Názory čitateľov


Názory k článku:
Živnostníci po zániku živnosti nemajú nárok na dávku v nezamestnanosti, upozorňuje Sociálna poisťovňa

13. 2. 2020   somka
Konatelia si tiez platia poistne ale nic nedostanu, u nas je to normalne za hranicami nie. Ono ten co nepracuje vo fabrike, alebo na urade je z pohladu zakona tak trosku akoby "zloduch ci zlocinec".
13. 2. 2020   anonym
Dobrovone poistenie, znamena povinne platenie poistenia, ktore sa vola dobrovolne.
Zamestnanec tuto vyhodu nema, ale moze si kazde dva roky cerpat polrocnu platenu dovolenku, ako danoyv bonus, ktory ak nevycerpa, nikdy nic nedostane.
Je to zaujimave v pripade cyklickeho cerpania danoveho bonusu podpory v nezamestnanosti, ato v pripade hrubej mzdy cez 1300eur, kedy porocny danovo-oddychovy bonus, je mozne vyuzit na rekreaciu, alebo zutulnenie ovydlia, pricom aby sa tie scitane polroky, pocitali do dochodku, je vyhodne si platit dorovolne socialen poistenie.
Zaujimave je toto pravielne cerpaie pre mldych ludi, co nebaziruju na trvalom zamestnani, ale predsa len potrebuju cestovat za pracou, alebo si hladat nejake nove moznostzi.
Richter sice pracoval na restrikcii, kedy chcel zakazat znovuzamestnanie ludskeho zdroja v rovnakej praci ako pred odchodom na polrocnu slabsie platenu dovku, ale nejak ostalo ticho.
Je to jediny danovy bonus, ktory zamestnanci mozu legalen cerpat zo svojej prace a poistenia.
1/1