Názory čitateľov


Názory k článku:
Zvýšenie poplatkov za vedenie účtu by motivovalo Slovákov k zmene banky

26. 2. 2020   M.V.
Banky nie sú charita, ale podľa mňa by si mali vážiť dlhoročných klientov napríklad v určitom období by si mohli zmeniť cez bankomat bezplatne maximálnu sumu na preplatenie kartou, čo je dobré keď je jednorázovo vyšší výber povedzme ak si klient kupuje drahší tovar, či dovolenku pri mori alebo nečakaný jednorázový výber v zahraničí.
4. 3. 2020   antiváňa
Banka v prvom rade má peniaze klientov, ktorých do bánk nasilu dotlačili politici svojimi príkazmi znižovaním platieb cash.
A tak banka disponuje v podstate s 89% všetkých peňazí v obehu. Z týchto peňazí banky robia pôžičky, investície a iné bankové operácie prinášajúce banke zisk. Problém je však v tom, že namiesto vďaky klientom a to bezplatným účtom a bezplatnými platbami v rámci bezhotovostných transakcií, si banky pýtajú peniaze za vedenie účtu, či vydieračské poplatky pri vkladoch na iné účty.
Pre lepšie porozumenie, prečo to tak robia, tak tieto poplatky sú na priamy chod banky, ako platy zamestnancov či elektrika, nájmy a podobne...
Zisky z pôžičiek a ostatných transakcií putujú do materských bánk. Nakoľko na Slovensku už neexistuje slovenská matka žiadnej bežnej banky, peniaze takto prúdia do zahraničia a priamo sa vyhýbajú aj odvodom, či poplatkom zo zisku.
V konečnom dôsledku sa dá povedať, že Slováci živia zahraničné pobočky, ktoré takto vo svojich materských krajinách fungujú voči svojim (západným) klientom takmer zdarma!
Dokonca aj naše pôžičky v premrštených úrokoch dotujú pôžičky v zahraničí, keď hypo úver na Slovensku sa pohybuje medzi 3-4,5% a v zahraničí od 0,4 - 1,5 %
25. 2. 2020   anonym
Nemotivovalo, donutilo by ich dat si pol deci a frflat.
V praxi nieje moc na vyber, lebo virtualne banky, nieje mozne pouzit na hotovostne vklady a vybery, bankomaty maju vatsinou dne limitovany vyber hotovosti na 200eur, takze ziadna velka sranda to nieje.
Pravda je taka, ze Slopaci ako hypotekarne otroctvo, pracujucej chudoby, ak maju od banky pozicane, tak uz im je tak nejak srdecne jedno, ci platia nic, alebo 7 eur za vedenie uctu a spravu dlhu, lebo tych 82 eur rocne, nedokazu ani prefajcit, lebo na to nemaju cas a ani nemozu prepit, lebo na to nemaju cas a ani bunky.
2. 3. 2020   mako
Dobrý deń.Ja so neplatil za účet v Unicredit 7,5 roka nič !Sľúbili mi z Bratislavy spotrebný úver a pobočka mi ho nedala,kleint som bol 23 rokov !Prestupil so do ČSOB a znova nič neplatím za účet!To so taky šikovný či glupy/hlúpy(????
1/1