Názory čitateľov


Názory k článku:
Technologickým gigantom sa francúzska daň nepáči, podporujú prešetrenie

19. 8. 2019   Homo Homini Lupus
Topky zrejem idú súťažiť o Nobelovu cenu za ekonómiu, lebo objavili nový nástroj - "daň zo zisku", pretože bežní smrteľníci poznajú len daň z príjmu :)
Je síce pravda, že Hong-Kong pozná daň zo zisku, ale možno tam emigroval niektorý redaktor, lebo "... In Hong Kong, profits tax is an income tax ...".
Na druhej strane je však možné, že topky len použili bežný názor začínajúcich slovenských podnikateľov, ktorí sú presvedčení, že ich príjem je ich ziskom a tak prvú vec, čo urobia, je že si kúpia nadrozmerné SUV, hoci v skutočnosti sú v červených číslach a Break Even by možno mali šancu dosiahnúť o 5 rokov.
Čo je ostatne dôvod väčšiny krachov mladých podnikateľov na celom svete (a sú to vskutku šialené čísla :(
Na druhej strane, dane môže stanovovať len suverén - skutočný majiteľ územia, na ktorom príslušná daňová povinnosť bude platiť (z feudálnych dôvodov sú dane vždy teritoriálne závislé - a platí to nielen za "demokracie", ale to platilo aj za "komunizmu").
Ak subjekt , ktorý daň stanovil, nie je suverén - tak sa nehovorí o dani, ale o výpalníctve a príslušný subjekt nie je suverén, ale mafista.
O tom, kto je suverén a kto mafista rozhoduje to, kto dokáže koho zavrieť (ako s iste s prekvapením zistil pán Černák)
Takže suverénom nemusí byť len štát, pakistanský warlord, či arabský šejk - ale hocikto, kto má dostatok jadrových hlavíc, nukleárnych ponoriek, špionážnych satelitov, internetov, kontroly nad cudzími bankovými účtami a mobilnou komunikáciou - ale hlavne bojových divízií a SBS-iek, čo ich chránia (čoskoro to budú aj automatické bojové roboty - ale možno ani nie, lebo umelej inteligencie to nejde a pokiaľ by sa ju náhodou predsa len podarilo urobiť, tak asi by sa veľmi rýchle vysporiadali s tými somármi, čo by sa pokúšali ich zneužiť ;)
Inými slovami suverén je ten, ktorý je skutočným vlastníkom - akože - vášho pozemku a poznáte ho podľa toho, že si si neustále vynucuje, čo tam smiete, či nesmiete robiť - prípadne vám ho rovno vyvlastní (a aj tak ho nikto nezavrie).
Z vyššie povedaného je jasné, že Francúzsko je nepochybne suverén - teda napríklad voči Slovensku (a Černákom, čo ho riadia).
19. 8. 2019   Lupus Est Homo Ut Lupus
Predstava, že Francúzsko je suverénom voči USA je však dosť smiešna, však Amíci ani nerozumejú, čo Frantíci kotkodákajú (a ani ich to nezaujíma - navyše Francúz je nezrozumiteľný, ani keď sa náhodou pokúša drmoliť anglicky (dostatočne strašné je, keď sa o to pokúša už Nemec :)))
Teoreticky by to pre Francúzsku republiku nemal byť problém - stačí na území Francúzska vypnúť internet, čo je fakt technická drobnosť, ktorú zvládli aj na Kube.
Lenže ani tam to neustáli ...
Takže niet riešenia, lebo 10000 rokov vývoja ľudskej civilizácie stále neprekročilo prostý princíp, že "väčší pes má lepšie reprodukčné šance" ?
No úplne pravda to nie je - lebo Amíkov má už v zuboch polka sveta - a ten zvyšok ich mal v zuboch už predtým.
Takže to možno konečne začne byť zaujímavé, lebo doteraz bolo OSN vhodné len ako organizácia, kde sa dá zadarmo dostať ľubovoľné množstvo chutné chlebíčky a menej chutnej kávy a minerálok ;) A skutočný význam tejto organizácie bol len pre dodávateľov šanónov a ostatných kancelárskych potrieb ...
19. 8. 2019   Lolo
Nech si manageri a auditori technologickych gigantov, oblecu zlte vesty a idu protestovat.
Pripadne nech si pozvu kamaratov a znamych.
Zarabaju dost, ak nechcu platit dane, musia nieco obetovat.
Ale oni radsej odvandruju a obetuju zamestnancov, ti potom oblecu zlte vesty...
A tak je to stale dokola.
19. 8. 2019   Mad Marx
Žlté veci si musia obliekať daňoví poplatníci, aby ich policajti zbili za ich peniaze.
Čo svedomití policajti vykonajú starostlivo, aby dokázali, že si tie peniaze zaslúžia.
Daňoví poplatníci si zaslúžia istoty, že za poctivo odvedené dane dostanú kvalitný výprask, keďže si ho zaplatili. Však je jasné, že zadarmo ani kura nehrabe a keby daňoví poplatníci nemali o výprask záujem a teda by prestali platiť, tak by policajti vyzliekli uniformy a išli by mlátiť - či zastreliť - niekoho, kto by o to mal väčší záujem ;)
Úlohou auditorov je len detailne skontrolovať súčty v riadkoch a stĺpcoch excelových výkazov a tak potvrdiť, že top managementy sa nedopustili aritmetických chýb v číselných kaleráboch, ktorými sa snačia ošáliť investorov, dodávateľov, odberatoľov, čitateľov topiek - ale hlavne daňový úrad (a v prípade bánk regulátorov). Čo je nesmierne cenná - a preto aj astronomicky drahá - činnosť, lebo top managementy to obyčajne majú na saláme a nechajú klepice nabúšiť také haluze, že v zdrojoch pécéčiek horia poistky. Takže vlastne ide ide o životné prostredie a ostatné uhlíkové stopy.
Manageri gigantov radšej nosia drahé obleky (nie je podstatné ako vyzerajú, ale akú majú cenovku - takže tí mladší až nosia len cenovky a na nepohodlné obleky sa vybodli celkom). Namiesto ulice však radšej idú na golf s politikmi, ktorým finančne pomohli obalamutiť voličské ovce, aby sa dostali k úradu, ktorý plánujú demokraticky zneužiť. Lebo práve nastal čas pre vďaku, ktorá sa dá vyjadriť znásilnením práva, vojenskou intervenciou, alebo hoci aj skutočným znásilnením, či inou spoluprácou s mafiou ...
1/1