: Bez zisku sa v žiadnom sektore dlhodobo podnikať nedá, upozorňuje analytik

23. 3. 2020   starec
V bankovnictve sa to da aj bez zisku.
4. 3. 2020   Danz dividend
Bankovy odvod ma presne vysku dane z dividend 20%, ktora u nas mimochodom neexistuje( okrem FO). V eu je to 25-35%. Problem bankoveho odvodu je ten, ze by sa mal nazyvat san z dividend a mali by ho platit vsetky firmy, co vyvazaju zisk. Tym padom by bol systemovy.
9. 3. 2020   anonym
Toto je úplná hovadina... 1) Na Slovensku sú dividendy normálne zdaňované.
2) Dividendy sa vyplácajú zo zdaneného zisku. Čiže už raz boli zdanené.
10. 3. 2020   PoorTeacher
ako su zdanovane ? tych 7% ci kolko ? ved to je smiesne
4. 3. 2020   gibonik
nechapem hlupych ludi na SVK, co maju ucet v nejakej inej banke na SVK ako vo Fio banke. Jedina banka, kde je vsetko normalne a bezne zadarmo. A ked sa niekomu nelubi, kludne nech si zalozi ucet niekde v EU. Do banky v zivote nepotrebuje vstupit.
3. 3. 2020   Nespokojny_klienta
Jednoduché riešenie. Zrušíl som účet v Prima banke. A banka nech si zvyšuje poplatky koľko chce. Pre mňa za mňa aj na 100 €. Mám výber.
9. 3. 2020   anonym
Heej, keď nemáš hypotéku prípadne iné úvery je zrušenie účtu hračka.
22. 9. 2020   Bob
Aj hypotéku je hračka zmeniť
3. 3. 2020   anonym
Bankovy odvod, je na motrokobv podvod.
Je to ako keby valda, zdanila kazdu transakciu, kazdemu ludskemu zdroju.
Kedze hotovost je nepijatelne zlo, ktore nieje mozne kontroovat, tak bankovy odvod a zvysujuce sa poplatky za vedenie uctu a transakcie, su vysledkom novej formy dane, zo zivota motrokov.
3. 3. 2020   anonym
Bankové poplatky sú pozostatok z komunizmu. Ľudia si na to zvykli a berú to ako normálnu súčasť ich života. O to väčšie bolo moje prekvapenie keď som si založil účet v Anglicku. Za 12 rokov som zaplatil na poplatkoch dokopy 20 libier. A to iba za jednu operáciu, keď som na Slovensko prevádzal väčšiu sumu peňazí. Vedenie účtu, vystavovanie kariet, vklady, výbery, výbery z bankomatov iných bánk všetko je ZADARMO.
Ak by som mal tú moc, všetky bankové poplatky by som zaťažil prohibičnou daňou 99%, aby sa banky vrátili k tomu čo majú robiť. Uchovávať peniaze na jednej strane a požičiavať so ziskom na druhej strane. A nie len čakať, veď blbá slovač nám to donesie na poplatkoch.
BTW napríklad Slovenská sporiteľňa bola 5. najziskovejšia slovenská firma r. 2018. Tržby mali vo výške 635mil.€ a zisk 180mil.€. Zisková marža je 28,3%. A sú schopní vám do očí klamať o tom, že sami majú málo a musia vám zvýšiť poplatky.
8. 3. 2020   PoorTeacher
poplatok je aj v inych kapitalistickych krajinach, ja som tiez platil v zahranici poplatok za ucet.. akurat, ze plat som nasobne vacsi ako doma .. za komunistov bol na knizke urok 4%, kapitalisti ti daju lobogo..
3. 3. 2020   fero z BA
to je dôsledok komunistického prístupu fica a jeho hordy k zdaňovaniu bánk - vymyslené dane a do nekonečna zaplatia opäť všetci ostatní
3. 3. 2020   anonym
Správne si napísal, že to ten blbec nedomyslel... Banky sa svojich nadpriemerných ziskov nevzdajú, tak že ich osobitne zdaníš, nie, nie... oni si prídu na svoje, tak že ťa ešte viac oholia. Nemáš pravdu s tým komunistickým prístupom, to nesúhlasím, SMER je klasická pravicová strana, ktorá sa len maskuje za lavicovu.
4. 3. 2020   fero z BA
smeráckym komunizmom nazývam len kradnutím v mene ľudu vo vlastný prospech
9. 3. 2020   anonym
Píšete blbosti na úrovni svojich info o bankách !
1/1