Názory čitateľov


Názory k článku:
Online finančné poradenstvo? Nový slovenský projekt rozplynul všetky obavy!

23. 10. 2019   poradca poistky
Človek poctivo pracuje, šetrí pre deti,vloží do banky aj tak vás oklamú o svoje úspory!Príklad z vub v nr, kde pri predčasnom rušení flexipoistky v generali podáva pracovníčka zavádzajúce, klamlivé informácie, používa nekalé praktiky, vidinou provízie a z mojich 4000€ vložených v hotovosti mi bolo vyplatené 1050€. To všetko pod ochrannou rukou vedenia banky. Ak by som dostal korektné info, určite nenechám banke takmer 3000€, hoci mi slovne bolo povedané, že mi bude vyplatená oveľa vyššia čiastka. Veselo – veselá-čimo užite si ich. VUB a Generali nikdy viac! Neodporúčam smradov,horší ako cigánska úžera! Ľudská zgerba a šmejdi!
23. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
Finančné inštitúcie. O.i. Finančná správa SR, Finančné riaditeľstvo, MF SR . . . Finančná polícia . . .
Finančné poradenstvo. Ekonomické fakty s matematickou istotou.Predovšetký m:
Cena /suma/ bez DPH resp. základ dane nie je pridaná hodnota.
Cena /suma/ s DPH nie je pridaná hodnota.
Nákupná cena nie je pridaná hodnota.
23. 10. 2019   Volomouckem Sýrečku
Zrejme sa ale zhodneme v tom, že DPH je pridaná hodnota (aj keď z komančov sa tomu nadávalo "náklad", "výdavky", či prostoslovensky "lup" - aj keď je pravdou, že časť naozaj ide na dôchodky, starostlivosť o deti, verejné osvetlenie, či odpadové hospodárstvo - ovšem tento podiel nezadržateľne klesá, lebo hladných krkov v (a hlavne okolo) štátnej správe je proste priveľa - trend: expolozívne rastúci :(
Tekže po správnosti by aj na DPH mala byť uplatnená DPH - na ktorú by samozrejme tiež mala byť uplatnená DPH, na ktorú bude uplatnená DPH ...
Ale takéto matematické výplody sú pre lúpežníkov príliš komplikované a tak si vystačia s jánošíkovským "Život, alebo peniaze !" - to je marketingovo účinné, stručné a jasné.
Skratka DPH je však predsa len efektívnejšia (podobne, ako podobné: JRD, USA, NKVD, či SS ;)
23. 10. 2019   Frantisek Nahnevany
DPH nie je pridaná hodnota. DPH je DAŇ z pridanej hodnoty.
Celé to začalo nasledovne:
Die Mehrwertsteuer /Mwst./ vymyslel kedysi v roku 1919 podvodník Karl Friedrich von Siemens. Spoločnosť Siemens /rok založenia 1847/ bola úspešná a boli na ňu uvalené pomerne vysoké dane. Postupom rokov dedičí, následníci, šéfovia . . . špekulovali ako bremeno daní preniesť na zákazníkov a ešte im /spoločnosti/ časť daní zostane. Spomínaný Karl Friedrich von Siemens prišiel na nekalý nápad a predniesol die Mehrwertsteuer /Mwst./. Hoci bola táto daň v Západnej Európe od začiatku značne kritizovaná, zloduchom sa ju podarilo zaviesť.
V roku 1992 podvodníci v popredí s ing. Beátou Jarošovou, PhD. podhodili parlamentu tzv.DPH a debili na Slovensku a v Česku to schválili.
Dnes sa však píše rok 2019.
1/1