Názory čitateľov


Názory k článku:
Dánsky precedens: Ešte viac ľudí zaplatí za to, že má v banke peniaze

25. 9. 2019   dodo
To nám vládnu dementi?zdravá ekonomika je tá čo nemá dlhy!tak nech pracovníci bank pracujú záporných číslach a na výplatu prinesú z domu!choré !!!!a otom je tento článok.
25. 9. 2019   dan
o pár mesiacov budeme čítať, ako dotyčná banka rozhodnutie zrušila pretože klienti vo veľkom začali yvberať svoje vklady :)
25. 9. 2019   TheFrog
pravdepodobne nie. minimum ludi si uvedomuje co to znamena. a povedia si ze sak aj tak mi uz banka strhava za setko mozne, tak nejake 10-20 euro za rok navyse nebudu chciet riesit. Ludia su ovce, na to netreba zabudat.
A banka ma dost pak na to aby zamedzila vyberu velkych sum. Daju limity na ATM, daju limity na vyber za den a na vysku max sumy ktoru mozes vybrat v hotovosti, nehovoriac o tom ze mozu zavies 'manipulacne poplatky' za vyber hotovosti nad urcitu hranicu a tiez take siahodlhe dotazniky pod ruskom AML/KYC ze proste clovek nebude mat chut to riesit a spovedat sa na co peniaze mieni pouzit.
V okaminu ked peniaze vlozis na ucet, uz nie su tvoje. Su majetkom banky a banka ma voci tebe len nejaky chaby prislub ze ti peniaze si v nejakej forme a v nejakom casovom horizonte mozes pouzit na to co banka uzna za vhodne.
Spomenme si na Grecko, Cyprus. Spomenme si na to kolko krat vam banka zrusila prevod len preto lebo si niekto povedal ze podla neho to nie je vhodne (hlavne napriklad na burzy kde sa da kupit bitcoin alebo zlato).
Kto nezazil, neuveri, Kto zazil, nezabudne.
25. 9. 2019   kecy
Keď máš na účte veľa peňazí tak sa strachuješ, keď tam máš figu borovú tak ti to môže byť jedno.
25. 9. 2019   feri58
To už funguje aj u nás, len sa to nenazýva negatívny úrok ale poplatok za vedenie účtu, veď 5e mesačne je aj viac %, a účet musím mať lebo zamestnávateľ mi tam posiela plat. Mimochodom negatívny úrok je vlatne pozitivný jav, znamená totiž že inflácia teda klesanie hodnoty peňazí je nízka alebo žiadna a banka takým spôsobom si zabezpečuje financie pre vlastné fungovanie. (režia, platy zamestnancov, zisk manažnentu).
25. 9. 2019   Záporný Úrok
Gratulujem - už som myslel, že v 21. storočí sa ľudia inteligencie zriekli, lebo ju už vedia aj stroje :)
Aj keď je možné že sa bavím s Alexou, Siri, či Cortanou ...
Na druhej strane by už konečne mohol začal platobné terminály a bankomaty obsluhovať Google - veď k tomu vlastne žiadnu banku netreba a globálnu infraštruktúru má lepšiu, než všetky banky dohromady.
Ved na to vlastne stačí hociktorý dnešný mobil, ktorý má všetky potrebné bezpečnostné komponenty.
Paradoxne to však zrejme zatiaľ napadlo len Fasbúk :(
Google asi nepotrebuje peniaze - koniec koncov, je to skoro isté, že to je prísne tajné oddelenie Pentagonu a tak to v skutočnosti hradia daňoví poplatníci. Príjem z reklamy je len neplánovný hospodársky výnos - asi ako keď čierni baróni (ale aj Tesla Piešťany) chovali svine.
26. 9. 2019   MM
Inflacia je nizka??? Tak sa pozri na inflaciu u nas, pozri sa co robi cena byvania vdaka nizkym urokom na hypotekach a zistis, ze opak je pravdou... taktiez sa pozri v eurozone na medzirocny rast penazneho agregatu M3, ktory tiez naposledy medzirocne narastol cez 6%....a ty napises ze hodnota penazi neklesa a inflacia je nizka...tie zvsaty o oficialnej inflacii nech si strcia do klobuka, medzirocny narast cien potravin je daleko vyssi nez ich sledovana jadrova inflacia...
1/1