Názory čitateľov


Názory k článku:
Prezident USA neuvalí kvóty na dovoz uránu

14. 7. 2019   Lolo
Mozno zavedu system Gulagov a nutenych prac, ako to mali v ZSSR, alebo na tazbu uranu zavedene u nas.
USA je krajina, kde je najvyssi pocet odsudenych a pracujucich v sukromych vazniciach na svete.
Staci vytvorit "vhodne pracovne podmienky" a mozu desattisice odsudenych kopat uran na americkej, alebo aj neamerickej pode.
V podstate ak si chcu usetrit vlastnych odsudenych a zabasnutych, staci na hraniciach spravit odchyt a zberne tabory, presmerovat na nutene prace a hned im klesne imigracny potencial a stupne tazba uranu.
Staci ak daju chytenym migrantom podpisat 150 strankovy dokument, kde sa vzdaju na "nutne obdobie" tulania sa a bude im pridelena praca, za stanovenu mzdu a po smrti sa stanu obcanmi USA z trvalym pobytom na cintorine.
Dostanu lopaty a krompace, furiky, ako u nas v Jachymove a "ekonomicky zazrak" typu archipelag gulag, sa moze zacat. Zo mzdy im odrataju stravu, ubytovanie a osatenie, hygienicke pomocky a lekarsku starostlivost, takze to, co im ostane, bude akorat dlh, ktory zdedia pribuzny, niekde v Hondurase, alebo Bolivii.
14. 7. 2019   Nahá Žena
Ja som tej pohádke o Jáchymove roky veril, ale potom som sa zoznámil s babou, ktorá tam dobrovoľne robila 10 rokov.
A tá mi to vykreslila úplne inak.
V skutočnosti tam bol nátresk, ako v Černobyle - lebo sa tam super platilo, do dôchodku sa išlo v 55ke a obchody boli zásobené nedostatkovým tovarom, ako v Tuzexe.
Takže napokon sa tam už ani väzni nedostali, lebo si potreboval protekciu jak sviňa.
Čo neznamená, že tam nejakí väzni neboli - veď boli aj v BEZke - a iste sa našli aj zvlčilí dozorcovia - však akademici nezvyknú robiť bacharov ...
14. 7. 2019   nvmarko
Naajděte naahé 18+ženy ve vašem městě zde : til.pw/nahe
14. 7. 2019   Donald Steelin
"prikáže pracovnej skupine, aby do 90 dní pripravila odporúčania na zvýšenie domácej produkcie uránu"
- toto posledne robil Stalin a Beria sa osvedčil ako vynikajúci manager - ktorý, neznámo prečo, nevstúpil do análov MBA.
Takže USA zrejme zavedú štátne podniky po vzore RVHP :)
Že to veru v žiadnom prípade - lebo štát je zlý hospodár ?
Tak potom ako ?
Aha - už viem - demokraticky !
Štát proste podporí ťažbu v USA ...
S tým predsa máme vynikajúce skúsenosti v EU - napr. s fotovoltaikou ;)
Ako to funguje ?
Nuž štát si vymyslí nejaký ekologický kaleráb, pod ktorého zámienkou feudálne zoberie peniaze daňových nevoľníkov - a veľkoryso ich poskytne (vo forme dotácií) kamarátom a príbuzným politkov, ktorý večer predtým založia ťažobné spoločnosti.
Samozrejme nie spoločnosti na ťažbu uránu, ale na ťažbu z penaženiek občanov.
Lebo to je jediné, čo tí odroni naozaj vedia: privatizovať zisky a znárodňovať straty.
Samozrejme bez akejkoľvek zodpovednosti - takže dnes zbúrame staré Rázsochy a zajtra postavíme nové (ktoré možno tiež zbúrame, skôr než ich dostaváme) - lebo občan nás v skutočnosti môže rovnako bozať v riť, ako našich pseudokomunistickýc h predchodcov :)
Raz darmo, prezlečenie feudalizmu za demokraciu je asi najlepší výdobytok ľudstva za posledných 200 rokov - kam sa hrabe parný stroj, elektromotor, jadrové elektrárne, integrované obvody, počítače, či smartfóny (a ostatné technologické blbosti ;)
Ale veď je to dobre - lebo ten urán aj tak predsa nakoniec vyťažia tí čo ho ťažiť vedia - samozrejme v Rusku a Číne - akurát ho predajú cez iné nastrčené spoločnosti so sídlom niekde na Bahamách. Dôležité je, aby zisk skončil tam, kde má - a v tom sú naši Americkí priatelia predsa len ďalej, lebo už dávno nepotrebujú primitívne igelitky a alobaly, keďže majú podstatne efektívnejší lobbying (v aktuálnych bankovkách sa do takej igelitky sťažka vprace nanajvýš 300.000 USD a to už v lepšej, demokratickej reštaurácii pomaly nestačí ani na slušnú večeru :(
1/1