Názory čitateľov


Názory k článku:
Záujem o druhý dôchodkový pilier láme rekordy

5. 9. 2019   Nie som robot
Priemerná rodina v Nemecku má vraj nasporené 400 tisíc Euro, tak sa môžete zaradiť, kde patríte. Hlavné, že si na Slovensku všetci myslia, aký sme svetový. Pritom sme národ otrokov s holými riťami, až na výnimky, ktorí sa neštítia okrádať spoluobčanov a rozkrádať spoločné vlastníctvo.
4. 9. 2019   Jozef
Môj názor? Ak by bol zdravý 1 pilier, nemusel by byť ani druhý, ani tretí. Ale áno sporiť je dobré a potrebné, ale dávať peniaze do neistých inštitúcii a na takú dlhú dobu? Čistý hazard, lebo ani štát nedokáže garantovať stabilné a primerané dôchodky v budúcnosti. Pravidelné sporenie si môžu dovoliť ľudia iba v stabilnej a demokratickej krajine, v krajine, kde sú primerané platy, nie žobračenky, v krajine, kde sa ľudia nemusia báť, že prídu o prácu....
4. 9. 2019   II dochodkovy pilier je podvod
II dochodkovy pilier je podvod
Investuje v nom az 1,5 miliona obcanov az 4,75 % zo svojej hrubej mzdy kazdy mesiac.
Teda ide o znacnu sumu penazi.
Problem je v tom, ze II dochodkovy system ziadno nezabezpeci financne a ani ekonomicky ziadneho dochodcu, ale ho po smrti este okradne dochodcu a jeho rodinu, preto, ze mame 7 rocnu garanciu.
https://www.emp loyment.gov.sk/sk/soc ialne-poistenie-docho dkovy-system/ostatne/ dozivotne-dochodky/
Dôchodok A - Doživotný dôchodok
Je základným variantom doživotného dôchodku, v ktorom sa vám poisťovňa zaväzuje vyplácať dôchodok v rovnakej výške do konca vášho života. V prípade smrti po uplynutí 7 ročnej garancie sa vám dôchodok prestane vyplácať a vaši pozostalí nemajú nárok na žiadne dodatočné plnenia.
Priklad:
Osem rokov poberam dochodok a zomriem.
Zostatok na mojom dochodkovom ucte, ktory by mi bol vyplacany, ak by som zil este dalsich 22 rokov nedostane moja rodina, ale ostane majitelom zivotnej poistovne, ktora mi dochodok vyplacala, lebo uz uplynula 7 rocna garancia.
Kedze sa jedna o moje osobne peniaze, pytam sa preco ich nedostane moja rodina?
Poviete si, ze ani I dochodkovy pilier nevyplaca pozostalym zostatok.
Ano, ale z I dochodkoveho piliera sa kazdy rok zijucim dochodcom valorizuju dochodky a pozostala manzela, manzel dostava vdovsky, vdovecky dochodok az do svojej smrti a deti sirotsky dochodok az do svojej dospelosti.
Ale z II dochodkoveho piliera ziadne taketo financne zabezpecenie neexistuje.
Naozaj sa jedna o obrovsku spinu, ktoru tu nechala vlada Dzurindu.
O obrovske okradanie dochodcov a ich rodin, ktori o tom ani netusia a nikto na to nepoukazuje a neriesi to.
Preco?
4. 9. 2019   @@@
ja ta ešte doplnim že dnes v druhom pilieri vypočtiavaju dôchodok na zaklade toho že tvrdia že priemerny dôchodoca budu žiť v dôchodku 23 rokov ...tym padom ked niekto žije menej ako tych 23 rokov čiže ako si spominal ty od 7 rokov do 23 rokov ak niekto umrie medzi tym všetko pripada spravcovskej spoločnosti .....takže ide o dobry biznis ....
1/1