Názory čitateľov


Názory k článku:
Kritici zlata: Príliš ho ovplyvňuje nálada na trhu

15. 7. 2019   jim45
Zlato je pre politikov ale aj statne organy velmi neprijemna zalezitost. Preto aj tento kriticky clanok. Zdvihnes inflaciu, zlato nic. Urobic zmenku, zlato nic. Uz len nasilie ostava.
Zaviedla sa neoficialna korelacia. Ked burzove indexy idu hore, zlato ide dole a naopak. Preto Trump a Lagardeova pilne tlacia nove peniaze a skupuju akcie najvacsich podnikov a aj v tejto neprijemnej hospodarskej situacii birzove indexy stupaju. Je to neuveritelne, ale je to tak. A zlato co? Nic, neklesa. Trump a Lagarde vypliestaju oci a ludia nereaguju.
Velke zasoby zlata maju Rusi a Cinania a pri vzostupe ceny sa stavaju stale bohatsimi. Tomu chce za kazdu cenu zabranit Trump aj Lagarde, ale zatial bez uspechu. Dokonca sa hovori, ze USA drzia cenu zlata dolu uz dlhu dobu a skutocna cena zlata je az pri 4000 USD/oz. Zaroven cena zlata ma kde spadnut, tak si vyber.
16. 7. 2019   Kares
Cina a rusko dokoy maju 50% rezervy oproti USA, to by si ale nemohol byt rusky troll...
https://en.wiki pedia.org/wiki/Gold_r eserve
15. 7. 2019   anonym
Zabudli ste uviest dalsie a myslim najdolezitejsie dovody drzby zlata:
pri zlate odpada riziko emitenta, t. zn., ze na to, aby ste za zlato dostali zaplatene, nepotrebujete solventnu protistranu ktorej aktivum chcete predat. Ak napriklad mate akcie a spolocnost, ktora ich emitovala skrachuje, nedostanete nic. Ak mate stat a jeho mena je bezcenna, nekupite si nic( Zimbabwe). Ak mate statne dlhopisy a stat skrachuje mate na konte nulu(Grecko). Ak mate peniaze v banke a stat ich zabavi opät nemate nic (Cyprus)
Zlato su peniaze, vsetko ostane su iba uvery. Hlavna funkcia zlata je vsak poistenie a to bez rizika, ze Vasa poistovna skrachuje. Zlato si mozte vymenit v kazdej banke na svete za hotovost podla denneho kurzu.
22. 7. 2019   Dig
Znie to rozumne.
1/1